Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporu tüm değerlendirmeleri içerebilir mi?

kemaltosun

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
1- özürlü kimlik kartı
2- ötv
3- vergi indirimi
4- istihdam
5- malulen emeklilik

Arkadaşlar cuma günü gazi üniversitesinde hastahanesine sağlık kuruluna başvurusu yapacağım dilekçemde yukarıda belirttiğim maddeleri işaretledim hepsini aynı anda alabilirmiyim, bu şekilde kurula giriş yapıp maddelerin hepsini kapsayan raporu birkerede alan varmı?

1- özürlü kimlik kartı
2- ötv
3- vergi indirimi
4- istihdam
5- malulen emeklilik

Arkadaşlar cuma günü gazi üniversitesinde hastahanesine sağlık kuruluna başvurusu yapacağım dilekçemde yukarıda belirttiğim maddeleri işaretledim hepsini aynı anda alabilirmiyim, bu şekilde kurula giriş yapıp maddelerin hepsini kapsayan raporu birkerede alan varmı?
Malulen emeklilik ve vergi indirimi için sizin kendi başınıza alacağınız rapor Geçersizdir

peki ne yapmam lazım?

şahin bey ben ilk defa kurula başvuru yapacam bu maddeler tek rapor üzerindemi mevcut, yoksa hepsine ayrı ayrı rapor mu düzenleniyor? vergi indirimi için aldığım raporu şirkete bildirdiğim zaman kabul etme şansı yokmu yada prosedür nedir?

kemaltosun

arkadaşım alacağın raporda malulen emekli ve vergi indirimi seçenekleri olmasın veya olsa bile ilerde bu raporu vergi indirimi ve malulen emekli için kullanamazsın,ama diğer seçeneklerin için raporu kullanabilirsin.

vergi indirimi için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

ücretli olduğuna dair kağıt verdiler ama herhangi bir engel durumu olmadığı takdirde kurul gideri tarafımca karşılanıcağı yazıyordu

Benim bildiğim gazide her türlü ücretli olduğu.il sağlık müdürlüğünde söylüyorlardi sadece gazi ücretli oraya gitmeyin diyodu memur

bana kağıt verdiler aynen şu şekilde ifade ediyor.

"Engelli haklarından faydalanmak üzere talep edilen sağlık kurulu rapor ücreti, raporda herhangi bir engellilik oranı çıkmaması halinde tarafımca ödenecektir."
"Engelli çıkmamam halinde sağlık kurulu raporundan kaynaklanan giderlerin tarafımca ödeneceğini kabul ediyorum"

bu şekilde kağıt imzaladım bunun dışında bir ücret söylemediler bende zaten henüz kurula giriş yaptırmadım.

tamam teşekkür ederim bunu bilmiyordum ücret olarak bildiğim sadece kurula girmeden kaç yere muayene olduğuysam göründüğün her bölüm başı 50 tl olduğu yanlışım varsa düzeltin tek bildiğim bu öyle olsa bile benim görüneceğim yer kalp ve damar başkada yok

enes75 malulen emeklilik için rapor alırken sgk sevki şarttır. fakat vergi indirimi için böyle bir şart yok. bireysel olarak aldığınız raporla vergi indirimi başvurusu yapılabilir.

kemaltosun rapor ve iş yerinizde çalıştığınıza dair yazı imza sürgüsü bağlı bulunduğunuz ilin vergi dairesi genel Müdürlüğü ne başvuruda bulunacaksınız.

çok teşekkür ederim arkadaşlar ilgi ve bilgilerinizden dolayı inşallah cuma günü kurula giriş yapacam hadi hayırlısı bakalım

merhaba,engelli sağlık raporı alacağım işkura kayıt için.nasıl bir yol izlemeliyim?hastaneden randevu almamız gerekiyormu?nereye müracaat ediyoruz ?ücretlimi? teşekkürler

sezerk54 bulunduğunuz yerde engelli sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gidiyosunuz randevulu çalışmıyolar sanırım ama sağlık kurulundan geldiğiniz için engelli gibi sayılıp sıra beklemiyosunuz rahatsızlığınızla ilgili doktorları gezdikten sonra heyet günü hastaneye çağrılıyosunuz sonrasında rapor çıktı diyelim işkura gidip raporla kayıt yaptırabilirsiniz geçmiş olsun. Rapor ücretsiz

aslında aldığımız tek rapor bütün değerlendirmeli içermeli ama malesef kişinin amacı neyse sadece o kısım degerlendirilip gönderiliyor ve her ihtiyaca ayrı ayrı hastaneye gidip rapor alınması çok saçma engelli kişiyi bir kere butun ihtiyaçlar için degerlendir ve tek rapor ve ömur boyu geçerli olsun işkence bitsin

Evet bugün tarihli rapor için gazi hastanesinde girişimi yaptırdım sağlık kurulu muayene kartimda 7 bölüm işaretleyip elime verdiler ben sadece kalp damar demem rağmen hepsine gidecek dediler ogleye kadar sadece 3 tanesine görünebilir ayin 30 unda tekrar hastane yolu göZühtü eziyet allah kimseyi hasta ve engelli etmesin direk öldürsun

3 yer gezdim ama 3 doktorda % de olarak muayene kartına puan yazmadı neden?

bugün son olarak psikiyatri bölümüne de göründüm çok şükür bitirdim kurul girişini yaptırdım ayın 16 sına aramam için numara verdiler hadi hayırlısı ilk defa heyete girecem heyete girerken ne yapmak lazım elimde rahatsızlığımı (sol bacak ileri derece lenfödem) belirten foto götürsem olurmu?

Üst Alt