Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporları e-Develet'te gözükebilecek

turkuazist

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Sağlık raporları e-Devlet'te gözükebilecek

Artık hem vatandaş, hem devlet raporlar konusunda sorunlar yaşamayacak. Hem bürokrasinin, hemde sahteciliğin önüne geçilecek.
Yeni sistemle artık mevcut raporlar E-devlet üzerinden görülebilecek, istenildiği zaman çıktı alınabilecek. Hem de sadece engelli raporu değil.
Ama sistem hâlâ aktif olmadı.

https://erapor.saglik.gov.tr/portal

Son düzenleme:
komisyona girme sıra bekleme derdi yok gibi bişey videoyu izleyince öle bi kanı oluştu sanki:)

Altyapısı hazır olan hastanelerde şu anda kurula giren hastalara bu yeni portal üzerinden rapor düzenleniyor. Yeni rapor çıkaranlar hem şanslı, bir o kadarda sıkıntılı süreç yaşayacaklar. Çünkü gerek doktorların eksik veri girmesi, gerekse de klasik yeni yazılım sorunları nedeniyle raporlarda sıkıntılar yaşanacak gibi duruyor. Ama yinede çok güzel yenilik.

turkuazist

yeni sistemdenmidir nedir bilemiyorum ama kalp kapakçığı değişimi + hiper tansiyona %10 verdiler

inşallah güzel olur ve her şey daha rahat erişilebilir insanlar defalarca hastane köşelerine mahkum edilmez

mihayum

Sana sadece tansiyondan vermişler. Kapakçık değişimi sonrası değerlerin düzgünse oran vermemişler demekki. Kapak rahatsızlığı ile ilgili en düşük değer

"Klas l hastalar. Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda 35>%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması." Bu durumda %10 veriyorlar. Değerlerine bak. Eğer bu kritere giriyorsa hemen itiraz et derim.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

turkuazist

57927cb8d7e858f0b1f897aefe74777d-full.jpg

rapor sonucu bu hocam bana garip geldi

Yeni rapor çıkaranların mı e-devlette raporları gözükecek,

Öncekilerden kurumlarca rapor istenmesi gerekir o zaman.

Bundan önce rapor olanlar ne olacak.

Mevcut raporlarla ilgili herhangi bir değişiklik yok. Sadece raporlama sistemi online oluyor. Geçiş sürecinde bir uygulama. Şu an yeni rapor çıkaranların raporları bu sistem üzerinden yapılıyor. Eski raporlar da sisteme işlendikçe onlarda E-Devlet veya E-Rapor sistemi üzerinden görülebilecek.

Kayıtlı Engelli raporları işkur'un sitesinde görünüyormu?

ayDÜNYAvazo

Belki ileride.
Ancak şu anda işkur'un sitesindeki beyan şu sekilde.

"Engellilerin İŞKUR’a kaydı
Engel durumuna göre tüm vücut fonksiyon kayıplarının en az %40’ından yoksun olduklarını, yetkili sağlık kuruluşlarından alacakları engelli sağlık kurulu raporu ile belgeleyen vatandaşlarımız Kurum İl Müdürlüklerine/ Hizmet Merkezlerine başvurarak “engelli” statüsünde kayıt yaptırabilir."

alfa

Yeni raporu bugün aldım orda yazıyor referans no muhtemelen yenilerde yazıyor sadece

Annemin en son 2012 aldimiz raporu sürekli siteye girdi de referans istiyor annemin raporda öyle bişey yok biz goremeyecek miyiz

mihayum

Rapor aynen kağıt üzerinde olduğu gibimi?
Evrakta olduğu gibi internet üzerindede aynısımı?
Tıpkının aynısımı yani?

E raporda,e devlette ve e nabız da görünüyor bilginize

Arkadaşlar bemin engelli raporum e devlette görünmüyor sağlık kuruluna sormalımıyım

Göktepeli63
Raporum eski yönetmelikten aldım ama benim kanaatimce
eskide olsa yenide olsa görünmeli çünkü ilgili kurumlarda görünmeli
yani mesaj olarak senin raporun süreklide olsa git yeniden rapor çıkart mı acaba
düşüncelerinizi alabilirmiyim
Daha sonra görülür mü bilmiyorum

Bizim raporlar ne olacak onu anlayamadım? 2018 aralıkta aldım, net bilgi veren yok. Raporun e-imza olarak güncellenmesi pek mümkün değil, rapor 8 imzalı; anlamadığım husus tam olarak bu zaten ilk kez 2016 da bahsedildi neden yeni piyasaya sürüldü?

Yeni raporlar e devletten görünüyormuş benimki eski 2015 yılında raporu almıştım

Coumadin kullanıyorsunuz degilmi.kapak değişiminden sonra doktor bu ilacı verdi.birşey daha soracam <pt/inr>ölçümü yapılıyor kanda ,ölçüm cihazı aldınızmı fiatı nekadar acaba?.

Üst Alt