Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporumun yüzdesi düşük verildi. Ne yapmalıyım?

elif74elif

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba,2010 yılında aldığım ilk rapor öylesine verildi doğru düzgün muayene edilmeden %42 verdiler.sonra ehliyet için gittim %20 oldu.şimdi vergi indirimi için %42 lik raporumla müracaat ettim ama engel tablosuna da baktığımda eksik yapıldığını anladım.%50 olursa şimdi emekli olabiliyorum aksi halde seneye emekli olacağım.Şimdi ben ne yapmalıyım?vergi dairesinden sonuç geldikten sonra mı harekete geçeyim?

vergi indirimi 1 yıldır alıyorum ama bizim iş yerindeki muhasebeci kendi kafasına göre hiçbir yerle resmi yazışma yapmadan tabloya göre indirim uygulamış.benim sürekli araştırmam sonucu ortaya çıktı bu durum.vergi indirimi için yeni başvurdum 3-4 gün önce.1,5 ay sonra yazı kuruma gelir dediler.fakat raporum çok ayrıntılı değil ve çok eksik yapılmış düşürecekler diye endişe ediyorum.1996 girişli memurum.sonradan engelli olduğum için yanlış hatırlamıyorsam %50 engelli raporuna göre yılım doluyor.

%40 dan %50ye kadar 6480 günü tamamlamak gerekiyor benim için 480 günüm kaldı ama %51 olursa ki olması gerekiyor normalde hemen şimdi olabiliyorum.

hımm...ben bir daha bakayım ama şimdi bu oranla emekli olamadığımı biliyorum.ben tekrar bir kontrol edeyim.

Sonradan Engelli Olanların Emeklilik Şartları

Çalışmaya başladıktan sonra, kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, kurum sağlık kurulunca Çalışma gücündeki kayıp oranının;

Yüzde 50 ilâ yüzde 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5 bin 760,

Yüzde 40 ilâ 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6 bin 480 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklar.

iki rapor arasında ne kadar zaman olmalı?

merhaba,ben vergi indirimine yeni başvuru yaptım ama hem detaylı muayene olmamıştım hem de verilen raporda öyle detaylı bir açıklama yok yani oranımı düşürmeleri çok olası.sonuçta rapor derecem düşürülse benim tekrar rapor almam için aradan bir süre geçmek durumunda mı?bir de fikrinizi almak istiyorum;oranımı düşürmeseler bile daha detaylı bir rapor almak için tekrar heyete gireyimmi?zira bu kadar detaylı hesaplamanın olduğunu ben bilmiyordum.sadece ameliyat oranı bacak güç kaybını yazmışlar aynı zamanda bacağımın birini hissetmiyorum,şiddetli nöropatik ağrılarım var ve bacağımın biri diğerinden kısa,skolyozum ve ileri derece kemik erimesi var.

sonucu bekleyin, ona göre yeni rapor sürecine başlarsınız

Üst Alt