Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık nedeniyle şehir merkezinde bir adliyeye tayin olmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

smtz

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
İyi günler. 1.5 senedir adalet bakanlığında memur olarak küçük bir ilçede çalışıyorum. İlk görev yerim ve daha önce hiç tayin istemedim. %82 engelli raporum var. Buradaki hastane çok yetersiz. Sağlık nedeniyle artık şehir merkezinde bir adliyeye tayin olmak istiyorum. Burada yeterli doktor bulmakta çok zorlanıyorum. Ne tür bi yol izlemeliyim ? Dilekçeye ne tarz şeyler eklemeliyim ki tayin isteğim reddedilmesin. Yardım ederseniz sevinirim.

657 sayılı devlet memurluğu kanunu 72 maddesi göre ek madde ekte rahat ol

[FONT=&quot]"Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği[/FONT][FONT=&quot]Ek Madde 3 -İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir. Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz. (Danıştay Onaltıncı Dairesinin 2/7/2015 tarihli ve Esas No: 2015/10808 sayılı Kararı ile bu maddede yer alan "bir defadan fazla" ibaresinin yürürlüğü durdurulmuştur. Buna göre dava sonuçlanıncaya kadar "bir defadan fazla" ibaresi yok hükmündedir ve uygulanmayacaktır)"[/FONT]

Tayin isteyeceğiniz kurumda memur pozisyonunda boş kadro varsa işiniz çok kolay olur. Ama boş kadro yoksa işiniz biraz zor ben sizin yerinizde olsam kendi kurum amirimle görüşürdüm. Sizin kurum amiriniz tayin olmak istediğiniz kurumu arayıp bi ön ayak olabilir. 657 devlet memurları kanununda ahmet beyinde dediği gibi yazar ama bunuda red etmek çok kolaydır. Memurun atanmak istediği kurumda kadro standartları gereği boş kadro yoktur. Bu nedenle herhangi bir işlem yapılmamıştır yazılıp size tebliğ edilir

1,5 senedir aynı yerde çalışıyorum. Normal tayin hakkımda var. Onu kullansam bi değişiklik olur mu durumda ? ailem tayin olmak istediğim şehir merkezinde değil. Başka bir şehirde yaşıyor.

Son düzenleme:
Engelli tayini var, bu bir hak
Adliyede çalışıyorsun günde onca avukat geliyor rica et birine yazsın.

Örnek:

ADALET BAKANLIĞI
PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE Gönderilmek üzere
İLK DERECE KOMİSYON BAŞKANLIĞINA

Konu: Sağlık sorunun nedeniyle; Yasa, Kanun ve Yönetmelik çerçevesinde engelli tayin hakkımın kullandırılması talebi hakkında.

Açıklama:

Adı soyadı

Ekleri:
1-Engelli Raporu fotokopisi
2- Engelli kimlik kartı

Üst Alt