Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporlarında yeniden düzenleme yapılacağı, mevzuatın değişeceği söylendi!?

hayata sarıl

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar rapor birleştirme için bugün İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE GİTTİM oradaki yetkililer birleştirme olmuyor dediler bunun üzerine nasıl bir yol izlemem gerektiğini sordum. bana şu an hiç bir işlem yapamıyoruz ancak hakem hastaneye sevk edebiliriz ama şu an anuda yapamıyoruz mevzuat 10 güne kadar yenileniyor denildi bunun üzerine nasıl yani dedim bazı hastalıklardaki oranlar düşürülecek tam emindeğiliz dendi 10 gün sonra netleşir tekrar gelin dediler.Yani kısacası engellilerle ilgili mevzuatta değişiklikler yapılacak bilginiz olsun. herkese geçmiş olsun.

20şubat da degişti yönetmelik arkadaşım buradan yayınlandı dogrudur bazı hastalıklarda düşme var

yakında hepimiz iyileşeceğiz hükümete göre desene ya sabır

@hozgül abi korkutma bizi 15gün oldu degişeli inşallah aynı yönetmelikte bahsediyoruzdur

dostempati...olumlu olduğunu nerden biliyosun...tabii akp yapıyorsa herşey olumludur değilmi size göre!!

yönetmelik yeni yayınlandığı için uygulamaya geçilmemiş olabilir. yeni yönetmeliği bekliyor olabilirler. yönetmelik tarihi yeni olduğu için eski yönetmeliği uygulayamaya bilirler.

Nurtan inşallah öyledir böyle oranlar düşmeye devam ederse hepimiz saglam sayılacaz

Arkadaslar bugun ogrendim surekli raporu olupta hastaneye ssk kontrol icin cagirirsa sakin gitmeyin bir sey yapamazmis hakliyken kontrol bahanesiyle milleti haksiz duruma dusuruyormus lutfen herkese soyleyin ben yandim baskalari yanmasin sakin gitmesinler oyle bir durum olunca bir avukata gidip ssk beni kontrole cagiriyor diye bildirsinler

Olurmu öyle şey Egerki resmi gazetede yayınlanan herşey yürürlülüğe girer Yani 20 şubattaki mevzuat geçerlidir
Ama tekrardan yayınlanırsa onu bilemem İl Sağlık Müdürlüğünde nerden biliyormuş

2002 öncesi raporlar geçersizmiş.bu tarihten sonraki sürekli raporlar kurumlarca yenilenmesi istenmez...

2002 tarihinden önce raporla emekli olmuşlar ne alacak binlerce kişi var bilgi kirliliği var bu konularda kesin bir şey kimse söyleyemiyorlar

Selam arkadşalar sürekli raporlar geçerli 2002 öncesi raporlar otvsiz araç alımı için geçerli değil otv kanuna bakınız bilgi kirliği yaratmayın lütfen ötv kanunu 2002 çıktığı için raporla araba almak istesen raporun surekliyse 2002 sonrasi raporlar geçerlidir mevzuatı iyi okuyun derim.

2019 genelgesinin 2002 oncesi rapor maddesini iyi okuyu derim.

4760 sayili otv kanunu.

Bir arkadaşda yazdıkların doğru demiyor ben genelgeyi yanlismi yorumluyorum biri de çıkıp bende okudum böyle demiyor yada aksini iddia eden yok.

Yeni yönetmelikler her zaman engellilerin aleyhine olmuştur hiç bugüne kadar engelli lehine bir karar çıktığını görmedim .1990 yılında sürekli raporum %63 bugün itibari ile %29 devletimizde öyle bir ilahi güç varki beni ve tüm engellileri iyileştirdi.Yazıklar olsun diyorum başkada yapacak birşeyim yok.ancak böyle kendimi kandırıyorum.

Anlamıyorum engelli dernekleri onca var biri bir açıklama yapsa biri birine birşey diyor oda burada iyi niyetle paylaşıyor onca insanda tedirgin oluyor.... ALLAH hakkımızda hayırlısı olsun

Kazanılmış haklar
MADDE 15 (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemez. Sağlık kurum ve kuruluşları tarafından 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin uygulamasında, 1/8/2002 tarihinden önce alınmış sağlık kurulu raporları ile süresinin bitmesine altı aydan az kalmış sağlık kurulu raporları hariç yeniden rapor düzenlenemez.
(2) Ancak, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen;
a) Süreli engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin yeniden sağlık kurum ve kuruluşlarına sevk işlemleri uyarınca düzenlenecek raporlar,
b) Engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin ilgililer veya kurumlarca yapılan itirazlar,
c) Hakkında engelli sağlık kurulu raporu düzenlenen kişi, vasisi veya kurumlarca yapılan yeni rapor başvuruları, kontrol muayeneleri,
bu Yönetmelik hükümlerine göre sonuçlandırılır.

2012 yılınin aralık ayında surekli raporumun var psikiyatriden vergi indirimimde surekli.ileride emekli olduğumuzda sorun çıkarırlar mi ki mevzuat falan diyorsunuz .ALLAH'a emanet olun

samedo99

Emeklilikte sgk kendi sağlık kurulu degerlendiriyor... diyelimki kontrol istemeden emekli etti ama işeride tekrardan kontrol isteme hakkı var.... malesef

İnşallah ileride yönetmelik değişir... bende bundan dolayı cesaret edemiyorum...

Yani sonuçta sürekli olarak vergi indirimi var bunu hiçe sayacaklarini sanmıyorum .hayilirlisi olsun herkes için

Arkadaşlar daha önce de açtığım başlıkta bu konuyu işliyoruz,
Şu an kocaeli de 870 kişi kontrol muayenesine zorla sevk edildi ve raporlar bozuluyor,
Neden bozuluyor çünki yeni cetvel herkezi iyileştiriyor ne güzel değil mi
Bu süreçlerden yasal mevzuatlardan geçen arkadaşlarım bilgi Paylaşımında bulunsun istiyorum ama nedense alakasız yorumlar ve içerikler yazılıyor benim açtığım başlıkta.

samedo99

SGK kontrol yetkisi kanunlarda var. Sürekli vergi indirimi yada süreli olup olmadığı önemli değil...

Arkadaşlar kontrol muayenesine çağrıldım muayenemi oldum ve evrakları heyete teslim ettim şimdi bu raporları heyetten sonra Ankara mı değerlendirecek yoksa heyette verilen rapor mu geçerli olacak.

dirhem

Evrakları süresinde teslim ederek üstüne düşeni yaptın, şimdi muhtemelen sgk ankara sağlık kurulu onaylayacak e devletten sgk evraklarını takip edebilirsin,
Hakkında hayırlısı olsun

Üst Alt