Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık nedeni ile işten ayrılma ve kıdem tazminatı alma..?

falcon78

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bir özel bankanın çağrı merkezinde çalışıyorum eylül ayı itibarı ile 1 yılım dolacak artık bu iş psikolojik açıdan beni bitirdi bankacı olduğum için devlet hast. muayene olamıyorum ancak özel hastanelerde muayane olabiliyorum

açıkcası işten ötürü çalışamaz raporu alırsam psikiyatriden bu durumuda bankaya bildirirsem yazılı belge ile kıdem tazminatı alabilirmiyim

Eğer işin sağlığınızı bozduğuna, o koşullarda çalışmanızın sağlığınızı bozduğuna dair rapor alabilriseniz, evet, işte çıkış isteyebilirsiniz. İşveren ya sağlığınızı bozmayacak bir iş vermek zorunda size, ya da kıdem tazminatınızı ödeyip işten çıkartmak.

4857 sayılı kanun:

İşçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı
Madde 24 - Süresi belirli olsun veya olmasın işçi, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:
I. Sağlık sebepleri:
a) İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.

Üst Alt