Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporu değişikliği emekli maaşıma artış getirir mi ?

altuguygun11

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Sayın Bülent Küçükaslan !

2003 yılında geçirdiğim beyin kanaması neticesinde, 2009 yılında SGK'dan malulen emekli oldum.
Sağ tarafım tümüyle felç. Ancak hastalık oranım raporda %40 olduğu için (Haydarpaşa Numune Hastanesinin raporuna göre)
%40'tan malulen emekli oldum. Üsküdar Devlet hastanesinde yapılan muayene sonucunda (rapor tarihi :11.11.2010) hastalık oranımın %71 olduğunu öğrendim.
Doktorlarımın belirttiğine göre daha önceki raporumda bacağımdaki sorunu yazmayı unutmuşlar.

Bacağımdaki sorunun da yazılmasıyla %71'e yükselen hastalık oranımı belirten bu raporumla; SGK'ya başvurup emekli maaşımda bir artış sağlatabilirmiyim ?

Saygılarımla,

İlginize Teşekkürler...

Altuğ Uygun

%40 malülen emekli olamazsiniz ki malülen emekli olmak için %60 ve üzeri raporunuzun olmasi lazim siz engellilere taninan sakatik indirimi hakkından emekli olmuşsunuzdur yaniliyormuyum?

Cem'İn sorusuna ek olarak, şu anda başkasının bakımına muhtaç durumda mısınız fiziksel olarak?

hala bir acaiplik yokmu ? %40 la malülen nasil emekli oldunuz böyle birşey mümkün değil ki? bülent abi %40 raporla bakıma muhtaç olabilmesi mümkümü ki?

soru da diyorki %71 re yükseldi bacagımdaki rahatsızlıkla onu yazmamışlar ondan %40 dı diyor zaten bi şekilde emekli olmuş burda maaşım nasıl artar diyor bence maaş nasıl artar o ayrı bi soru burda emeklili nasıl elde etmiş bunu bi araştırmak lazım abi maaşınız zı artırmak mümkün degil maaş rapora bakmaz yatan prim baglı

Cem'in dediği gibi arkadaşımız sanırım malulen değil,erken yaşlılık emekliliğinden faydalandı.
Rapor oranı ise hiçbir şekilde emekli aylığını etkilemez.

Üst Alt