Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporu ağır engelli olarak yazılmadı. Tekrar başvurabilir miyim?

Antakya31

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Heyet Raporu %60 Ağır engelli değil çıktı.
-Yenisi için ne zaman başvurabilirim?
-Belli bir zaman varmı?
-Hemen yarın başlayabilirmiyim?
-Hastanede 6 Ay dediler aslı varmı?

İkamet dışında bir yerden rapora başvurabilir miyim?
Mesela Hatay ilindeyim, Hatay dvlet hastanesi olumsuz verdi, Ne zaman başvururum ve İskenderun olan farklı bir ilçeye başvuru yapabilirmiyim?

Teşekkür ederim.

Antakya31
6 ay geçmeden yeni rapor için başvuramazsınız, sadece rapora itiraz edebilirsiniz.
Başka ilden de olsa sistemde mevcut raporunuz görünür.

Heyet Raporu Yenileme

21.11.2018 Tarihinde heyet %85 Ağır Engelli Değil raporu verdi.

1-) 3 Ay sonraki tarih olan 21.02.2019 tarihinde mi hastaneye giriş yapılarak tekrar başlanacak? Yoksa öncesinde de yapılabiliyormuyuz?

2-)Bu ikinci müracaat olduğundan ilkinde 45 gün sonra heyet, 15 gün sonra sonuç alma 2 ay beklemiştik bunda değişiklik olur mu erkene alınır mı?

Bilen yada tecrübe etmiş arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Not:İl dışında çalışıyorum hastane uzak gelişi ona göre denk getirmek istiyorum hastane teli açmıyor.

Hastaneden hastaneye değişiyor ben 1 günde işlemleri tamamladım ertesi gün heyete girdim 1 ay kadar sonra sms geldi gittim raporumu aldım.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

3 Ay süreyi doldurup hastaneye başvuracağım anlaşılan.
1 Ay çok iyiymiş Farklı hastaneye girebilirsem onu deneyeyim. Hatay 2 ay minimum.

Çorabımı bile kendim giyemiyorum ağır engelli işi çok zor

Kemik erimesi
Yüksek tansiyon
Böbrek yetmezliği
İşitme kaybı, gözde sıkıntılar
Astım bronşit
Yaş 89
Vb %85 verdi üstüne huysuz bacak sendromuda var nefroloji 3 ay sonraya atmıştı AĞIR Engelli yazmadılar.
Bu sefer hepsini tekrar gezeceğim,
Ağır Engelli almaya çalışacağım bakalım

Antakya31

Bende yarın onun için uğraşacağım ama hiç ümit yok evde bakım maaşı alıyorum ağır engelli verilmedi kesildi tekrar şansımı denicem

Geçende Hatayda denedim belki başka hastanede desem değişirmi acaba?
Önceden sanki bu kadar zor değildi 90 yaşındaki türlü hastalıkları olan kadına rapor alamıyorum anlamıyorum

Antakya31

Diyalize giriyordum 2 yıllık nakilliyim ilk raporum ağır engelli ve sürekliydi evde bakım alıyordum 5 ay önce vakıf rapor yenilememi istedi yeniledim ve maalesef ağır engelli hayır ve 1 yıl süreli verildi bu durumda maaş kesildi,yarın için farklı bir hastaneye randevu aldım buradan birisi farklı bir hastaneden yeni rapor çıkarmayı dene ama sistemde son raporun görünüp vermeyebilirler gibi uyardı beni yarın gideceğim bakalım neler yaşayacağım, hayırlısı olsun.

Rebellious Hakkında hayırlısı inş istediğin raporunu alırsın mis gibi bu haksız durumdan kurtulursun.
Bende bakalım 21 şubatta 3 ay dolacak Neneme tekrardan başlayacağım.

hayırlı akşamlar bi sorum olacak konuyu nereye açacağımı bilemedim özür dilerim öncelikle. ben şuan 24 yaşında marfan sendromu hastasıyım,2011 de asendan aortagrefti, kardiopulumoner by pass il ameliyatı ve pectus escavatum toraks duvarı ameliyatı oldum türkçesi kalp aort kapakçık ve damarım değişti ikiside protez göğüs kafesim de protezimsi bir madde var ama demir değil göğüsüm orta bölümü içe batık . 4 ay önce kullandığım coumadin yüzünden gözümde pıhtı attı ve sol gözümün alt çeğreğinde perde indi ve sağ elimde karpal sendromu orta dereceden bıraz fazla var sol elimde azıcık var ama sağ elimi tırnak makasında bile kullanamıyorum emg çeken doktorum rapor alma şansın var ve almalısın dedi utandım bende bişey diyemedim acaba rapor alsam bi sorun çıkar mı yadırganır mıyım ve alma şansım var mı sizce mitral kapağımdada orta ile ileri derecede değişen my var ondanda amelıyat olmam gerekıyor ama bırazdaha o duruma gelmesi beklenıyor napmalıyım sizce okuyorum ve bu durumumu nasıl etkiler sağlık yüzünden zaten açıktan okuyorum üniversitelerimi ilerde kpssye nasıl hazırlanıp gireceğim eğer rapor alırsam ekppsden mi

