Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporu ile ehliyet raporu arasında uyuşmazlık..?

ROMANTİKDÜŞ

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba iki ay önce Bilkent şehir Hastanesinden ÖTV li otomobil almak için sağlık raporu ve ehliyet raporu aldım sağlık rapor oranı %96 (Diyaliz 90 sol kol ampüte 6 ) olarak verildi ancak sağlık raporunda açıklama kısmına hiç bir ibare yazılmadı halbuki yazılması gereken (sadece hareket ettirici aksam da özel tertibatlı araç kullanması gerekir) ibaresi imiş şimdi üç sorum olacak
1.Yazılmayan bu ibareyi yazdırabilirmiyim?
2.Otomobili eşimin de kullanmasını istiyorum bunu nasıl yapmalıyım ?
3.Bu ibare yazılmadan otomobili alıp sonradan ehliyet raporuyla tertibat taktirabilirmiyim? ehliyette 35.04 ve 40.11 kodlar yazılı

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Kodlarınız;

35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılan kontrol cihazları

40.11 Direksiyona topuz takılması

ÖTV Tebliği diyor ki ;

Direksiyona topuz takılması, engelin bulunduğu taraftaki silecek kolu, sinyal, cam silecek kumandası, dörtlü flaşör, ön-arka cam su fıskiyesi, korna ve kontak gibi düzeneklerin diğer tarafa alınması veya direksiyon simidine monte edilmesi ve benzeri tadilatlar taşıtı hareket ettirici aksamda özel tertibat kapsamında değerlendirilmez.

Yani sizin iki kodunuzda (35.04 ve 40.11) taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat kapsamında değerlendirilmiyor.

Taşıtta hareket ettirici aksam 3 tane bunlar;

debriyaj, fren ve gaz pedalları ile vites kolu

Devlet hastanesinden aldığınız %96 oranlı raporun açıklama kısmına "sadece hareket ettirici aksam da özel tertibatlı araç kullanması gerekir" açıklaması eklenirse ötv indirimi alabilmeniz için ehliyetinizde de hareket ettirici aksama yönelik bir kod gerekiyor. Sizin sol lda olduğu için engeliniz

10.02 veya 78 kodlarından birinin eklenmesi gerekir diye düşünüyorum. Yani otomatik vites kodu olmalı.

Bence elinizdeki rapor ile vergi daresine gidip onlardan net bilgi almanız da fayda var.

Birde % 90 üzeri rapor olanlar direk alabiliyor ötv indirimli araç. birde onu araştırın bence

Otomotik araç kullanır 10.02 kodlu ehliyetim var ancak tertibatlı alırsan eşim kullanamaz diyorlar maliye sadece kendim kullanacağıma dair taahhütname imzalatıyormuş hem kendim hemde eşim nasıl kullanırız bunu çözmek istiyorum

Üst Alt