Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporum aslı kayıp. Ne yapmalıyım?

Pinokkyo

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba

Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
2006'da yapılan kontroller sonrası SSK Hastanesin'den %75 oranla engelli raporu aldım. Yine aynı sene bu raporum ile birlikte Maliye Bakanlığı'ndan Vergi indirimi'ni de aldım. Bu tarihten beridir özel sektörde engelli kadrosunda çalışmaktayım.

Bu senenin başında 2018 EKPSS'ye girmeye karar verdim ve bu sınav için görevliler benden raporumun aslını istediler. Aslı bende olmadığı için ben de raporu aldığım hastaneye başvurdum ve başhekimden raporumun fotokopisine imzasını ve aslı gibidir kaşesini istedim. Başhekim arşivden benim raporumun hastanede kalan aslını buldurdu ancak bu sefer de bu rapor üzerinde fotoğrafım yoktu. Bana da hastanedeki bu fotoğrafsız rapordan fotokopi aldırıp imzasını attı ve aslı gibidir kaşesini vurdu.

Şu ana kadar resmi işlemlerde bu rapor bana herhangibir sıkıntı çıkarmadı ancak bu durum ileride bir sıkıntı yaşatır mı?
Şimdiden teşekkürler
Önder

Merhaba,Aile ve sosyal politikalar bakanlığına raporunla başvur, oradan engelli kimlik kartını al, daha sonra rahatlıkla gereken her yerde göster rapor taşımana da gerek kalmaz. slmlar

parzanda

Hocam cevap için çok teşekkür ederim.

Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne kart için raporumla başvurdum ve sağolsun onlar sorun çıkarmadılar. Kartımı şu anda kullanıyorum. Benim derdim örneğin sınav sonrası memur atama sırasında ya da emeklilik söz konusu olduğu zaman ilgili görevliler bu raporumla ilgili sorun çıkartırlar mı onu merak ediyorum.

Bence sorun çıkmamalı yine de moderatör ve konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşlar cevaplarsa sağlıklı olacak sanırım. Sağlıklı günler diliyorum

Üst Alt