Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Raporumu ne Hastane ne de SGK veriyor!?

mavi78

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Eşimin son sağlık kurulu sonrası SGK'ya gönderilen ve malulen emeklilik için RED kararı çıkan Sağlık Raporumun bir örneğini SGK'dan istedim kesinlikle vermeyiz diyorlar..Hastaneyi aradım aynı cevabı aldım??? Eşimin sağlık raporunun en azından fotokopisini alma hakkına sahip değil miyiz?

mavi78

Aslında ısrarcı olup alınabilir. Bu sizin en doğal hakkınız. Ama bu uğraşa değer mi? Yani, raporda malum, oran vs. yazmayacak. Dolayısıyla bir işe de yaramaz.
Siz ne amaçla kullanacaksınız?

mavi78
hakkın var kardeşim ısrarcı olmayı dene bende bi ara istedi vermediler ısrar ettim bağırdım çağırdım verdiler. arkadaşlar hakkınızı ararken ciddi ve ısrarcı olun dik durun.

Bende vergi indirimine istinaden emekliyim. Kontrol için SGK HASEKİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'ne sevk verdi. Heyete çıktım ne rapor oranımı ne raporun aslı yada aslı gibidir suretlerini alamadım. BİMER'e şikayet dilekçesi ile başvurdum gelen cevap saçma sapan bir şey: Yapılan araştırmalar ve ilgili birimden alınan cevap doğrultusunda ; SGK sevki ile gelen evrakların cevabı SGK'ya verilmekte onaylama yetkisi SGK'da dır onaylanmadan kişiye örneği verilmez. SGK onayladıktan sonra kişiye zaten bir örneği verilecektir

FATİH KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ buyrun burdan yakın...

Bülent Bey Raporda eşimin tanısı tedavi ile çalışabilir şizoaffektif bozukluktu.. eşim aslında bugün için dahi çalışabilecek durumda değil ancak mücadele edecek güce sahip değiliz en azından erken yaşlılık emekliliği için engelli hakkından yararlanmak istiyoruz.. cetvelde bu tanı %45 tekabül ediyor.. dolayısıyla eşim bir işe girip vergi indirimi hakkından faydalanmak istiyor..tekrar sağlık kuruluna girmek istemiyor

@mavi78
sgk nın evrağı verme mecburiyeti yok fakat size cevap vermersi gerekiyor yazı ile malulen emekliliğe sgk nın sağlık kurulu karar verdiğinden dolayı neden red edildiğine dair bilgi vermesi gerekir birde ben bunu daha öncede yazmıştım ne olursa olsun sağlık kuruluna girdiğinizde evraklarınızı teslim ederken artık en son elinizdeki tüm evrakların bir fotokopisini çekip elinizde belge olarak bulundurun size büyük ihtimal sgk şöyle bir cevap vermiştir maluliyetinz %70 ve üstü olarak tesbit edilemediğinden dolayı diyerek red olmuştur eşiniz bağkurlumudu ssk lımıdı ve ne kadar prim günleri vardı rahatsızlıkalrı neler idi kurullara girdiğinizde aklınız<da kalanlar neler idi

Bugün yeniden bir şikayet dilekçesi ile başvuru yaptım bakalım ne cevap gelecek;

BİMER İLETİŞİM MERKEZİNE;

9494… VE 993…. NUMARALI BAŞVURULARIM AŞAĞIDAKİ METİNDİR. BAŞVURUMA İSTİNADEN VERİLEN CEVAP MAİL ADRESİME GÖNDERİLMİŞ YÜRÜRLÜKTE OLAN YÖNETMELİĞE (30 Mart 2013 tarihli 28603 No.lu Resmi Gazetede Yayınlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkındaki Yönetmelik’e GÖRE NE ATIF VAR VE BİR GERÇEKLİK.

