Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Raporu ücreti hakkında!?

tsunami_

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
16
Merhabalar arkdaşlar. Geçtiğimiz hafta üniversite hastanesine ötvsiz araç almak için heyet raporu başvurusu yaptım ve bana artık mayıs 2016 itibari ile bu raporların ücretli olduğunu belirttiler. Ve mecburen kabul etmek zorunda kaldım çünkü il sağlık müdürlüğünden oraya itirazlı olarak gönderildim. Fakat http://www.engelliler.biz/forum/sag...ucret-alinamaz-3-mayis-2010-tarihli-yazi.html şu linktede engellilerden rapor parası altında para alınamaz deniliyor. Acaba bu yasada herhangi bir değişiklik varmı yoksa bu hastanedeki sağlık kurulu döner sermayesinemi döndürüyor beni ? ona göre rapor işlemlerim bitince para iadesi isteyeceğim. Teşekkürler.

@OturanBoğa @[FONT=sans-serif]Ufukalp yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.[/FONT]

Her Hastane Kendi Kafasına Göre Takılıyo İştee Abii :)
Bizimm Sağlık Kurulu Ücreti Döner Sermayeye Girecek Maaş Günü Herkese Eşitt Olarak Dağıtılacak Hastanedeki Arkadaşlara :)

Tam emin değilim yanlış bilgilendirmek gibi olmasın ama benim bildiğim kadarıyla engel oranınızda değişim varsa ücret almıyorlar. Engel oranı aynıysa, raporu güncelliyorsanız ücret alıyorlar diye biliyorum.

ben almış olduğum ildeki rapora itiraz ettim ordan buraya yolladilar

any info ? / bilgisi olan yokmu ? / Не имею эту инÑâ€žĞ¾Ñ€маÑâ€*ию? / 没有è¿â„¢æ*·çš„信息ï¼Å¸/ Ne pas avoir cette information?

arkadaşlar 3-4 dilde yazdım Türkçe bileniniz yoksa diye hani.

Sağlık Raporu Ücretlimi?

merhabalar arkadaşlar. 1-2 ay önce ötv raporu için başvurdum. Ve tarafımdan 400 lira kadar rapor ücreti alındın. Bunun üzerine bimere şikayette bulundum ordan gelen cevapda aşağıdaki gibidir;

"Sayın UYAR İlgi: 19.07.2016 tarih 809315 sayılı başvurunuz. İkgi başvurunuz 22.07.2016 tarihinde Üniversitemize gönderilmiş olup, ilgili birime iletilmiştir. Alınan cevabi yazı ile; Merkezimize ÖTV indiriminden yararlanmak üzere Özürlü Sağlık Kurulu Raporu almak için 13/05/2016 tarihte başvuruda bulunduğunuz, ÖTV indiriminde faydalanmak üzere alınan sağlık kurulu engelli raporları 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu çerçevesinde düzenlenen Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesi Usul ve Esaları E-1 de yer alan 4. Maddenin İ bendinin 1. fıkrasında "Bakanlar Kurulu Kararıyla istisna tutulan kişilere kanuni düzenlemelerden kaynaklanan haklardan yararlanmak amacıyla düzenlenecek Sağlık Kurulu Raporları için ücret talep edilmeyecek, bulundukları durumun gereğine uygun olmayan özel amaçla talep edilen raporlar için ücret alınacaktır. Örnek olarak engelliler tarafından talep edilen silah ruhsatı ehliyet raporları ve ÖTV indirimli araç için gerekli raporlar gibi özel amaçlı raporlar için ücret talep edilecektir'' denilmektedir. Bu bağlamda tarafınızdan rapor ücreti talep edildiği bildirilmiş bulunmaktadır. Bilgilerinizi rica ederim."

%59 engelli raporum mevcut ve kronik rahatsızlıklarımın yanında sol ayağımda ortopedik engelim mevcuttur. İlgililere sağlık bakanlığının yazısınıda bildirdim ama sonuç değişmedi. İzlenecek başka yol varmıdır acaba ?

tsunami_

Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesi Usul ve Esaları E-1 de yer alan 4. Maddenin İ bendinin 1. fıkrasında "alınacak" diyorsa, alınacak maalesef.

Burada rapor talep amacının ötv değil de "engellilik tespiti" olması lazım ki ücret ödenmesin.

Ben H sınıfı ehliyet kullanabilir, otomatik vites otomobil kullanabilir raporu için başvurduğumda alınmamıştı.
Ötvsiz araç almak için değilde bu şekilde olsaydı belkide alınmazdı..

OturanBoğa[FONT=sans-serif] [/FONT][FONT=sans-serif]Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesi Usul ve Esaları E-1 de yer alan 4. Maddenin İ bendinin 1. fıkrasında [/FONT][FONT=sans-serif] ''K[/FONT]anuni düzenlemelerden kaynaklanan haklardan yararlanmak amacıyla düzenlenecek Sağlık Kurulu Raporları için ücret talep edilmeyecek'' denilmekte..
Peki ÖTV'siz araç almak başvurusu yerine, Özel tertibatlı veya otomatik araç kullanabilir raporu için başvursaydı ücret talep etmeyeceklerdi doğrumu anlamışım?

uNiQuE_54

zaten siz tertibatlı yada otomatik araç için deyincede onu çakal herifler direkt olarak ÖTV olarak yorumluyorlar. O yüzden genel sağlık raporu talep edip ortopedi doktorunca geçince durumu arz etmekte fayda var. Şu an başvurduğum hastanede öyle yaptım ücret talep edilmedi bakalım derdimizi ortopedi doktoruna anlatıcaz artık anlarsa...

Üst Alt