Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Raporu Mağdurları Birlik Olalım

1Umut

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar siteye yaklaşık 1 ay önce üye olmama rağmen birçok kişinin sağlık raporları ile ilgili mağduriyetinin olduğunu görüyorum. Bu konuda mağdur olan insanların hiç azımsanmayacak bir sayıda olduğunu düşünüyorum.

Gelinen bu noktada haklarımızın tekrar alınması ve ne yapabileceğimiz yönündeki fikirleriniz önem arzetmektedir.

Beraber hareket edersek ancak bir sonuç alabiliriz. Bu başlık altında toplanıp fikir teatisi ile ne yapabileceğimizi tartışalım.

Sessiz ve tepkisiz kalmak ikrardan sayılır derler. Bizi mağdur eden bu yeni uygulamaları kabul etmediğimizi bir şekilde haykırmamız gerekiyor.

En azından sitede kaç kişi olduğumuzu bir görelim. Gerekirse site dışındaki tüm rapor mağdurlarına nasıl ulaşıp daha organize bir tepkiyi nasıl ortaya koyabilirizi konuşalım.

Şimdilik söyleyeceklerim kısaca bunlar. Fikirlerinizi bekliyorum.

Serap hanım o linki ve konuşulan talepleri biliyorum. Yapılacak yeni yönetmeliğin nasıl olması gerektiği ile ilgili fikirler toplanmış. Benim söylediğim sadece yeni yönetmelikte ne olmalı önerisi değil. Ben biraz daha farklı bir pencereden bakıyorum. Belli ki insanların bir mağduriyeti var ve bunun yeni yönetmelikle giderileceği yönünde bir ışık da yok. Bu konuda beklemek ne kadar doğru bilemiyorum. O yüzden biraz farklı bir şeyleri de konuşabileceğimiz, tartışabileceğimiz bir başlık olmasını tercih ettim.

Valla açıkçası ben hiç ama hiç ümitli değilim. Öyle ahım şahım bir düzelme olacak. Herkesin mağduriyeti geçecek. Hiç beklemeyim öyle bir durumu derim. Son yönetmelik insanların mağdur olacağını bile bile hazırlandılar. Sonrasında mağdur olanlar da yeterince sesini duyuramadı.

Bu durum bana Nasreddin Hoca'nın arkasında beraber gittiği köylüler kalmayınca Timur'a gidip "Köydedekiler filleri çok sevdi varsa birkaç tane daha beslemek istiyorlar" sözünü hatırlattı. Yani biz memnun kaldık mı sesimiz çıkmıyor. Talep edelim, haykıralım, v.s. en azından mücadele ettik ama yine de alamadık haklarımızı diyebilelim.

slm
15 Eylüde sağlık raporu için konya numune hastanesine başvurdum ertesi gün uyduruktan bir muayene yaptılar kurula girdim girip cıkmam 10 saniye sürmedi ertesi gün sonucu aldık ve raporda yazan fonksiyon kaybı %60
oysa bende göbekten aşağıya hiçbir his ve hareket yok sorduğum ve benim gibi olan arkadaşlarım en az %80 olması gerektiğini söylüyorlar
hastaneyi tekrar aradım ve il sağlık müdürlüğüne itiraz etmen gerektiğimi söylediler önümüzdeki hafta itiraz dilekçemi verecem bakalım sonuç ne olacak

Evet mutineer901 rapor konusunda herkesin bir hikayesi var. Benim de maksadım herkesin tek tek bu sorunlarla boğuşması yerine birlikte bir şeyler yapmak. Bazı şeylerin değişmesini sağlayabilirsek bunlara hiç gerek kalmaz.

Amaç; devletin bizi yok saydığı bu düzenin tekerine bir çomak sokmak.

arkadaslar bende bir rapor MAGDURU OLARAK YANINIZDAYIM.SAYGILARIMLA

Ben daha önceden vergi indirim hakkını aldığım için mağdur deyilim.Ama engellilere yapılan bu saçma oran uygulamasını gördükçe çok üzülüyorum. Bu konuda birşeyler yapmalıyız, örneğin yetkilileri mail yağmuruna tutabiliriz. Oranlarda ki haksızlığın,yanlış uygulamaları belirten bir yazı hazırlansın ve bunu yoluyla yetkililere mail atalım.

Arkadaşlar bu konunun üzerine çok gidildi ama şimdiye kadar hiçbirşey yapılamadı.Bende o mağdurlardan biriyim. Bence en başta yapılması gereken şey tüm engelli arkadaşlarımızı toplayım eylem yapmak ve meclise yürümek bakın o zaman nasıl sesimiz çıkıyo.

özürlüler idaresi başkanyardımcısı oldugunu yazan bi rhanfendi vardı bu işleri düzünleyecegfinden bahsediyordu ne oldu...sağlık raporu işkencesi bu raporlarının tc kimliklerine ibare olarak konulmadıkça bitmez

Bu konu gerçekten de çok önemli arkadaşlar. Nedir ki sağlık raporu işte deyip geçilecek bir konu değil hepimizin de bildiği gibi.
Çünkü bizim engelli miyiz değil miyizi resmi olarak belgeleyebileceğimiz tek şey bu rapordur. Haklarımızı bu rapor olmadan almamız mümkün değil. Haklarımızı talep edebilmemiz noktasındaki en büyük engel de bu rapordur.

"yetkilileri mail yağmuruna tutmak", "meclise yürümek" önerileri şimdilik dile getirilen talepler. Evet arkadaşlar önerilerimizi/taleplerimizi sıralayalım. Aklınıza gelen her türlü alternatif eylemi tartışalım ve bir tarih belirleyelim. Yapacağımız eylemler konusunda hemfikir olduktan sonra yetkili arkadaşlardan konu başlığını düzelttirip eylem yapacağımız tarihi ve yapacağımız eylemi yazdıralım forum başlığına. Katılım yapacak arkadaşlar da ona göre kendini programlamış olur.

engellilerin sağlık raporu almasına ve tek tek doktorlardan imza toplamak zorunda kalmasak yani sağlık raporu kaldırılsa iyi olur ama gazetede bir yazı okumuştum hangi ilde oldugunu hatırlamıyorum ama sağlıklı insanların ruhsal rahatsızlıkları var diye bir çok kişi rapor çıkartmak istemiş sağlıklı insanlar yapmışlar bunu ama anlaşılmış ve raporlar iptal edilmiş yani engelli olanda olmayanda rapor almak istiyor artık

Zeynep hanım haklarımızı istismar edenler hep olacaktır. Biz haklarımızı istismar edenlere ve sahte rapor çıkaranlara karşıyız zaten.

Bizim amacımız şu durumdaki mağduriyetlerin giderilmesi :

1. Hastalığı/sakatlığı sürekli olan bir insanın devamlı olarak rapor çıkarmak zorunda bırakılmasının önüne geçmek.
2. Her yönetmelik değiştiğinde daha önceki yönetmeliklerden yararlanarak rapor alan insanların raporlarının yok sayılması ve bu konuda mağduriyetler.
3. Engelli çalışanların sağlık raporu için hastaneden aldıkları raporu vergi indirimi için Merkez Sağlık Kurulu onayına gönderme zorunluluğu ve bu konudaki mağduriyetler.

Yani kısaca devlet erkinde "ne yapsak da bu insanların raporlarını yok saysak" mantığı vardır. Ve bu konuda önümüze sürekli engeller çıkarılıyor. Tepkimizi bu konulara odaklamamız gerekiyor.

Üst Alt