Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporu için Görme Testi nasıl yapılıyor?

adil12

Üye
Konular
51
Reaksiyonlar
27
Görme testi nasıl yapılıyor arkadaşlar nasıl bir makinaya sokuyorlar ne gibi yazılar koyuyorlar....tecrübesi olan arkadaşlar yazabilir mi?

benim sağ gözüm görmüyor murat bey..bunun için sağlık kuruluna girecem. görme alanı testimi yapılcak bana...nasıl bir şey bu...

Görme keskinliği testi var bir de ?

sağ gözüm %23 sol gözüm %100 ikisi %89 çıktı.... bunun anlamı nedir ?

gözün merkez hariç yanları görmüyorsa,görme alanına girilir,kutu içerisinde yanan ışıkları işaretlersiniz,yok merkezde görme yoksa,dr harf yerine cihazla görme keskinliğine bakıyor

arkadaşım kuruldan bir halt bekleme benim önerim bunlara gitmeden önce sen kendi testlerini yaptır yanında götür.

adamın odasına giriyoruz neyin var diyor yahu arkadaş doktor sensin muayene etsene! şikayetlerini söylüyorsun ondan birşey olmaz diyor! beddua edeceğim ama gereği yok günaha girmenin! aynı sıkıntılar başlarına gelsin inşallah

A B C okuttu
sağ gözün 10 da 5 i görmüyor dedi
ben de göz doktoruna gittiğimde hastalığımın oluşturabileceği komplikasyona yönelik bir muayene yapacak sandım
bunu söylediğimde beni bi payladı ki sormayın
"bana racon kesiyorsun" dedi :D
bu olaydan sonra şuna kesinlikle emin oldum eğer bir doktor 50 yaşını aşmış,saçı başı ağarmış ve hala devlet hastanesinde o yoğun hasta sayısıyla mücaele edebiliyorsa anladım ki üslubu çirkin ve hastalarla iyi iletişim kuramayan biri...

ben istanbul gatada bir makinaya girdim kafama igneli bişiler batırdı ciyaz beyinle görme testi gibi bişi yarim saat sürmüştü

Arkadaşlar sizleri tam olarak anlıyorum desem yanılırım galiba bende KULAK tan cok sıkıntı çektim neler yaşadım anlatsam güler misin doğurur musunuz :)
neyse şu makina beyne olayı nasıl oldu 30 dakika filan anlamadım ben şimdi muane oluyorum kurulu girmeden önce testlere girecem...

kafana takma yalan atmanı tavsiye etmem mesela doktor görüyon mu dedimi görmüyorum görüyorumdaki şeyleri yalan atma anlıyorlar mesela örnek oldugum bişi
x harflerinin boyutu 12 görmüyorum dedin gözüne 1 damla sonra y harflerinin boyutu 13 görmüyorum dedin 1damla 5 6 damla sonra sana 11 gösterir görürsen x y daha büyük olunca senin yalan oldugunu anlıyor net cevaplar ver

Merhaba kardeşim yıllardır kulaktan basıp basmama yalan dediler sonuçta askeriye beni pazaertesi 1 saat salı günü 1 saat işitme testine soktu orada bana yalan söylüyorsunuz diye baskı kurdular... ama sonuçta bana cürük verdiler...sağlık kurulundaki basmansanda puan vermeyiz dediler.... nerden çıktı bu yalan... ayrıca gözümün sağ kapağında düşme var....

Bir de şöyle bir şey oldu bir asistan yanıma oturdu gözüme kalem tuttu 10 dakika kalemi izlertirdi bir oraya bir buraya sonuç olarak dedi ki sağ gözü yerinde kalıyor oynamıyor... bu kalem olayı nedir :)

Allah yardımcınız olsun zor bir durum daha önce kurula girdiniz mi tam olarak göz rahatsızlığınız nedir ?

Bende konu hakkında bildiklerimi paylaşayım.Şimdi sağlık kurulu raporu için yapılan göz muayeneside standart göz muayenesi diyebiliriz aslında.Her zamanki gibi damlalı ölçüm+snellen eşeli testini doktor mutlaka uyguluyor ve buna göre görme oranınızı belirliyor.Ancak şöyle bir durum var doktor muayene sırasında görme oranı konusunda tereddüt ederse,bunun sebebi önemli değil,sizi ekstra testlere tabi tutabiliyor.Bunun dışında muayene başlamadan önce doktora hastalığınızla ilgili beyanınızda önemli mesela benim kuzenimin gözünde görmesinde beneklenme şikayetide vardı doktor aynı zamanda mercek incelemesi yapıp,göz haritasıyla ilgili bir test daha istemişti.

Mesela görme alanı testi,benim bildiğim belirli rahatsızlıkların olması halinde doktor tarafından isteniyor.Bunun dışında özellikle engelli raporu ve askerlik muafiyeti konusunda alınacak sağlık kurulu raporları biraz daha ciddi inceleniyor.Özellikle askerlik muafiyeti konusunda doktorlar "askerlikten kurtulmak için yalan söyleniyor" kanısında olduğundan hastayı bir çok teste tabii tutuyorlar ki bunların içinden bazı testlerin güvenilirlğinin düşük olduğunu yine başka göz doktorları tarafından söyleniyor.

arkadaşlar ben retinal anjıom op oldum.gözüm ışık hissi var ama görme yok.dr %32 verdi.ama test alan yapmadı.yazan şu v_+ %80 retinal fh von hippel lindeu hastalığı yazıyor.ankaradan problem çıkarmı yoksa ben yaptırıyımmı test

Üst Alt