Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporumda Kolostomi ile ilgili bir değerlendirme yazılmamış!?

ozlemdoygun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 1,5 yıl önce fournier gangrene nedeniyle kolostomi açılan daha sonra 2 defa fistül ameliyatı olan ve geçen ay yapılan manometre testiyle basınç ve tutma çok düşük çıktığı için kalıcı torbaya karar verilen hastayım 2015 yılından bu yana prozac kullanıyodum fakat hastalığım yüzünden 1 ay yatağa bağlı kaldığım için 2 doz prozac 2 doz buspan 1 dozda atarak kullanmaya başladım Lütfi kırdar eah sağlık kurula girdim %25 aksiyeteden rapor vermişler kolostomim hakkında bir puanlama ve sonuçta bir şey yazmamışlar bu durumda ne yapmalıyım? Bana yardımcı olursanız sevinirim

Yada kolostomiye rapor oranı nedir?

ozlemdoygun

il sağlık müdürlüğü'ne giderek rapora itiraz edebilirsiniz. Sizi başka bir hastaneye sevk ederler. Eğer oradaki oranla önceki rapor oranı farklı ise, bu sefer hakem hastaneye sevk edilirsiniz, orada verilecek oran kesindir.

Ama isterseniz 2-3 ay bekleyin ve başka bir hastaneye sıfırdan yeni rapor için başvurmayı deneyin. Süreç daha kısa olacaktır

sakatlık oranı cetveli'ne göre:

Tablo 6- Cerrahi olarak oluşturulan stomalar nedeniyle oluşanÖzür Oranları%

Oluşturulan Stoma
Özür Oranları %
ÖZEFAGOSTOMİ
15
GASTROSTOMİ
15
JEJUNOSTOMİ
20
İLEOSTOMİ
20
İLEAL-POŞ ANAL ANASTOMOZ
20
KOLOSTOMİ
10

gastroentolojik hastalıklar kısmında kalıcı kolostomi ve ilistomi ağır iş kaybı yazıyor.
fakat burdaki cetvelde %10 - 20 yazıyor
şimdi hangi cetvel hangi orana göre hareket edeceğiz
bu cetvellerin hangisi doğru

Buna cevabı 1 yıldır bulamadım cevap verebilecek birisi yokmu

Belkide abes bir soru soruyorum .
Basima boyle bir sey gelmediginden .
Halen daha cevap bulamadim

Up kardesim
Gastroentolijide kolostomi agir is kaybi yaziyor.
Genel cerrahide 10 diyo.
Maluliyet ile engelli farki var ise aciklasin bilen biri

Üst Alt