Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporuna itiraz ettim kabul edilmedi. Yeniden başvurabilir miyim?

safranboluyavuz

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben ankilozan spondalit(kanburluk) hastasıyım. daha önce rapor için hastaneye başvurduğumda, bana %28 özürlü raporu verdiler. bunun 20 si koah'tandı(akciğer hastalığı), asıl hastalığımdan %8 verdiler; bende itiraz etmiştim; rapor değişmemişti. aradan 2 yıl geçti, şimdi askerden çürük veriyorlar. doktorlar hastalığımın ilerlediğini söylüyorlar, birde koah değil aslım bronşit tanısı koydular. ben bu hastalığımla normal işlerde çalışamıyorum, tutukluğum yoğun oluyor. bu rapora ihtiyacım var bizim ilacımız işimizin olması, hastalığımızla çalışabilmek ...

sorum ben rapora itiraz etmiştim ama dediğim gibi zaman geçti şimdi tekrar bu rapor için başvurabilirmiyim yoksa hakkım yokmu bu arada bizim hastalığımız ilerleyici bir hastalık...
şimdiden teşekürler

Aldığınız raporun üzerinden 6 ay geçtimi?

Yeni bir rapor için başvuruda bulunabilirsiniz.

son sorum benim asıl sorunum fizik tedavi ama aslım bronşitim'de var hangi hastaneye başvursam daha doğru olur bilgisi olan varmı ...
cevaplar için teşekürler

Eskiden hastalık değerleri toplanıp,ona göre karar verilirdi.Ama yasa değişti.Özür derecelerinizden hangisi fazla ise o branşa başvurun.

safran bolu yavuz bıronşitin ıge testinde çıkmasa özür derece sayılmıyo birde sft testinde en az %80 olması gerek ankara sft testine göre deyerlendiriyo ankara yetersiz görürse kan gazları testi istiyo bilgin olsun ama hiçbirinde test ler olumlu çıkmasa deri testinde hastalıgın %100 çıkar hastaneler deri testine %20 veriyor an kara gelir idare başkanlıgı kabul etmiyor haberin olsun anlıycagın sft testinde az üfle %80 ve altı olur üstü ankara için geçersiz ona göre harekat et

Aldığınız raporun üzerinden 6 ay geçtimi?

Arkadasim siz bunu nerden duydunuz 6 ay oLayini? KuLaktan doLma bir biLgimi yani. Bende bu sekiLde duydum, yani 6 ay'da bir muayene oLabiLiyormusum diye. KuLak icin sevk aLiyordum. Bana iLgiLi kisi istedigin zaman, istedigin hastane icin tekrar basvurabiLirsin dedi ve basvurdumda.

Yani bir hastane %24 verdi aradan 1 ay gecti gecmedi tekrar basvuru yaptim istedigim hastaneye gittim. Acaba hastaLikLar derecesine gore degisiyormu bu diyecegimki sanmam. Simdi senin kuLagin 1 ayda daha fazLami iLerLedi duymama derecesi derLerdi madem. Yada yeni kanunda bu serbest oLmustur beLki. Yani istedigin zaman istedigin hastane oLayi. Bu yuzden arastirmanizi oneririm ki, bana boyLe dendiyse geneL oLarak artik oyLedir bence.

Konuyu acan arkadasimiza geLince, onceLikLe gecmis oLsun. Benim bahsettigim, bir hastane yeterLi % vermezse baska hastane icinde basvurabiLirmiyim diye vergi dairesine sorun onceLikLe derim. Sonucta vergi dairesi sevk ediyor hastaneye. 6 ay onceki aLdiginiz rapor biLgisayarLarinda kayitLidir. Yani 6 ay once yada 2 yiL once faLanca % aLmissiniz diye oradan gorebiLirLer. Fakat bu durum icin endise etmeyin. Sadece formaLite hesabi kayitta tutuLuyor onLar. Yani simdiki muayenizde %40 ve ustu aLirsaniz bir oncekiLere bakiLmaz. BunLarin kayit aLtina aLinmasi daha cok kac kere muayene oLmus ve % derecesi aLmis oLdugunu biLmeLeri icin. Ornek veriyorum ust uste 10-15 kere muayene oLup %40 rapor aLamayan birisi 16'inci denemesinde %40 aLmissa iLgiLi kisiLer konu uzerinde sorusturma yapar. Once hastanedeki muayene eden kisinin usuLune uygun sekiLde muayene edip raporu dogrumu verdi diye kontroL ediLir. Yani 3-5'den birsey oLmaz bence ki, arada 1-2 yiL zaman asimi varsa isterse 10 kere oLsun bu sekiLde birsey oLmaz. Sonucta yiLLar gectikce iLerLeyen hastaLikLar var tabiki. Bu yazdikLarim bana gore. Yani kimseden duymadim etmedim mantik oLayi.

Üst Alt