Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporumu eski mevzuata göre düzenlediler! Ne yapabilirim?

oguzseker

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

Akut Myeloid Lösemi hastasıyım ve nakil oldum. Engel raporunu 22 Haziranda aldım ama Hematoloji doktoru engel oranlarını eski mevzuata göre düzenlemiş. (Bir doktor nasıl eski mevzuatı kullanır hala daha aklım almıyorrrr)

Tam Remisyonda (Remisyon Sonrası 5. Yıldan Sonra) kısmı yeni mevzuatta %40 bana verdikleri raporda %10 olarak kayıtlara geçmiş. E devlet üzerinden de gözüküyor bu şekilde olduğu.

Sorularım:
-Bu rapora itiraz edince yeni rapor almak için ne kadar süre uğraştırırlar?
-Bu doktoru şikayet etsem hakkında bir işlem uygularlar mı veya dava açsam?

Hastanelerin yoğunluğuna göre değişir yeni rapor alma süreniz. İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz etmeniz istenecektir yeni aldığınız için.

oguzseker

eğer itiraz, süresi geçen rapor ki sizinki geçmiş sanırım raporu alalı bayağı olmuş yanlışlık yeni fark edilmiş anladığım kadarı ile gerekli itirazlar yapılıp edildikten 6 ay sonra itiraz edebilirsiniz eğer itiraz süreniz geçmedi ise ki buda 15 günümü 1 aymı neydi en fazla rapor verildikten sonra eğer süre içinde iseniz hemen itiraz edebilirsiniz kesin bilgiyi il müdürlüğü veya sosyal Hizmet merkez müdürlükleri oluyor oralara telefon edip alabilirsiniz en son süreler bu şekildeydi itiraz süreleri değişiklik olmadı ise

Üst Alt