Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Raporu alırken tüm rahatsızlıklarımı belirtip oran almalı mıyım?

Makiyato

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
13
Merhaba tekrardan. Emeklilik için bu sağlık kurulu rapor sürecinde istenen belgeleri vs az çok biliyoruz ama benim öğrenmek istediğim, kendi hesaplamalarıma göre emeklilik oranını tedavi gördüğüm hastalıklar yönünden (Örneğin diyabet, karaciğer gibi ) tutturuyorum. Ama daha önce hiç tedavi muayene olmadığım halde bende olduğunu bildiğim rahatsızlıklar da var örneğin uyku apnesi, bel ve boyun fıtığı yada düzleşmesi gibi,ve kalp damarları ile ilgili küçük bir sorun gibi

Sorum şu şimdi bu sürece başlamadan ,önce bu muayene olmadığım ,kayıtlara geçmeyen rahatsızlıklarım yönünden de doktora gidip muayene olmalı mıyım, yoksa yüzde beş oran yüzde on oran ne olursa kardır misali direkt bu işe başlarken bu hastalıklarımda yada rahatsızlıklarım da var diyip bu süreçtemi tetkik olmalıyım?

İkinci sorum, diyelim kurulda engelli raporu yada malul raporu aldık. Ben bu raporu kullanmayacağım işeme devam etmek istiyorum deme gibi yasal bir hakkımız varmı?

Devletin belirlemiş olduğu özür oranları var doktorlar bunun dışına çıkamıyor birde kesin tanı gerekiyor siz heyete girmeden hangi hastanede girmeyi düşünüyorsanız ilk önce o hastaneye gidip hastalıklarınızı kaydettirin sonra mağduriyet yaşayabilirsiniz. Bazı hastalıklarda devlet hastaneleri kurula bile kabul etmiyor 3 sınıf bir hastalığınız olması durumunda araştırma veya Üniversitesi hastanesine yönlendiriyor kesin tanıları öğrenip özür oranınızı internette bulunan özür oran cetvelinden inceleyin bazı ciddi görünen ama cetvelde hiç yer almayan hastalıklar olabiliyor vazovagal senkop gibi Rabbim şifalar versin inşallah.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt