Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporu itiraz süreci hakkında bilgi rica ediyorum..?

eddy1980tr

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

SSK lı olarak yaklaşık 17 yıldır çalışıyorum. Birtakım rahatsızlıklarım vardı. Askerde beynimden ameliyat oldum. Kemik erimesi teşhisi koydular. Belimden fıtık ameliyatı oldum...vb.
İşKur ta bir tanıdığım vardı. Bana sağlık raporu alırsam çok daha rahat iş bulacağımı söyledi. Şuan çalışıyorum. Ama yaşım ilerledikçe Bedenim zorlamaya başladı beni. Bu yüzden belediyemize müracaat ettim. Onlarda İşkur İstihdam Masasına yönlendirdi. İstihdam Masası sağlık raporu /özürlü kadrosundan yerleştirme yapmak için hastaneye gitmemi önerdi.
Kısaca sağlık kuruluna girdim. sağlık kurulu raporum % 32 dir. Tabi bu arada şuan çalışmakta olduğum işyerine de işe girerken bildirim yapmamıştım rahatsızlıklarım ortaya çıkmış oldu. Allah tan anlayışlı davrandılar ve hatta beni yönlendirdiler ''.Sen git raporuna itiraz et %40 al yada rapora ayakta çalışmasında sakınca vardır yazısı yazdır''seni görev değişikliği ile malül kadrosunda devam ettirelim dediler.

Ben itirazımı yaptım,hakem heyeti hastanem de belli. Şimdi yasal süreci bekliyorum Temmuz 11 gibi müracaat edeceğim tekrardan.
Raporumda belirttiğim halde yazmadıkları hastalıklarım var.
Ayrıca bacağımdan varis ameliyatım var onu da belirtmemiştim unutmam nedeniyle ve stresimden.
Bana raporumda Sağ Sekel HemiParezi tanısı ve lombersiyalji(bel ağrısı) teşhisi konmuş
Ama Belimden ameliyatım var,beynimden ameliyatım var,Torasik outlet sendromundan dolayı kaburgamı aldılar,bacağımdan varis ameliyatım var (bunların hiçbiri ne dikkate alınmış ne de raporuma yazılmış)

Bana ne gibi bir yol önerirsiniz? Hakem Heyetinin Faydasını Görür müyüm?
Yardımınızı rica ediyorum

sevgili kardeşim öncelikle raporu il sağlık md de bozduracaksın oradan istediğin bi hastaneye seni sevk ederler ama bunlar hakem hastane olacak zaten onlar seni yönlendirirler zaten 40 ın üzerinde rapor alırsan vergi indirimi alır ve emekli olursun ben 2 kere rapor bozdurdum şu an 79 raporum var ve 79 olarak vergi dairesi gelirler md onayladı ALLAH cc yardımcın olsun

selamlar,arkadaşlar ben sgknın sevk ettıgı hastaneden aldıgım 1.rapor oranı toplam oran %87 idi(yalnız bu raporun örneği elimde yok);kendi muracatımla hacettepe hastanesinden aldıgım rapor oranı toplam %78. ancak hacettepe rapor oranını balthazard formulu ıle hesaplayıp özür oranını %61 olarak onaylamış.sizlere sorum şu olacak;

1. hastanenın yaptıgı normal bır durummu?
2. ben il saglık md.lüğüne itirazda bulunmak istiyorum.itirazda bulununca eger yenı alacagım raporda oran % 78 den daha düşük olursa bu oranmı kabul edilecek?

Tek hastalıktan mı, birden fazla hastalıktan mı aldığınız raporu..? Birden fazla ise tek tek yazar mısınız hangi hastalığınıza hangi oran verildiğini..

İtiraz ettikten sonra alınacak olan yeni rapor oranı yine % 78 olursa rapor oranınız kesinleşir. % 78 olarak kabul edilir. Daha fazla, ya da daha az çıkarsa sonuç, karara bağlanması için il sağlık müdürlüğü tarafından hakem hastaneye sevk edilirsiniz. Yeniden muayene olursunuz. Hakem hastaneden çıkacak olan sonuç sonrasında rapor oranınız kesinleşir..

selam bacıbey:bırden fazla hastalık. %40 kvc % 28 göz hastalıkları %10 dermatoloji olarak 3 ayrı oran var toplamda 78 balthazard hesaplamasıyla % 61

Toplamı % 78 olan raporun, balthazard formülü ile hesaplanınca % 61 olması için normal midir diye soruyorsanız, evet, normal. Hesap doğru yapılmış.

iyi geceler ben yarın hakem hastanesine yaptığım itiraz için tekrar heyete gidiyorum.ne gibi bir yol önerirsiniz??

Sağlık kurulu itirazı hk.

Merhaba,
Bu yaz başında sağlık kuruluna müracaat ettim.Aldığım sonuç 32 puan dır.Hakem Heyeti ne müracaat ettim.Hakem hastanesi de raporumu 35 puan olarak düzeltmiş.Fakat %40 ın altında olduğu için malüliyete hak kazanamadım.
Tekrar bu sonuca itiraz etme hakkım var mıdır?
Var ise ki aldığım duyumlar doğru mu bilmiyorum ne kadar süre geçmesi gerekli üzerinden?
--bir de git başka ilden al raporu,memleketinden al istediğin sonuç çıkar,gibi yönlendirmeler doğru mudur?
Bu konular hakkında yardımınızı rica ediyorum.
Saygılarımla

tekrar selamlar.
Merhaba,
Bu yaz başında sağlık kuruluna müracaat ettim.Aldığım sonuç 32 puan dır.Hakem Heyeti ne müracaat ettim.Hakem hastanesi de raporumu 35 puan olarak düzeltmiş.Fakat %40 ın altında olduğu için malüliyete hak kazanamadım.
Tekrar bu sonuca itiraz etme hakkım var mıdır?
Var ise ki aldığım duyumlar doğru mu bilmiyorum ne kadar süre geçmesi gerekli üzerinden?
--bir de git başka ilden al raporu,memleketinden al istediğin sonuç çıkar,gibi yönlendirmeler doğru mudur?
Bu konular hakkında yardımınızı rica ediyorum.
Saygılarımla

Sağlık kurulu itirazı hk.

