Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporuna itiraz sürecim tamamlanmadan Ankara işlem yaparsa ne olur?

rusa

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Sayin arkadaslar...

saglik raporu yenilemesinde soyle bir vaka geldi basima.yardim ve onerileriRinizi beklemekteyim..

raporumu aldim yuzde 32 verilmis...itiraz icin ilsagliga gittim basvurdum...buraya kadar normal...fakat beni hakem hastaneye sevk ettiler.
bu ara da gecen surede benim itiraz ettigim rapor ankaraya posatalanacak...ya ben hakem hastaneden 40 uzeri alirsam... bu durumda ankaraya yanlis itraza konu olan rapor gittiginden hakkimi nasil arayacagim.. ve ankarada onaykamayacagindan raporumu isler karisacak

.ben hakam hastaneden 40 uzeri alacagima eminim.Prosoduru bien onerisi olan

% 40 ve üzeri olmayan raporlar Ankara'ya gönderilmez.

evet yüzde 40 aşamayan rapor gönderilemez ancak gönderilmişse, red cevabı ile döner endişelenmeyin hakem hastaneden yüksek çıkarsa tekrar başvurursunuz sıkıntı çıkmaz

evet ..il saglıaga gıtıp itiraz etım.elıme bır broşur verdıler işlem sırasını anlatan.(20 gun sonra başvuru..1 aysona ra cevap eve gelır yazan)ve aynı soruyu ona sordum...KKELEBEKK.arkadaşın dediği gibi aşmayan rapor gonderılmez cevabı aldım...ama İSHAK ARKADAŞIN başına gelen banadamı çarpar dıye dusunmeye başladım....eger oyle olursa paylaşırım..

Yılan sonra konunun devamı bakımından basımdan geçenler e yorumlarınızı bekliyorum.

evet :2013 yılında vergi indirimine başvurduk.ve korkulan basımıza geldi
şöyleki.;
2013 yılında vergi dairesinden sevkle yeni rapor almak için şişil etfalae gittik yoğun uğraşlar sonra raporu aldık fakat raporu elden vermediklerinden son anda oranı gördüğümüzden oran düşük geldi .

biz irtiraz için başvurmaya il saglığa giderken düşük rapor ankaraya gitmiş ve red kararı gelmiş.:) yani düşükde olsa ankara belki yukseltir diye son karar merçiği ankara diye tüm raporlar anakara yuksek saglık kuruluna gidiyor bunu yaşayarak öğrendik. son merciği orası olduğun dan doğrusuda buymuş .

Açıklama ; % ; 32
BAŞVURU DURUMUNUZ
12.12.2013İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye giremediniz )
28.10.2013Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
16.07.2013Hastaneden rapor bekleniyor

asıl macera bundan sonra başlıyor.
biz raporun ankara gitiğinden haberdar olmadan(ki bu konuyu baska bir başlıkta paylaşmıştım(http://www.engelliler.biz/forum/sak...urusunda-hakem-hastanesi-raporuna-itiraz.html)
orada sorulan soru biz düşük orana ıl saglığa itiraz ederken ankaraya diğer rapor (itiraza konu olan )gitmiş işlem görmüş oluyor.
bizse burada il saglık arayıcılığıyla tekrar rapor alıyoruz.
sonuçta itiraz konuu olan rapor ankarada onaydan geciyor.

neyse hikayenin devamı şöyle;

şişil etfaldan rapor aldık %33 itiraz ettık
ilsaglık haydarapasaya gonderdi
haydar paşadan rapor aldık %35 itiraz ettik
il saglık bizi göztepe ssk gönderdi
göztepe ssk %42 oran verdi

şimdi ne olaçak:
ihtimaller;
1-??
2-??

yaşayan tecrübesi olan arkadaşlar varmı.?
saygıyla.

günçel:1.07.2015

Son düzenleme:
rusa

Son tarihli raporu alıp sıfırdan vergi indirimine başvurmayı deneyeceksin önce. Eğer daha önce reddedildiği çıkarsa karşına, o zaman itiraz sürecini anlatan bir dilekçe ve son raporla birlikte red kararına karşı yeni raporun işleme konmasını isteyeceksin.

Cevap Maliye'den geldi.
42 raporla 3 senenin sonunda hakem hastane aldığım raporu maliyeye götürdüm.
ve memura sordum.kardeş bu 3 senen sonunda aldığım son rapor maliyenin bundan haberi varmı.
cevap yok.sadece rapor üzerinde il saglık sevkiyle su x nolu itiraza karsılık yazısı oldugundan.
hakem hastane oldugunu analadıkları nı söyledi.
bu da sorumun cevabı oldu.
yanı ankara raporda ki il saglık sevki ile olunca hakem hastane oldugu itirazlı oldugunu analayıp ona göre müdahıl oluyor..
....ilgisisni ceken arakadaşlara tecrube olsun diye yazdım.
ıkıncı soru dusuk oranlı rapor ankara gıdermı??
idi
cevabı.---eger malıye sevkı ıle alınmıssa oarana bakılmaksızın gider.
vatandaş baska kurum sevkıyle almışsa gitmez...

bide yeni garebeti yazayım...ARTIK RAPORLARI 2 YILIK SÜRELİ VERİYORLAR...
yenı taktık olsa gerek 1 yıl göz acıp kapayıncaya kadar geciyor işlemeler saten 6 ay sürüyor ya yıgılmayı önlemek için 2 yılllık yapmışlar...
yazık ki ne yazık..

aynı durum benim başıma geldi bende il sağlığa başvuruda bulunucan, evraklarımı istediler yeni tüm tahliller raporlar kendileri il sağlıktan kargo ile yollayacaklarmış ,hakem hastahane olarak kartal eğitim ve araştırmaya sevk edecekeler hakem hastahane olarak

Üst Alt