GELEN CEVAP ŞU ŞEKİLDEDİR: Sayın S…. B…. ,

Başvuru Numaranız :9……

9……. NOLU BAŞVURUYA İSTİNADEN YAPILAN İNCELEME SONUCU HAKKINDA 16/08/2016 TARİHİNDE KİŞİYE GÖNDERİLEN E-POSTA METNİ: Yapılan araştırmalar ve ilgili birimden alınan cevap doğrultusunda ; SGK sevki ile gelen evrakların cevabı SGK'ya verilmekte onaylama yetkisi SGK'da dır onaylanmadan kişiye örneği verilmez. SGK onayladıktan sonra kişiye zaten bir örneği verilecektir
FATİH KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

………. NOLU DAHA ÖNCEKİ ŞİKAYETLERİMDE BU ŞEKİLDEDİR.:

SGK DAN 1.DERECE %80 VERGİ İNDİRİMİNE İSTİNADEN …………….. TAHSİS NOSUYLA EMEKLİYİM. SÜRELİ RAPORA İSTİNADEN EMEKLİLİĞİME KONTROL KOYULDU VE 28.07.2016 TARİHİNDE HASEKİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE SGK TARAFINDAN ÇALIŞMA GÜCÜ KAYIP ORANIMIN %40 IN ÜZERİNDE OLDUĞUNUN TESPİTİ İÇİN SEVK EDİLDİM. HASTANEDE HEYETE GİRDİM FAKAT HASTANENİN RAPORUN ASLI YADA ASLI GİBİDİRİNİ İLGİLİ YÖNETMELİK VE KANUNA İSTİNADEN TARAFIMADA VERMESİ GEREKİRKEN TÜM İSTEK VE ISRARLARIMA RAĞMEN SAĞLIK KURULUNDAN ALAMADIM.

BÖYLE BİR UYGULAMANIN ÇOK SAÇMA OLDUĞUNU DİĞER KAMU VE DEVLET HASTANELERİNDE BÖYLE BİR UYGULAMA OLMADIĞINI HEYETE GİRİP ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORLARININ BİR ASLININ KURUMA GÖNDERİLDİĞİ RAPORU İSTENEN HASTAYADA YİNE RAPORUN ASLI VE ASLI GİBİDİR NÜSHALARININ VERİLDİĞİ YÖNETMELİK VE KANUNA İSTİNADEN AŞİKARDIR.

ÇÜNKÜ ENGELLİ KİŞİNİN ÖZÜR DURUMUNU BİLDİREN RAPORLA ŞEHİR İÇİ VE DIŞI ÜCRETSİZ ULAŞIM HAKKI, BAŞBAKANLIK ENGELLİ KARTI VB. HAKLARDAN YARARLANABİLMESİ İÇİN HEYET RAPORUNUN KENDİSİNEDE VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR. TEKRAR TEKRAR HEYETE GİRİP RAPOR ÇIKARTMAK MI GEREKLİDİR.

BU SEBEPLE ADI GEÇEN HASEKİ EĞİTİM VE ARŞTIRMA HASTANESİNİN SAĞLIK KURULUNDAN KURUM SEVKİ İLE GİTTİĞİM ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORUNUN TARAFIMA DA VERİLMESİ GERKTİĞİNİ BİLDİRİR İLGİLİ HASTANENİN SAĞLIK BAKANLIĞINCA DA UYARILMASI GEREKTİĞİNİ ZATEN SAKAT VE ENGELLİ OLAN VATANDAŞLARA YÖNETMELİK VE KANUNA UYARAK UĞRAŞTILMAMALARI GEREKTİĞİNİ BİLDİRİRİM.

05.08.2106 TARİH VE H.NO: ……. - PROTOKOL NO………….-KURUM BARKODU İLE DÜZENLENEN SAĞLIK KURULU ÖZÜR RAPORUNU HASEKİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDEN TARAFIMA ASLI YADA ASLI GİBİDİRİNİ VERMELERİNİ RİCA EDERİM. SAYGILARIMLA İYİ ÇALIŞMALAR...

İLGİLİ YÖNETMELİK RESMİ GAZETE TARİH VE NUMARASI AŞAĞIDADIR. YÖNETMELİĞİN 14. MADDESİNİN 1 VE 2 NUMARALI BENTLERİNDE HAKLILIĞIMIN NEDENİ GÖRÜLMEKTEDİR. YÖNETMELİĞİN MADDESİ AŞAĞIDADIR. BAŞVURUMUN İLGİLİ KANUN VE YÖNETMELİĞİNE GÖRE DEĞERLENDİRİLMESİNİ RİCA EDERİM.

