Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık nedeni ile rapor alıp işten ayrılmak hakkında..?

EZ_T

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sağlık nedeni ile rapor alıp, işten ayrılan var mı ?

Geçen ay aldığım raporlarda aşağıda ki bilgiler yazılı. 7 yıldır özel bir şti de muhasebeci olarak çalışıyorum. Oturduğum yerden kalktığımda abartısız ilk 2 dakika sağa eğri bir şekilde yürüyorum. Merdiven çıkarken sol bacağımı istemsiz kullanabiliyorum. Kışın karda sürekli düşme riski var zaten. İşyerimden kıdem tazminatı alarak ayrılabilmek için rapor alabilir miyim? Bunun için kurul raporu mu gerekli tek doktor raporu yeterli mi?

Şimdiden teşekkürler.

sol alt ekstremitede polio sekeli
uylukta 10 cm baldırda 6 cm atrofi
lomber disk hernisi
L4-5 geniş tabanlı protnüzyon
Rotoskolyoz
Lomber eha ağrılı

Sayet sozlesmeyi tek tarafli olarak siz fesih edecekseniz ;

4857 Sayili is kanunun 24 maddesi 1. fıkrası 24/I/a maddesine gore "
  1. İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa." ibaresi gecer.
Bu duruma gore ; sizin istifa edip tazminat alabilmeniz icin , yaptiginiz isin sagliginizi tehlikeye sokmasi gerekmektedir.

Tek hekim imzasi ile verilecek rapor bunun icin yeterli. Ama , isveren bu rapor itiraz edip heyet raporu isterse (buna hakki var) , sizi saglik kurulu raporu almaya zorlayabilir.

Ayrica ; Masa basi is yapamiyacak durumdaysaniz , geri kalan calisma hayatinizi nasil surdurmeyi planliyorsunuz ?

Soru ; Is yerinde hangi statu de calisiyorsunuz ?.. Engelli kadrosunda calisiyorsaniz , ozur raporunuzda calisamayacak is alanlari bellidir.

bende düşünüyorum rapor alıp işten ayrılmayı ankilozan spondilit diye bir hastalık teşhisi kondu bana işim agır sürekli ayaktayım çok zorlanıyorum nasıl bir rapor almam lazım arkadaşlar yardımcı olan olursa sevinirim raporu heyettenmi almalıyım yoksa tek bir doktor yeterlimi

sn sesene;

15 yıldır masa başı işi yapıyorum. Ancak 2. doğumdan sonra son 1 senedir bacağımla birlikte belim ve omuriliğimde ki rahatsızlıklarım da arttı. 28 gün sonra prim günüm doluyor. çalışmayı düşünmüyorum zaten. 7 senedir aynı işyerinde çalışıyorum. Ayrılırken haklarımın yanmaması için böyle bir durum olabilir mi diye düşündüm. Engelli kadrosunda çalışmıyorum. Çalıştığım şirkette mola saatleri dışında istirahat amaçlı gezinme şansım yok. Direk kurula kendim gitsem böyle bir rapor alabilir miyim ?

Teşekkürler cevap verdiğiniz için.

Biz başvurduk buzluçay heyete girdik hangi alanda çalışamayacağımızı ifade eden ibareyi yazan bi dilekçeyle kurula başvurduk 13 ağustosda heyete girecez...

işkazası geçirdim fabrika benide heyet gönderdi ve heyet bana ağır ve tehlikeli işlerde çaışamaz raporu verdi bu durumda ben işten atılırmıyım atılırsam kidem ve ihbar tazminatımı alırmıyım.ayrıca geri dönüş davası açabiliyormuyuz

tufan kardeşim işyerinden yazı aldınmı yani işyerinin sevkiylenmi gittin beni acil bu konuda bilgilendirirsen sevinirim

işten ayrılma

Slm hocam iyi çalışmalar öncelikle

ben trafik kazası geçirdim ve 16 aydır çalışmadım bu süre zarfında raporluydum ve raporlarım bitti iş yerinde 2 gün çalıştım farklı bir işte ve ayağımda ağrılar olduğunu söyledim ve işi bırakmak zorunda kaldım

yarın iş yeriyle görüşmeye gideceğim ne yapmalıyım bilgi verirseniz sevinirim
ayrıca 3.5 yıl çalıştığım bir yer burası 16 ayda raporum var ayrıca % 8 devamlı özürlü raporum var

tşkler şimdiden

themyth33
%8 oranında raporum var diyorsunuz, bu kadarcık bir rahatsızlık için işten ayrılmada sağlık sorununu kullanabileceğinizi sanmıyorum.
İşten sağlık sebebiyle ayrılabilmeniz için alacağınız raporun ''en az şu kadar süre çalışamaz'' şeklinde olması gerekmektedir.

15 yıldır sedef hastasıyım limanda çalışıyorum işim geri çogu zaman kimyasal toz ve pisliğe maruz kalıyorum sürekli mikrop kapma tehlikesi var oldugundan rapor ilişkin ayrılabilirmiyim.. Tsk ederim..

Merhaba bende Tıp1 diyabet hastasıyım 14 yıldır 3 yıldırda bir şirkette çalışıyorum vardiyalı düzende gece vardiyasında şekerim düzene soramıyorum sonrasında 4 12 vardiyası geliyor ve hepten karışıyor şeker gitmiş olduğum dahiliye doktorundan gece vardiyasında çalışamaz raporu aldım bunu iş yeri hekimi de onayladı fakat şirket onaylamıyor çalışabilir diyor ve şuanda değerlerim cok yüksek ne yapmam gerekiyor haklarımı alıp iş yerinden ayrılabılırmıyım sakatlık raporumda yok

Merhabalar .yüzde 40 diyabet yüzde 26 görme kaybından toplam yüzde 56 heyet raporun var . Çok stresli ve devamlı bilgisayar başında çalışmakta olduğum işimi kendi isteğimle yasanın gerektirdiği şartları belirterek ve raporumu dilekçeye ekleyerek istifa ettim. Fakat iş yeri beni tazminatsız ve kendi isteğimle çıktığım gibi gösterdiği için işsizlik maaşımdan yararlandirmicak şekilde işten çıkardı.ihtarname gönderdim oralı olmadı.avukat tutacak param yok .kendi imkanım ile mahkemeye versem sonuç alirmiyim.lutfen yardımlarınızı esirgemeyin. Teşekkürler.saygilar

evet mahkemeye verip tazminatınızı faiziyle alırsınız.

Caner61

[FONT=sans-serif]Fakat iş yeri beni tazminatsız ve kendi isteğimle çıktığım gibi gösterdiği için işsizlik maaşımdan yararlandirmicak şekilde işten çıkardı.[/FONT][/QUOTE]
Siz davayı kazanırsınız, mahkemeye yada mümkünse bir avukata danışın.. FAiziyle paranızı alırsınız geriye,

170 numaralı hattı arayarak şikayete başlayın, onlar sizi yönlendirirler

40 raporum var 9 yıl 9 ay'dır çalışıyorum sağlık sorunlarımdan dolayı iş'ten çıkmam gerekiyor epilepsi hastasıyım hastalığılm tetikledi kıdem tazminatı alabilrmiyim

Üst Alt