Rapor için hastaneye müracaat edin fazla, sürmez engelli raporu

Müracaat ettim bugün 13ünde randevu verdi görevli abla sağolsun çok yardımcı oldu bi sorum olacak kurula çıkarken yanımda herhangi bir hastalığımla alakalı rapor getirecek miyim yada şöyle sorayım ilk defa çıkacağım kurula orada tam olarak bana ne yapacaklar muayene yapacaklar di mi ?

Farlı hastaneye gittim rapor için sonuç önceki çıkardığım rapor göründü sistemde 9. Aya kadar yeni rapor çıkaramazmışım itiraz edeceğim artık kaymakamlığa gidip il sağlığa

rebellius, neden 9.ay bence itiraz yolunu izlemeyin bozmuyorlar, halil_1967, heyete girmek şöyle kapıdan içeri giriyorsun gözucuyla bakıyorlar hepsi bu heyet öncesi muayenelerde elinde rahatsızlıklarına dair ne varsa göster onlarA

Eserin79

Nasıl bozuyorlar, ben gidip en azından bu rapora itiraz edip sistemden düşürttürmeliyim benim için elzem yani.

teşekkür ederim hazırlıklı gideceğim o zaman, benthall kalp ve göğüs ameliyat epikriz raporum, göz artar yırtılması filmim, emg karpal sendromu filmim bir de en son çekildiğim kalp ekomu alıp gideceğim mitral kapaktada ileri MY var oradanda ayrı puan mı verecekler ? 2 tansıyon ilacı kullanıyorum Benipin Wasoxsen, DİĞER İLAÇLARIM Lasix ecopirin coumadin bunlardanda puan mı verecekler abi ? ve son 1 senedir nedense kafam dik yürüyemiyorum yere bakarak yürüyorum genelde niye böyle anlamıyorum

Eserin79

teşekkür ederim bilgi için ne var ne yok hepsini anlatacağım ilaçlarımı hastalıklarımı ameliyatlarımı inşallah süre kısıtlaması yoktur benim bunları anlatmam için en az 10 dakikaya ihtiyacım var :(

Ufukalp

Mrb bende bugün eski raporumun bitmesine 2 kala bakırköy sadi konuk hastanesine yeni rapor için gittim eski raporum yüzde 86 yeni rapor yüzde 88 oran verdiler yeni raporda evde bakım vergi indirim ı olmasına rağmen ağır engelli hayır ibaresi var yani evde bakıma uygun değil bildiğim kadar itiraz ermeden yine aynı hastaneye gitsem duzeltirlermi acaba yardım ci olursanız sevinirim

Servetvan
O bir yanlışlık değil ki, artık ağır engelli olmadığınıza karar vermişler.
Direkt düzeltme gibi bir şey olmaz. Ağır engelli olduğunuzu düşünüyorsanız rapora itiraz edeceksiniz.

tkocaaslan

Bi önceki raporunuz, kullandığınız ilaçların lisesi (eczacınızdan alıyorsunuz), son yaptırdığınız kan sonuçlarınız ve varsa sağlık durumunuzu bildiren diğer tetkikleri yanınıza almanızda fayda olacaktır.

Merhaba benim kardeşim pisikolojik %80 şizofren tanısı olan ve sürekli yazıyor raporunda,ağır engelli ibaresi( hayır),,, kendi kişisel öz bakımını yapamaz banyosu temizligi,vb. yemeğini önüne koymasak günlerce aç kalır sürekli yatıyor toplum içine çıkmaz,, raporuna itiraz ettik daha önce sonuç aynı bu durumda ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olurmusunuz,

Canimsin
İtiraz yolunu da denemişsiniz, yapacak pek bir şey yok gibi.
Yargı yoluna gitseniz bir şey çıkacağını sanmıyorum, nihayetinde onlar da hastaneye sevk edecek.

Üst Alt