Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık özrü olan öğretmenlerin rotasyonu ile ilgili bir düzenleme var mı?

ahmetin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben akdeniz anemisi bir öğretmenim. van ilinde görev yapmaktayım. yalniz van ilinde tedavim tam olarak yapılamamaktadır.
benim doğuştan tedavi olduğum izmir iline özür durumundan tayin istedim.. fakat tayinimin yapılamayacağı kanusunda cevap geldi
ne yapmam gerekiyor

yardım ederseniz sevinirim?

Arkadaşım Allah yardımcın olsun. Benimde merak ettiğim bir konu.
Bende siverek te öğretmenim.
Verilen cevapları takip edeceğim.

raporunuzu ibraz ettiniz mi? izmir'de tedavinizin olması gerektiği konusunda bilgi ve belge sundunuz mu? aslında kanun bunu emrediyor. memur sağlık özrü nedeniyle tedavisini sürdürdüğü yere belgelerini ibraz etmesi şartıyla atanır şeklinde bir madde var. bence üzerinde durun. kesinlikle olması gerek.

Ahmetin;

Öncelikle çok geçmiş olsun Allah şifa versin.

Şuan görev yaptığın il sınırları içerisinde eğer senin hastalığını rahatsızlığını tedavi edecek herhangi bir sağlık kuruluşu varsa Sağlık Özründen tayin istemen olumsuz sonuçlanır. Sana verilecek cevap ;
Şuan bulunduğun il sınırları içerisinde senin bu rahatsızlığının tedavisi mümkündür olacaktır.

Ama Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini inceleyin ve yapılan açıklamalar doğrultusunda istenen belgeleri temin edebilirseniz belki tayin isteğiniz olumlu sonuçlanabilir.

MEVZUAT
Memurun İsteği Üzerine Yapılabilecek Yer Değiştirmeler
Madde 12 - Aşağıda belirtilen özürlerin belgelendirilmesi halinde, bölgelerdeki ve/veya hizmet alanlarındaki zorunlu çalışma süreleri tamamlanmadan memurun isteği üzerine yer değiştirme suretiyle atama yapılabilir:
A Özür Grubu: Sağlık Durumu,
B Özür Grubu: Eş Durumu,
Bu özür gruplarında, yukarıda belirtilen öncelik sırası esas alınır.

Sağlık Durumunun Belgelendirilmesi
Madde 13 - A) Özür grubuna dayanarak memurun yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için; kendisinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu kimselerden birinin bulunduğu yerde kalmasının sağlık durumunu tehlikeye koyacağı, "Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliği"ne göre tam teşekküllü Devlet Hastahanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi gerekir. Bu özür grubuna dayanarak yerleri değiştirilenler her yıl (4) Ocak ayında alacakları aynı nitelikteki sağlık kurulu raporu ile durumun devam ettiğini belgelendirirler. Gerekli sağlık şartlarını kazandıkları resmi sağlık kurullarınca tesbit edilenler, ayrıldıkları hizmet bölgesindeki eksik hizmetlerini tamamlamak zorundadırlar.

vanda tedavi olamadığıma dair rapor aldım ve izmirde doğuştan beri tedavii olduğum

izmirde tedavi olduğuma dairde raporum var şimdi ne yapmam gerekiyor

Mealen şu şekilde bir sağlık kurulu raporu çıkarttırmanız gerek tam teşekküllü bir devlet hastanesinden:
... kişinin Van ilinde kalmasının sağlık durumunu tehlikeye koyacağı, tedavisinin sürdürülebilmesi için sürekli (..... Hastanesi'nde) tedavi gördüğü İzmir ilinde yaşamasının gerektiğine oy birliğiyle karar verilmitir.
Buna ek olarak İzmir'de sürekli tedavi gördüğünüz hastaneden de bu tedaviye dair bilgi ve belgelerin eklenmesi gerek raporla birlikte kuruma vereceğiniz dilekçeye.

van ilinden rapor aldım tedavi olamıyor diye fakat raporda izmir ege ünv diye bir ibare geçmiyo vandaki doktorlar hastane ve il adı yazmamız yasaktır diye söylüyolar.hastalık için gerekli işlemlerin yapıılabildiği bir merkez şeklinde yazıyo.birde benim 1 senemin dolması gerekmekteymiş bu doğrumudur.

O halde bir de izmir'den rapor alın bence. İzmir'de sürekli tedavi olduğunuz hastane de, "bu kişinin tedavisi hastanemizde yapılmaktadır" gibi bir rapor verebilir diye düşünüyorum.

1 senenin dolmasına dair detayı bilmiyorum.

ben özürlü olarak meb de memur kadrosunda işe başladım.daha sonra pamukkale üniversi sosyal bilgiler öğretmenliğinden mezun oldum.kurum içi başvuru yaparak öğretmenliğe başvurdum.benden öğretmenlik yapabilir raporu istediler bende denizli devlet hast.hastalığımın yazdığı fakat heryerde öğretmenlik yapabilir diye rapor aldım.daha sonra van iline öğretmen olarak atandım.van ilinde tedavim yapılamadığı için sağlık özründen ağustosta tayin istedim fakat sen sağlıklısın diye tayin olamazsın dediler.benim 2010 şubat ayında sağlık özründen tayinimin yapılması için ne yapmam gerekmektedir.
talasemi majör(akdeniz anemisi)hastasıyım.21 günde 2 ünite kan almak zorundayım.vanda kan bulamıyorum ve gerekli tahlillerimde yapılamıyor.yardım ederseniz sevinirim

van ilinde tedavi olamadığıma dair raporları aldım.
van ilinde göreve başlama tarihim 14.01.2009

bana yardımcı olursanız sevinirim ben zaten özürlü kadrosuyla memurluğa girmiştim.yardım

Üst Alt