Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporumu aldım. Bu rapora göre ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Adsizgif

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkeze merhaba iyi günler sağlık raporumu Bursa İl Sağlık 'dan geçtiğimiz günlerde aldım bu rapora göre ötv ve mtv den yararlanabilirmiyim görüşlerinizi almak istiyorum.
ki7O7o.jpg

ki7cGH.jpg

Doğuştan Sol Kol ve Bacağımda güç kaybı var

ÖTV için Ayrıca Sağlık Raporu almama gerek varmıdır?

Adsizgif
Bunun yanında engelli sağlık kurulu raporu almanız da şart.

2008 Yılında almış olduğum Süreklidir Evet yazan bu rapor var geçerlimidir?
kskW90.jpg

ksk8Bx.jpg

Hayır, 2013 sonrası rapor isteyeceklerdir. Bir de unutmayın, araç alımında temel kural, her zaman en son aldığınız engelli sağlık kurulu raporunuzu kullanmanızdır

bugün raporumu yeniletmek için sağlık kuruluna randevu alıp gittim raporumun sürekli olduğunu ve geçerli olduğunu söylediler isterseniz itiraz edebilirsiniz dediler bununla ilgili fikriniz varmı

Adsizgif
Araç almak için barşvurduğunuzu ve araç almak için yapılan başvurularda eski raporların geçersiz olduğunu dile getirdiniz mi?

Adsizgif

Artık itiraza gerek yok. Kendi bakanlığının yayınladığı yönetmelikten haberleri yok daha!

"Madde 12: [...]
(5) Hakem hastane kararı ile süresinde itiraz edilmeyerek kesinleşen rapor hakkında aynı gereksinim alanı ile ilgili yeni rapor başvurusu en erken altı ay sonra kabul edilir."

Yani, istediğiniz hastaneden yeni rapor çıkartabilirsiniz...

Ayrıca Madde 15 de yeniden rapora gerek olmadan elinizdeki raporun kullanılabileceğini söylüyor (raporda uygun ibareler olması şartı ile tabii):

"Sağlık kurum ve kuruluşları tarafından 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin uygulamasında, 1/8/2002 tarihinden önce alınmış sağlık kurulu raporları ile süresinin bitmesine altı aydan az kalmış sağlık kurulu raporları hariç yeniden rapor düzenlenemez."

Bugün il sağlığa gittim engelli kurulundaki görevli herhangi bir doktordan randevu alıp beni sağlık kuruluna sevk etmesini rica etmemi istedi rica minnet ile iş yaptıracağız dedim başka çaren yok dedi ne yapacağımı bilemedim

Birde tutturmuşlar durumunda değişiklik varmı durumumda değişiklik yoksa doktor kurula sevk etmeye bilirmiş yani rica minnet ile iş yaptırmaya çalışacakmışım

Gösterdiğin ilgi için teşekkür ederim abi bu maddeye göre beni tekrar kurula sokup yeni rapor çıkartma hakkım var mı?

"Madde 12: [...]
(5) Hakem hastane kararı ile süresinde itiraz edilmeyerek kesinleşen rapor hakkında aynı gereksinim alanı ile ilgili yeni rapor başvurusu en erken altı ay sonra kabul edilir."

Itiraz hakkım yok yenileme talep etme hakkım yok bu nasıl iştir anlamış değilim

Hastaneden almış olduğum cevap bu

Adsizgif

Yukarıdaki maddeye istinaden yeni rapor verilmesi için hastaneye dilekçe verin. Onlar yine kabul etmezse il sağlık müdürlüğüne ve CİMER'e şikayet dilekçesi yazın.

Maddeyi sağlık kurulundaki kişiye gösterdim bu hakem hastanesi ile ilgili senin raporunla ilgisi yok diyor.

Daha önce il sağlığa gönderdi sağlık kurulu git onlarla konuş diye onlar üst kurul dedi gittim. İl sağlıkdaki memurlar Herhangi bir doktora rica edip beni sağlık kuruluna sevk etmesini rica etmemi istediler ve ekledi doktor sevk etmeme hakkına sahip kısacası etmez dediler ve gönderdiler.

Üst Alt