Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporumun aslını kaybettim. Fotokopileri geçerli olur mu?

eser37

Üye
Konular
63
Reaksiyonlar
1
slm arkadaslar benim % 94 ağır özürlü raporum var ben raporumun aslını kaybettim 5-6 tane fotokopisi var.acaba aslı gibi her yerde gecer mi bu fotokopilerinn .aslı yerine geçmesi için ne yapmam lazım... bir sorum da ben şu anda ssk lıyım ve nasıp olursa 7-8 yıl sonra emekli olacam emekli olurken şimdiki raporum gecerli olurr mu yeniden rapor isterler mi.bildiğime gore yeni alınan rapor oranları düşük oluyormuş.bu da bizim gibi engellilerin emekliliğini uzatır haksız mıyım.

Gecerli olması lazım ,itiraz ederlerse aldığın hastaneden aslına uygundur kaşesi bastırabilirsin.son yönetmelikte yeni rapor oranları eskiye göre bazı rahatsızlıklarda yukseldi sanırım.

Bildiğim kadarı ile yapılan resmi işlemlerde raporun aslını ibraz etmen lazım. Raporunla noter den fotokopilerini aslı gibidir yaptırdığında kabul olduğunu biliyorum.

ben ömss başvurusunu yaparken aslını bulamadım,hastaneden "aslı gibidir" kaşesini vurdurdum. bu sayede raporumu kabul ettiler.

elimde daha önce çekmiş olduğum fotokopi vardı. ona mühür vuruldu.

Bende başvuru yağarken fotokopisi yeterli dediler ama işe yerleşme durumunda ''bence'' aslını isteyeceklerdir.

Üst Alt