Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Raporları Usul ve Esasları Hakkında Yönerge Yayınlanmıştır | 1 Ekim 2019

Cesh_06

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
-30.09.2019 tarihli yeni yönetmelik yayınlandı
-sağlık bakanlığını sitesinde var hepsini kopyalayamadım
-yönetmeliğin 13ncü maddesini iyi okuyun benim anladığım kadarıyla bundan sonraki raporlar 1 yada 2 yıllık verilecekmiş

Sağlık Raporları Usul ve Esasları Hakkında Yönerge Yayınlanmıştır.
Tarihi: 01 Ekim 2019

Türkiye’de evlilik, işe giriş, maluliyet, askere elverişlilik, engellilik tespiti, okula kayıt, silah ruhsatı, spor lisansı, sürücü raporları gibi birçok konuda farklı amaçla sağlık raporları düzenlenmektedir. Bunların yanı sıra kişilerin hastalanmaları halinde düzenlenen istirahat raporları ile ilaç ve tıbbi malzemenin temini gibi konularda da sağlık raporu düzenlenmesi gerekmektedir.
Kişilerin belirli haklardan yararlanabilmesi için zorunlu olan sağlık raporları, sağlık hizmet sunumunun en önemli hizmetlerinden biri haline gelmiştir.
Bu nedenle uygulamada birliğin sağlanabilmesi için sağlık kurulu raporu, istirahat raporu ve birinci basamak sağlık hizmet sunucularınca düzenlenecek tek hekim raporlarına yönelik usul ve esasların belirlenmesine ihtiyaç duyulmuştur. Bu konuda ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak 02.05.2017 tarih ve 23642684-010.99-E.99-835 sayılı Makam Olur’u ile Sağlık Raporlarına İlişkin Usul ve Esaslar yürürlüğe konulmuştur.
Bu süre içerisinde e-Rapor Sisteminin hayata geçirilmesi de dikkate alınarak rapor formatları ile usul ve esaslarda değişiklik ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Sağlık Raporlarına İlişkin Usul ve Esaslar’ın yürürlükten kaldırılarak Sağlık Raporları Usul ve Esasları Hakkında Yönerge yürürlüğe konulmuştur.
Bu mevzuat ile sağlık raporlarında uyulacak kurallar ve itiraz süreçleri açıklanmış, rapor formatları belirlenmiştir.​

Bunca insan her sene rapor nasıl yeniyecek şimdi bile sağlık kuruluna sıra alamıyon

@akın16 aynen ya,bir ehliyet değişimi için asm başvurdum hastaneye sevk etti,sevkettiği halde bir haftadır hala raporu alamadım.Randevu alsam nezaman kadar beklerdim acaba.

RAPORLARIN GEÇERLİLİK SÜRESİ 2 YIL

Öte yandan e-rapor şeklinde tanzim edilebilen raporlarda fotoğraf bulunması zorunluluğu kaldırıldı ve beraberindeki beyan formlarının e-devlet üzerinden doldurulabilmesi sağlandı.Sağlık mazereti nedeniyle verilecek istirahat raporlarının verilme ve iş yerine ibraz usulleri açıkça belirtildi. Bu sayede sağlık kuruluşları ve iş yerlerinin farklı uygulamaları ve talepleri engellendi. Askeri personel ve öğrencilerin sağlık rapor formatları, ilgili komutanlıkların mevzuatlarına uygun hale getirilerek standardize edildi" açıklamasında bulunuldu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler kaydedildi:

"Yeni yönerge ile getirdiğimiz bir diğer önemli kolaylık, özel raporlar vermeye yetkili hastanelerin ek liste olarak yayınlanması uygulamasına son vermek oldu. Bunun yerine yetkili hastanelerin listesi, güncel haliyle ve her an ulaşılabilecek şekilde internet sitemizde yayında tutulacak. Aksi belirtilmedikçe sağlık kurullarının düzenlediği raporların geçerlilik süresi 2 yıl olarak tespit edildi. Ayrıca tüm raporlara itiraz yöntemleri belirlendi ve farklı uygulamalar sonucu süreçlerin uzaması ve vatandaşlarımızın gereksiz iş ve zaman kaybına uğramaları engellendi. Hakem hastane prosedürleri tarif edilerek itirazların hızla sonuçlandırılması imkanı getirildi. Yapılan bu düzenlemelerin vatandaşlarımıza ve hekimlerimize kolaylık sağlamasını temenni ediyorum."
Engelli raporları yönetmeliği daha önce çıkmıştı. bu ayrı yönetmelik 2 yıl dediği süreli raporlar aksi belirtilmedikçe 2 yıl geçerlidir diyor. iyi okumadan yanlış bilgilendirmeyin lütfen.

Bence yanlış yorumluyosunuz bu maddede Engelli Sağlık Kurulunun adı bile geçmiyor

Lütfen yanlış yorumlayın, engelli sağlık raporu sürekli olanlar için, 2 yılda engelli sağlık raporu yenilenecek diye bir şey yazmıyor.

Üst Alt