Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık nedeniyle işten ayrılma ve kıdem tazminatı..?

erol_yogun

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar,
Sgk kontol muayenesinde %40 astımdan oran aldım.
Şuan bi özel işyerinde emekli sigortalı çalışıyorum. (Engelli emekliyim)
İşyerim tozlu talaşlı bi ortam ve ben bıçak bilemekteyim. Yani demir tozu ve iş çok oluyor. 2 ay önce devlet hastanesinden 3 hekim raporu aldım. Tozlu ve pis işlerde çalışamaz diye.
Bu rapora istinaden işi bırakabilirmiyim ve kıdem tazminatı alabilirmiyim.
Cvp için şimdiden tşk

Bence alırsın ama ilk önce işyerindeki sağlık durumuna uygun bir iş verilmediği için iş bıraktığına dair noterden ihtarname çekmen gerekir ardında çalışma bakanlığına git görüş....

Geçmiş olsun. İşi bırakmakla iyi yapmışsın sonuçta devlet Dairesi degil sağlık daha önemli

erol_yogun
Tam olarak o raporla iş akdini tek taraflı fesh edemezsiniz.
Daha doğrusu işvereniniz iyi niyetli olmadıktan sonra haklı fesih kapsamına girmez.
Çünkü bu rapora karşı işvereniniz işinizi değiştireceğini, tozsuz ve temiz bir ortamda iş vereceğini de beyan edebilir.
Böyle durumlarda işverenin tutumu önemlidir.
Örneğin ben 5,5 yıldır emekli çalışırken rahatsızlanmış birkaç ameliyat geçirmek zorunda kalmıştım. Ziyaretime gelen arkadaşlarım ve yöneticilerimle sohbetimden dolayı artik çalışmayacağımı, işi bırakacağımı biliyorlardı.
Tazminatımı vermek için daha ben hastanede yatarken onlar girişimde bulundu. İnsan kaynakları müdürü beni yormamak için öyle heyet ya da üç beş imzalı durumu bildirir rapor bile istemedi. Bizzat arayıp doktorumla konuştu, Bir A4 kağıdına bir yıl süreyle çalışamaz şeklinde durum bildirir rapor yazın kaşe imzalayın, sadece elimde bir belge olsun yeter dedi.
Allah razı olsun böyle insanlar da var, çalışanın hakkını vermemek için bin dereden su getirenler de.
İşvereninizle konuşun, olmaz derlerse kendi başınıza o raporla ihtar çekip işi bırakmayın. Çünkü işvereniniz istemedikten sonra o rapor size tek taraflı haklı fesih hakkı vermez.

Ufukalp abi
Ben fabrikada çalışıyorum. Burdaki herhangi başka bölüme almaları zor. Çünkü bütün bölümler tozlu. Ve bu benim astım hastalığını artırıyor. Tek muhasebe bölümü kalıyor ve oraya da almaları mümkün değil

Değerli arkadaşım,

İşvereninize bir dilekçe verin, ilişiğine sağlık raporunuzu iliştirin.

Sağlık nedeniyle mevcut işinizi devam ettiremeyeceğinizi, buna göre iş değişikliği yapılmasını veya iş akdinin sağlık nedeniyle fesh edilmesini talep edin.

Eğer işinizi değiştirmezlerse zaten akdiniz fesh edilir.

Verdiğiniz dilekçe 2 nüsha olsun, bir tanesine "Bir nüshası ..... tarihde elden teslim alınmıştır" diye yazdırıp imzalatın. O sizde dursun.

Üst Alt