Merhabalar.ben halen çalışan biriyim.fakat rahatsızlıklarım dolayısıyla engelli statüsüne geçmek için 2 defa heyete girdim.ama herhangi bir yerden sevk almadım.kendi başıma hastaneye gittim diyebilirim.ilk seferde 32puan verdiler.il sağlık md.lüğüne itiraz ettim.2.kez girdim heyete 35 yaptılar puanı.3.kez gireceğim şimdi.il sağlık md.lüğü hakem hastaneye yollayacakmış.şişli etfal den gireceğim heyete.defterdarlığa müracaat etsem onlar yollar mı hastaneye?il sağlık md.kanalıyla gitmemde avantaj yada sakınca var mı?
Bilginiz varsa eğer benimle paylaşırsanız sevinirim.allah yardımcımız olsun

Şişli etfal hakkında hiç iyi şeyler duymadım başka bir hastahaneye sevk aldır bence. Rahatsızılığın neydi...bende girecem ama bir türlü randevu alamadım.

Deliricem:(

Merhaba arkadaşlar dostlar.kafam çorba gibi oldu.2 kez hastaneye müracaat ettim.birinci raporum 2 ve ikinci raporum 5 oldu.tekrar itiraz ettim il sağlık müdürlüğüne.hakem hastane olarak şişli etfal e yönlendirdi beni.ama defterdarlığa müracaat etmemin bir faydası var mı?
Yoksa direk bana atanan hakem hastaneye mi gideyim bilemedim.
Işyerim bize rapor getir ister istifa et istersen engelli statüsünden seni farklı kadroda değerlendirelim diyor.ancak elime herhangi bir belge vermiyor.kendi başına git hastaneye al raporu diyor.

Psikiyatr a gitmeyi düşünüyorum.Bana artı yada eksisi olur mu?

Müracaat ederken işyerim yolladı desem de elimde belge yok.kendi isteğiyle gelmiştir diye not düşüyorlar.ne yapmamı önerirsiniz?

Bir de farklı bir konu hakkında sorum olacak.psikiyatra gitsem diyorum.kendimi bunalımda hissediyorum.beyin cerrahı doktor bana sinirlerin bozulmuş stresin var diyerek antidepresan verdi.geceleri uyuyamıyorum.kaygılarım var.hep bir sıkıntı var içimde:(herkese allah şifalar versin.
Saygılar

Ben ne yapmalıyım?

Merhabalar,
Ben 5010 günlük sigortalıyım ve şuan bir işte çalışıyorum.Mevcut hastalıklarım nedeni ile kendi isteğimle sağlık kuruluna başvurdum.
İlk rapor %32 idi.il sağlık md.den itiraz ettim %35 aldım ikinci raporumdan.Buna da itiraz ettim.3.kez hastaneye yollandım.Hakem heyeti hastane imiş.
Şimdi sağlık kurulu muayenelerimi yaptırıyorum.
Şu ana kadar aldığım dereceler:
Yürüme bozukluğu(AFO desteği verdi doktor )=%40
Böbrektaşı ve idrar bozukluğu=Balthazar ile %5+%5 =10
TOS ameliyatı nedeni ile kaburgam alındı.Buna da %10 verdiler
***Daha önce beyin cerrahi muayenesinde araknoid kist ameliyatım ve bel ameliyatım dolayısı ile %28 verilmişti.Şimdi sadece beyin cerrahiden alacağım sonuca göre muayenem kaldı.Onu da cuma günü EEG sonuçlarımla birlikte doktora verip puanlarımı alacağım.Burdan aynı puan mı gelir?Gelirse yukarda yazdığım puanlarla birlikte Balthazar ile nasıl hesaplanır.Kısacası kaç puan alırım???
Ayrıca burdan alacağım puanla malülen emekli olurmuyum?Yada maaş bağlanır mı? Dilekçem TÜM ENGELLİ HAKLARI,VERGİ İNDİRİMİ,İSTİHDAM konularını içeriyor.
Bilgisi olan dostlardan yardım bekliyorum.Teşekkürler.

40+10+10=51 40+28+10+10=65 yapar ama bu 28 tek hastalık oranı olarak yazdım eğer ikiyse oran biraz düşer

Sarasota (Sedat) merhaba,
Dün nihayet heyete evraklarımı teslim ettim.
Aldığım yeni güncel oranlarımı yazıyorum.Balthazar ile hesaplamayı denedim,kafam karıştı beceremedim:)Sana zahmet yardımcı olurmusun?
Beyin Cerrahi:%43
Fizik Tedavi:%40
Üroloji:%10
Göğüs Cerrahi:%10
Bu şartlarda maluliyet olur sanırım da,Emeklilik yada SGK erken emeklilik olabiliyormu=oran kaç çıktı(raporun fotokopisini aldım heyete girmeden önce elimdeki veriler üzerinden yazdım)
yardımcı olabilirmisin?

Tos ameliyatını nerede oldunuz

sarasota

Tos rahatsızlığı başladı iyi bi doktor arıyorum iskenderundayım

Üst Alt