Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Raporları ücretsiz mi?

swimmer1

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Hastahaneye Gitiğimde sağlık raporu çıkartmak istiyoreum özürlü kartı için dediğimde benden bir miktar (100 tl gibi) ücret istedile. fakat bazıları ücretsiz oldu?

Sanırım kurumun göndermesi gerekli hastaneye ama hangi kurumun ve ne şekilde?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla
Ali Malıçok

il sağlık müdürlüğüne git ve özürlü kimliği çıkartmak istiyorum de seni sevk ederler yada işkurdanda sevk alabilirsin ücretsiz alırsın raporunu böylece

işkurdan alırsan sevki engelli statüsünden işe girmek için de

Ankarada atatürk hastanesinden bi arkadaşıma rapor aldık herhangi bi sevk olmadan direkt başvurduk

bizden üçret istemediler ve kısa üsrede halledip raporu aldık üçretsiz

burada nedense ücretli :)

bugun işkura gittim alıcağım raporun 3 gün geçerli oldugunu söylediler doğru mudur acaba? hastahane randevusu 15 ekime verdi 2 ay var ):

öyle bi saçmalık yok memur dediğini veya başka bişeyle konuyla karıştırmıştır

swimmer;
rapor alma süren üç gün değil arkadaşım sevk süren 3 gün yani elindeki sevk kağıdı üçgün geçerli memur onu demek istemiş sana

turan yılmaz;
arkadaşının daha önce raporu varmıydı engellimiydi eğer öyleyse olabilir

Arkadaşlar engelli raporu almak ücretsiz olmasına rağmen bazı hastaneler ücret talep edebiliyor
mesela Kocaeli Devlet hastanesi ücret almıyor, Ama Kocaeli Umuttepe Üniverste hastanesi ücret istiyor

engelli raporu hangi amaç için alınırsa alınsın kesinlikle ücret talep etmeye hakları yok artı bir arkadaşımız işkur aracılığıile gitmesini söylemiş şayet herhangi bir kurum aracılığı ile sevk eden kuruma raporu gönderir hastahane o yüzden hastahaneden bir nüshasını alığ aslı gibidir kaşesesi ile bir kaç adet çoğaltmakta fayda var olurda lazım olursa isteyen kuruma yere verebileceğiniz rapor olur elinizde gerçi herkez her kurum kafasına göre kendine özel rapor istiyor tipik türkiye :)

Ben rapor alırken para verdim sonrasında bimer'e şikayet ettim hem rapor paramı hemde tahliller için alınan paraları aldım.Alınamaz diye genelge var ödeyin faturalarınızı atmayın bimer'e şikayet edin göreceksiniz onlar sizin peşinize düşecek parayı geri vermek için.

evet bimere şikayet edilince rapora verilen parayı geri veriyorlar

Üst Alt