Bugün yeniden bir şikayet dilekçesi ile başvuru yaptım bakalım ne cevap gelecek;
BİMER İLETİŞİM MERKEZİNE;
9494â⬦ VE 993â⬦. NUMARALI BAŞVURULARIM AŞAĞIDAKİ METİNDİR. BAŞVURUMA İSTİNADEN VERİLEN CEVAP MAİL ADRESİME GÖNDERİLMİŞ YÜRÜRLÜKTE OLAN YÖNETMELİĞE (30 Mart 2013 tarihli 28603 No.lu Resmi Gazetede Yayınlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkındaki Yönetmelikââ¬â¢e GÖRE NE ATIF VAR VE BİR GERÇEKLİK.
GELEN CEVAP ŞU ŞEKİLDEDİR:
Sayın Sâ⬦. Bâ⬦. ,
Başvuru Numaranız :9â⬦â⬦
9â⬦â⬦. NOLU BAŞVURUYA İSTİNADEN YAPILAN İNCELEME SONUCU HAKKINDA 16/08/2016 TARİHİNDE KİŞİYE GÖNDERİLEN E-POSTA METNİ: Yapılan araştırmalar ve ilgili birimden alınan cevap doğrultusunda ; SGK sevki ile gelen evrakların cevabı SGK'ya verilmekte onaylama yetkisi SGK'da dır onaylanmadan kişiye örneği verilmez. SGK onayladıktan sonra kişiye zaten bir örneği verilecektir
FATİH KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
â⬦â⬦â⬦. NOLU DAHA ÖNCEKİ ŞİKAYETLERİMDE BU ŞEKİLDEDİR.:
SGK DAN 1.DERECE %80 VERGİ İNDİRİMİNE İSTİNADEN â⬦â⬦â⬦â⬦â⬦.. TAHSİS NOSUYLA EMEKLİYİM. SÜRELİ RAPORA İSTİNADEN EMEKLİLİĞİME KONTROL KOYULDU VE 28.07.2016 TARİHİNDE HASEKİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE SGK TARAFINDAN ÇALIŞMA GÜCÜ KAYIP ORANIMIN %40 IN ÜZERİNDE OLDUĞUNUN TESPİTİ İÇİN SEVK EDİLDİM. HASTANEDE HEYETE GİRDİM FAKAT HASTANENİN RAPORUN ASLI YADA ASLI GİBİDİRİNİ İLGİLİ YÖNETMELİK VE KANUNA İSTİNADEN TARAFIMADA VERMESİ GEREKİRKEN TÜM İSTEK VE ISRARLARIMA RAĞMEN SAĞLIK KURULUNDAN ALAMADIM.
BÖYLE BİR UYGULAMANIN ÇOK SAÇMA OLDUĞUNU DİĞER KAMU VE DEVLET HASTANELERİNDE BÖYLE BİR UYGULAMA OLMADIĞINI HEYETE GİRİP ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORLARININ BİR ASLININ KURUMA GÖNDERİLDİĞİ RAPORU İSTENEN HASTAYADA YİNE RAPORUN ASLI VE ASLI GİBİDİR NÜSHALARININ VERİLDİĞİ YÖNETMELİK VE KANUNA İSTİNADEN AŞİKARDIR.
ÇÜNKÜ ENGELLİ KİŞİNİN ÖZÜR DURUMUNU BİLDİREN RAPORLA ŞEHİR İÇİ VE DIŞI ÜCRETSİZ ULAŞIM HAKKI, BAŞBAKANLIK ENGELLİ KARTI VB. HAKLARDAN YARARLANABİLMESİ İÇİN HEYET RAPORUNUN KENDİSİNEDE VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR. TEKRAR TEKRAR HEYETE GİRİP RAPOR ÇIKARTMAK MI GEREKLİDİR.
BU SEBEPLE ADI GEÇEN HASEKİ EĞİTİM VE ARŞTIRMA HASTANESİNİN SAĞLIK KURULUNDAN KURUM SEVKİ İLE GİTTİĞİM ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORUNUN TARAFIMA DA VERİLMESİ GERKTİĞİNİ BİLDİRİR İLGİLİ HASTANENİN SAĞLIK BAKANLIĞINCA DA UYARILMASI GEREKTİĞİNİ ZATEN SAKAT VE ENGELLİ OLAN VATANDAŞLARA YÖNETMELİK VE KANUNA UYARAK UĞRAŞTILMAMALARI GEREKTİĞİNİ BİLDİRİRİM.
05.08.2106 TARİH VE H.NO: â⬦â⬦. - PROTOKOL NOâ⬦â⬦â⬦â⬦.-KURUM BARKODU İLE DÜZENLENEN SAĞLIK KURULU ÖZÜR RAPORUNU HASEKİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDEN TARAFIMA ASLI YADA ASLI GİBİDİRİNİ VERMELERİNİ RİCA EDERİM. SAYGILARIMLA İYİ ÇALIŞMALAR...
İLGİLİ YÖNETMELİK RESMİ GAZETE TARİH VE NUMARASI AŞAĞIDADIR. YÖNETMELİĞİN 14. MADDESİNİN 1 VE 2 NUMARALI BENTLERİNDE HAKLILIĞIMIN NEDENİ GÖRÜLMEKTEDİR. YÖNETMELİĞİN MADDESİ AŞAĞIDADIR. BAŞVURUMUN İLGİLİ KANUN VE YÖNETMELİĞİNE GÖRE DEĞERLENDİRİLMESİNİ RİCA EDERİM.
30 Mart 2013 CUMARTESİ
Sayı : 28603
YÖNETMELİK
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından:
ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK
SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
Özürlü sağlık kurulu raporunun onaylanması ve verilişi
MADDE 14 ââ¬â (1) Raporların usulüne uygun olarak düzenlenip düzenlenmediği, formdaki bilgilerin tam olarak doldurulup doldurulmadığı kontrol edilerek, gerekiyorsa eksik ve yanlışlıklar düzeltildikten sonra raporlar; kurum müracaatı ise üç nüsha, kişisel müracaatlarda ise iki nüsha olarak düzenlenir ve başhekim tarafından onaylanır.
(2) Özürlü sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün yararlanabileceği hakları sayısınca veya talep ettiği sayıda çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir. Kurum müracaatlarında ise raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma gönderilir.
(3) Raporun bir nüshası, gerektiğinde belgelendirilmesi amacıyla raporu veren sağlık kurumunda saklanır. Raporların saklanma usul ve esasları; sağlık kurumlarının bağlı bulunduğu kurumların ilgili mevzuatına tabidir.
(4) Özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kurumları, özürlü sağlık kurulu raporlarına ait bilgileri Sağlık Bakanlığı veri tabanına aktarır. Sağlık Bakanlığı, veri tabanındaki bu bilgileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının belirlediği veri yapısında Ulusal Özürlüler Veri tabanına aktarılmak üzere her ayın ilk haftası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına elektronik ortamda gönderir. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı bu bilgilerin Ulusal Özürlüler Veri tabanına aktarılması amacıyla uygun servisler hazırlar. Özürlülük bilgilerinin Ulusal Özürlüler Veri tabanına aktarılmasına yönelik teknik yöntem ile özürlülük bilgilerinin elektronik ortamda alınmasına ilişkin usul ve esaslar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenir.
Yukarıdaki Yönetmeliğe istinaden başvuruma cevap verilmesini rica ederim. Saygılarımla...