Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sağlık rapor nasıl çıkartılır. Koklear implant sonrası rapor oranım düşer mi?
Öncelikle merhaba sevgili arkadaşlar ismim samet yasin 19 yasındayım ve Koklear implant adayıyım. cihazın gelmesini bekliyorum. yani ameliyat tarihi belli değil ama gün sayıyorum ve bir an önce duymak için sabırsızlanıyorum
Ben işitme engelliyim ve sağ kulak total 120db işitme kyabı sol kulak 112db işitme kaybı mevcut. Engelli haklarından yarlanmak istiyorum Ve engelli raporu nasıl cıkartırabilirim
- Sağlık raporu alacam :
- Neler yapmam lazım
- Hangi belgeler Gerekli
- İmplant ile tekrar duyma sağlanacak yine haklardan yararlanabilir miyim Yani raporu verirler mi?
- Nasıl rapor cıkarıyolar bu konularda yardımcı olursanız inan çok sevinirim
Hepinize Sağlıklı günler dilerim
sevgili arkadaşım ilk önce bulunmuş oldugun ilde bulunan devlet hastanelerinin birinin saglık kurululuna başvurcan belirtmiş oldugun nedenleri sayıcaksın bir kaç tane vesikalık resimde götür bilmiyorum ama her ihtimale karşı kimlik fotokopiside götür
Bir işte çalışmadığına göre ilk önce iş ve işçi kurumuna müracaat etmelisin.Buradan seni ilgili hastaneye sevk edeceklerdir.Direkt hastaneye gidip rapor talep edebilirsin ancak bunun sakıncası ücretli olmasıdır.İş ve işçi bulma kurumundan bir hastaneye sevk edilirsen rapor için ücret alınmayacaktır.
İlgili hastanenin heyetinden prosedürleri yerine getirip raporu alacaksın.Tabiki derecesi en az %40 olacak.Devamında senin için asıl önemli olan vergi indiriminden yararlanabilir ibaresi koydurmak rapora; bunun içinde kısa süreliğine de olsa bir işyerinde sigortalı olman gerekiyor.Bu sigortalı olduğun dönem için elinde olan raporu işyerinin bağlı bulunduğu Defterdarlığa vereceksin burada defterdarlığın sağlık komisyonu tarafından incelenecek raporunda bir terslik görünmezse vergi indiriminden yararlanabilri ibaresi konulacak ve işyerinede bu durumu yazı ile bildirilmiş olacak.
Vergi indirimini önemi erken emeklilik için şart olması vede çalışmaya başladığında bir miktar fazla maaş alman demektir.
Merhaba arkadaşlar 11 kasım salı günü Hastaneye basvuru yaptım Allahtan o günde heyet günüymüş Sadece Kulakta sorun oldugu için ugruyacağım tek poliklinik kbb idi neyse ölçümler yapıldı yalnız çok dikkatliler ben yeni engelli oldugum için dış tan konusmam felan engelli demessiniz derdimi çok rahat anlatabiliyorum yani ölçümleri yaptılar ama ben ayrı sonuc makine ayrı sonuc cıkartıgından doru sonuca ulaşımadı ve makine ye göre yazdılar sol 87 desibel sağ 103 desibel çıktı ve heyet karsısında buldum kendimi ve heyet karşısında 10 kaka bile bırak 5 dakka bile durmadım ve pazartesi gel sonucu al dediler ve bugun 17 kasım pazartesi sonucu almaya gittim Özrüm %48 işkura basvurumu yaptım allah herkese kolaylık versin benim rapor 1 haftada cıktı kalın sağlıcakla