Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporu dilekçesine istihdam yazılı diye 200 tl aldılar! Normal mi?

Konular
33
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar

bn Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne rapor başvurusunda bulundum işitme engeliyim

Sorum su rapor başvurusu için dilekceye engelli kimlik kartı istihdam sınavlar engelli raporu yazdım sırf istihdam yazdim diye benden 200 tl alındı parasinda pulunda degilim işin keşke alayım rapor u ama bnm merak ettiğim ve burdan okudugum bazi bilgiler e göre engelli kisiden hastane ücret almaz bilgisini edindim .. normal mi her hastanenin sistemi farklı mi ücret alıniyo mu

İkinci sorum da su küçük bi tatszlik olmustu aklima gelmemiş yazması dilekçeye otv indirim i ve vergi indirimi yazmayı unutmuşum doktorları dolaştım heyet randevusu kasim ayina verildi yazmayı unuttugum vergi indirimi ve otv yi ekletebilirmiyim ve
onlar için de ücret alırlar mi

Cvblar için şimdiden teşekkür ederim yeni giristik rapor islerine bilgim yok fazla aydınlatırsanız sevinirim ..

Bnden aldılar nedense
Baya geçti üstünden .. bi hafta oluyor iste yenisini cikarmya giristim

Ewet yaa bazı hastanelerde sistem mi farklı ne bilmiyorum ben de istihdam için aldım ve süresi bittikçe 3 defa yeniledim para falan istemediler

Bakanlığımız, Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesi Usul ve Esasları'nın; Sağlık Kurulu Raporlarının Ücretlendirilmesi başlıklı 6'ncı bölümünde;
c) 08.02.2002 tarih ve 24665 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 28.01.2002 tarihli ve 2002/3654 Sayılı Kararnamenin Eki Kararda; Gaziler, şehit ve gazi dul ve yetimleri, engelliler, öğrenciler ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamındaki kişiler 08.01.2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaf tutulmuştur.
Anılan Karar hükmü kapsamında yer alan kimselerin Bakanlığımıza bağlı hastaneler tarafından düzenlenen sağlık kurulu raporuna istinaden geri ödeme kurumlarınca ödenmeyen kısmı için sağlık kuruluna esas yapılan muayene, tetkik, tahlil vb. işlemlerden ücret talep edilmemesi gerekmektedir.

....................

T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI
Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

.....................................VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü)

03 / 05 / 2010
Sayı: B.10.0.TSH.0.14.29.00.05/
Konu : Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Ücretleri

03.03.2004 tarih ve 3539 (2004 / 30) sayılı Bakanlığımız genelgesinde; "Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik‘te de belirtilen yetkili sağlık kuruluşlarına özürlü sağlık kurulu raporu almak için başvuran vatandaşların raporlarından bağış veya evrak parası adı altında herhangi bir ücret talep edilmemesi, muayene, tetkik ve sağlık kurulu raporu işlemleri neticesinde doğan hizmet bedellerinin; 28.01.2002/3654 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ve 03.12.2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi uyarınca muayene, tetkik ve rapor ücreti alınmaması gerekmektedir.” hükmü yer almasına rağmen vatandaşlarımızdan ücret talebi olduğu konusunda Bakanlığımıza bilgi gelmektedir.

Söz konusu genelge hükümlerine titizlikle uyulması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim.
Prof. Dr. Nihat TOSUN
Müsteşar

DAĞITIM:
Gereği: 81 İl Valiliğine
Bilgi İçin: Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığına

Resmi yazı:
yazi - Sağlık Kurulu Raporu için engellilerden ücret alınamaz (3 Mayıs 2010 tarihli yazı)
acı gerçek Kardes ben ehliyet çıkarttım ucret almışlardı ama üstteki ikinci yazıyı çıkartıp dilekçe ile birlikte hastaneye verdim ve ücreti geri verdiler.

İkinci olarak bende ötvden yararlanabilir yazdirmistim
Sonradan da gittim elden tertibatı araç kullananlar bilir ibaresi eklettim ücret alınmadı.

mufto 27 bnde mi versem dilekçe Başhekimi bulup izah edip aslini astarini mi ogrensem npsam bilemedim .. ÖTV indirimi vergi indirimi yazmayı unutmuşum bn sonradan eklerlermi bilmiyorum bi yandan da ücret isterler mi dyede dusunmuyo dglm anlamadım yaa :( Fulya83 kiz dediki bna buraya istihdam yazmissin ya onun icin para alinyo yapilsinmi islem dedi bnde o önemli istihdam napim mecbur yapılsın islem ddm brdan okuyom forumlarda engelli raporu ücretsiz falan yazio parasinda dglm isin ama haksız yere de aliolarsa nye verim bosa aklima gelip dryo kpss icin is icin o olması lazım onlarada belirttm ama hyrlisi

Fulya83 tıp fakültesi nde dedigin gbi kutucuklar vardı işaretledim bi kac şey haric bu araştırma hast. de öyle kutucuklar yoktu elinle yazyosun otv mtv vergi mergi kimlik ne istyosan bnde iki şey yazmyida unuttum . Raporun sonuclanmasini mi beklesem bkledgm sonuç glrse verrler blki dye dsnyom bilemedim hersey de bi sorun cikmasa olmaz
Evet

Bn biraz araştırma yapayim yarın hastaneye gdeym en iyisi başhekim halkla ilişkiler ne bulursam sorim .

acı gerçek ;
Doktorların sayısı arttıkça artıyor galiba ücreti. Her poliklinik 50 TL gibi örneğin. İsteyeceklerini sanmıyorum çünkü zaten aynı doktorlara gidersiniz aşağı-yukarı..

Üst Alt