Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık özrü ataması için bulunulan yerde test-tedavi olmaması yeterli mi?

bulut18

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba, sağlık özrüyle ilgili bilgili, deneyimli arkadaşlar. Vertigo teşhisi sonrası vng testi yapıldı ve fizik tedavi benzeri bir tedavi önerildi. Normal kpss ile başka ile atamam yapıldığı için tedavi olamadım. Sözleşmeli olarak 3.yılımı çalışıyorum, hizmet bölge ve alanı 2/4.

Sorum şu: Bulunduğum ilde bu test ve tedavi yoksa atama nasıl yapılıyor? İstediğim ile mi (Ankara), zorunlu hizmet bölgesinde olan, bu tedavinin olduğu başka bir ile mi?

istediğin yerde boş yer varsa ataman yapılabilir aksi durumda bakanlık tedavinin olduğu başka bir yere de atayabilir. pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın derim. sağlık bahanesiyle ankaraya gitmek istersen ben illa ankara da tedavi olacağım diyemezsin. bakanlık da der ki önceliğin sağlıksa o zaman gel antalya da bu işi daha iyi yapıyorlar :D kendini savunamazsın o durumda

Ankarada öğretmenlik için boş yer var, ihtiyaç listesi yayınlamış, merkezde 22 tane boş var, ilçeler de olursa 70i buluyor, merkez olması da şart değil. Yine de başka yere gönderebilirler mi? Ailem Ankarada değil, tedavim ilk önce orada başladığı için istiyorum.

Cevap olarak Ankara olmazsa tercih listesi vs vermezler mi, neye göre başka yere gönderirler, bunun bir prosedürü var mı?

ailen ordaysa sorun yok. oraya ataman yapılır. ama 3 yıl önce konmuş bir tanıya şimdi tedavi olacağım demek biraz şüpheli görülebilir. ayrıca sağlık özründe her ocak ayında tedavinin devam ettiğini belgelemen lazım. aksi halde eski görev yerine gönderilirsin

Ailem Ankarada değil, İstanbulda, ben Ankarayı tedavi için istiyorum. Geri gelmek sorun değil, zaten 1 yıl sonra il içi-dışı açılır. Şu anda yeni teşhis ve tedavi daha öncelikli, aksi halde işitme kaybına dönüşebiliyor. Buradaki hastaneye gidip kontrol isteyeyim, test yoksa onlara sorarım ne yapabileceğimi.
Teşekkürler bilgi için.

Üst Alt