Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Kurulunun karşısında ne gibi sorularla karşılaşacağım?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
Sevgili dostlar;
Ben geçtiğimiz Perşembe heyete başvurdum. Oranlarımı forma hekimler yazdılar. (Tansiyon 20, diyabet 20, KBB 8, fıtık 5, görme 3)

Pazartesi günü kurulun karşısına çıkacağım,

Bana orada ne gibi şeyler sorarlar?
Ne gibi cevaplar vermeliyim
Bana yardımcı olur musunuz? Tecrübeleriniz gerçekten çok önemli.
Sevgiler

karmasikadam geçmiş olsun ilk kez heyete giriyorsun sanırım heyette genellikle birsey sormazlar.Doktorlar zaten puanlamayı yapmış.Aynı oranlar üzerinden raporunu alırsın baltazar hesaplamasını göre.Heyete girmek sadece formalite içeride 30 sn duramazsın bile.

Merhaba

Raporu ne için alıyorsunuz derlerse ne demeliyim.?
(Teşekkürler)

Vergi indirimi için dersin.Gerci kimse öyle birsey sormaz

karmasikadam Bana da 28 nisana Heyete gün verdiler. Benim sağlık kurulu evrağıma bir oran yazmadılar. Sadece görüş yazdılar. Gelişmeler hakkında beni de bilgilendirir misin ? Aynı düşünce bende de mevcut :) Bol şanslar..

Heyete girdiğinde sana "Şu, şu, şu hastalığınız ve hastalıklarınız varmış. Geçmiş olsun. Evinize Sgk'dan tebligat gelecektir. Gidebilirsiniz" diyecekler. :))

(3 kere girdim ve hep aynısını söylediler. Merak etmeyin, bir şey sormazlar).

Heyet bence çok saçma bir uygulama ama herhalde biz hastaların formalite olarak bizlerin gerçekten var olup olmadığımızı ve varsa fiziki engelliliklerimizi bizzat topluca görmek amacı ile yapılan bir uygulama.

Hem biz hastalara işkence hem de gereksiz yere hastane ve doktorları meşgul etmekten başka gereksiz bir uygulama. Sonuçta hepimizi en az 9 tane doktor zaten görüyor, muayene ediyor. Ne gerek var heyet görünümüne?

Devletin saçma işlerinden biri.

tekrar tekrra süreli neden veriliyor bunun yönetmeliği nedir? bir sınır olmalı . artık 3.kezde süresiz olsun ne bu eziyet o da ayrı bir şey.

Açıkgoz2000

Korkmuyorum dostum korkuyorum şeklinde bir ifadem olmadı ki?
İlk defa gireceğim kurula
Haliyle tecrübeli arkadaşlardan bilgi istedim.
Bir gün bende tecrübelenirim..

karmasikadam

Sana şöle yan bakar derki sen işın hal loldu hidebilirsin der bu kadar gerisi ankarada

Namedrop

Ben girdim ciktim emekli oldum isitme kaybim.oldu icinnbana bisey demediler 100de60 isitme orani verdiler venkalp 100de30 seker 100de20 ve orani dusurup 100de73 verdiler

Herkese Merhaba

Ben az önce kurula çıktım arkadaşlar. Kurulda 11 hekim vardı. Kurul başkanı bana baktı ve sadece geçmiş olsun dedi. Sonra beni dışarı çıkardı ve biraz bekleyin dedi. Yaklaşık 4 - 5 dakika dışarıda bekledim. Sonra görevli bir bayan gelip ayın 27'sinde sonuç raporunuzu alabilirsiniz diye geldi. Bu kadar yani. ( Sevgili antasya sende paylaşmamı istemiştin.)

Bu kurul süreci gerçekten çok sinir bozucu, sabır gerektiren ve yorucu birşeymiş.
Herkese sabırlar diliyorum.
Arkadaşlar ayın 27'si dediler ama benim sonucu daha çabuk öğrenme şansım yok mu?

karmasikadam çok geçmiş olsun. Gerçekten sinir bozucu! Antalya'da hangi hastanede girdiniz sağlık kuruluna? Benimde ayın 28'inde kurulum var.

Daha önce heyete girmedim ama bazi hastaliklarim var oranını bilmiyorum,kalp icin beloc, astım başlangıcı içinde hava çekilen raporlu ilacım var, sağlık kurulu heyetine girip oran almak istiyorum desem ve ücretini yatirip heyete girebilirmiyim, sonrasında oranimi gördükten sonra %40 üzeri ise vergi dairesi müdürlüğüne gidip engelli belgesi almak istiyorum desem olur mu?Bu konuda bilgi sahibi olan varmı.Tabii %40 alırsam hemen sigorta başlangıcı yaptıracağım,bir günlük bile olsa başvuru için yeterlimiş dediler..!

karmasikadam Bende Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gireceğim. Bakalım biz nasıl bi durum ile karşılaşacağız

Sevgili Bay pipo

Bu yazdıklarınla sanırım %40 alma olasılığın düşük. Sanırım astım ilacı kullanıyorsun. Bu en az %20 ama tabiyki SFT testiyle netleşir.
Beloc kullandığını vurgulamışsın bu ilacı ne için kullanıyorsun (ritim düzenleyici olarak mı? tansiyon mu?)

Biraz daha detay verebilirsen bende fikir beyan edebilirim.

Teşekkürler.

antasya
Sonucunu merakla bekliyorum hocam.

Merhaba bende bu cuma günü heyete çıkacağım süresi biten raporu çıkarmak için hemen cikiyormu rapor

karmasikadam
Öncelikle verdiğin cevap için teşekkür ederim.
Beloc için sormuşsun,onu ritim duzenlemek için sanırım inan bilmiyorum, çünkü doktor ne için verdiğini söylemedi,ama bu ilacı vermeden önce hem tansiyon holter hemde ritim holter kullandim birer gün,bu arada kalp kapagimda kaçak var dedi ama şuan için ameliyat gerekmez dedi sadece hersene takip gerekiyormuş,bende daha söylemediğim ufak tefek hastalıklar da var, ortopedik, göz,kulak gibi gibi.. ben 46 yaşında Eyt li biriyim, şuan çalışmıyorum,29 yil 7500 gün primim var,acaba malulen emeklilik müracaatı yapsam ve bu hastalıklarla hafif dereceli %40-49 arasi bir oran alsam malulen degil de erken yaşlılık emeklisi diye bir şey var mış faydalanabilirmiyim sizce, teşekkürler 🙋

Sevgili @Bay pipo

Bence kalp rahatsızlıkların için 10 ila 20 arası bir oran alırsın. (Verdiğin bilgiler ışığında tahmin ediyorum)
göz hastalıklarının oranı çok düşük maalesef ben tek göz amipyobiden yüzde 3 alabildim. Ben sizin yerinizde olsam şansımı denerim. (umarım takipleriniz devlet hastanesindedir. Şayet öyleyse ve bu hastane rapor vermeye yetkiliyse mutlaka o hastanede kurulu deneyin.)

Geçmiş olsun

karmasikadam Merhaba,

Cevap geldi mi acaba? Ben de bugün girdim evrakları verdim ve tam 2 saat dışarıda kalabalıkta bekledim. Sonra adımı okudular girdim içeri ve dediler ki biz cevabı SGK ya yollayacağız 1 ay içinde onlara ulaşır. Diyecek söz bulamıyorum.

antasya

Merhaba ben e-devletten takip ettim raporu görünce vergi indirimine başvurdum sonuç bekliyorum. İnşallah sizinde benimde olumlu sonuçlanır

Üst Alt