30 Mart 2013 CUMARTESİ
Sayı : 28603

YÖNETMELİK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından:

ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK
SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

Özürlü sağlık kurulu raporunun onaylanması ve verilişi
MADDE 14 – (1) Raporların usulüne uygun olarak düzenlenip düzenlenmediği, formdaki bilgilerin tam olarak doldurulup doldurulmadığı kontrol edilerek, gerekiyorsa eksik ve yanlışlıklar düzeltildikten sonra raporlar; kurum müracaatı ise üç nüsha, kişisel müracaatlarda ise iki nüsha olarak düzenlenir ve başhekim tarafından onaylanır.
(2) Özürlü sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün yararlanabileceği hakları sayısınca veya talep ettiği sayıda çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir. Kurum müracaatlarında ise raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma gönderilir.
(3) Raporun bir nüshası, gerektiğinde belgelendirilmesi amacıyla raporu veren sağlık kurumunda saklanır. Raporların saklanma usul ve esasları; sağlık kurumlarının bağlı bulunduğu kurumların ilgili mevzuatına tabidir.
(4) Özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kurumları, özürlü sağlık kurulu raporlarına ait bilgileri Sağlık Bakanlığı veri tabanına aktarır. Sağlık Bakanlığı, veri tabanındaki bu bilgileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının belirlediği veri yapısında Ulusal Özürlüler Veri tabanına aktarılmak üzere her ayın ilk haftası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına elektronik ortamda gönderir. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı bu bilgilerin Ulusal Özürlüler Veri tabanına aktarılması amacıyla uygun servisler hazırlar. Özürlülük bilgilerinin Ulusal Özürlüler Veri tabanına aktarılmasına yönelik teknik yöntem ile özürlülük bilgilerinin elektronik ortamda alınmasına ilişkin usul ve esaslar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenir.

Yukarıdaki Yönetmeliğe istinaden başvuruma cevap verilmesini rica ederim. Saygılarımla...

serkan1976 Serkan Bey,bende kontrol tarihi verilerek emekli oldum ve kontrolüm yaklaştı.Sizden öğrenmek istediğim şey;Emekli olurken aldığınız raporu aynı Hastahaneden mi aldınız(Haseki).Sevk için Başvurduğunuzda Gideceğiniz hastaheneyi SGK mı belirlide yoksa sizmi Seçtiniz??

mavi78

sağlık kurulu raporuma itiraz ettim..istanbul il sağlık müdürlüğüne gittim..istanbul il sağlık müdürlüğü beni hakem hastaneye sevk etti..hakem hastanede sağlık kuruluna çıktım..sağlık kurulu sonrası hastane raporu size vermiyoruz , il sağlığa göndereceğiz oradan alacaksınız dediler..il sağlığı arıyorum raporum size ulaştımı diyorum..rapor bize gelmez hastaneden alacaksınız diyorlar..hastaneyi arıyorum il sağlıktan alacaksınız diyorlar..1,5 ay oldu..bugün yine aradım..her iki tarafta rapor bizde yok,veremiyoruz diyorlar..bu ne şimdi ? :(

Bülent bey raporu engelli emekliliği hakkından yararlanmak için kullanmak istiyoruz

Teşekkür ederim Bülent bey biz Raporun üzerinde teşhis var diye cetvelden oranı tespit ediliyor diye düşündük..engelli emekliliği hakkından faydalanabilmek için kullanabiliriz dedik,bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz

Bülent Bey son bir soru..eşim şu an çalışmıyor ancak vergi indirimi ile emeklilik için çalışıyor olması gerekiyor bunu biliyoruz..eşimin 1150 gün prim eksiği var...bir şekilde bu süreyi tamamlaması gerek. Peki sizce eşim önce sağlık kuruluna girip engelli emekliliği için rapor alıp bu şekilde mi işe girsin yoksa önce işe girip sonra sağlık raporunu alıp vergi dairesine başvursun.. fark eder mi? hangisi doğru olan yol

Raporu şahsi başvuru ile alıp işe başlayıp çalışma belgesi ile vergi indirimine başvurabilirsiniz. Bu tip başvurularda bazen sorunlar yaşanabiliyor forum da bir çok konu mevcut, rapor alırken sigortalı değildin vb. konular. İşe başlayıp vergi dairesinden sevk alarak vergi indirimine başvurabilirsiniz en temiz yolu... Birazda seçim size kalmış. Şahsi rapor başvurularında ücret istenebiliyorda...

Üst Alt