Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporuna kullanım amacını sonradan ekleyebilir miyiz?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 3 ay önce 18 yaşına girdim evde bakım maaşı alıyordum ama kesildi bağımsız çıktı raporum onkoloji %60 ortopedi %24 oran verdi sağlık kurulu raporu çıkardım ama engelli aylığına başvurmak için rapora itiraz etmek gerekiyormuş tekrar rapor çıkıcak yani raporda istediğim şeylere erken emeklilik ve engelli kimlik kartı ekletmedim tekrar ilçe sağlığa gittiğimde evrakta düzenleme olmuyo dediler sağlık kuruluna gittiğinizde söyliceksiniz dediler böyle bir şey mümkün mü napmalıyım

mustafanasır766
Saçmalamış bence tekrar rapor çıkarman lazım diyen kişi . bence elindeki raporunla bulunduğun yerdeki sosyal yardım vakfına başvur engelli maaşı için. zaten evde bakım parası engelli için değil engelliye bakan kişiye verilir. eğer hane gelir şartlarınız uygunsa maaşınız bağlanır 1- 2 ay içinde. e devlet den başvuru da yapılıyor sanırım yanlış bilmiyorsam eğer. Öncelikle bulunduğun şehirdeki sosyal yardım vakfını ara konuş bence durumu

Barda5

Benim evde bakım kesildi zaten engelli maaşı için itiraz şartmış reşit olduğum için kendi adıma alacağım

mustafanasır766
neden kesildi anlamadım birde neden neye itiraz ediyorsun anlamadım. engelli maaşına başvuru yaptın da red mi edildi. Evde bakım için zaten raporunun ağır engelli olması lazım var olan rapora neden itiraz edilir rapor oranın % 40 üzerinde zaten herşey için ayrı rapormu lazımmış

Tam bağımlı olması gerekiyormuş evde bakım maaşı için benim sadece engelim koldan reşit olduğum için alamıyorum artık önceki raporum detaylı değildi yetişkin raporu daha detaylı itiraz yapmak gerekiyormuş yeni rapor çıkınca başvuru oluyormuş şuankinde olmuyor

mustafanasır766

O zaman direk git hastaneye yeni engelli raporu çıkar 10 günde verirler eski raporun 6 ayı geçmişse eğer iptal olur

Eski rapor 1 ay önce çıktı benim çıkarma amacım evde bakım maaşı rapor süresi bitmişti oda çıkarınca kesildi işte o yüzden engelliye başvurmak için itiraz yapıp yeni rapor gerekiyormuş ben rapora ötv,orana itiraz engelli kadrosunda işe girme seçtim. Engelli kimlik kartı ve erken emeklilik seçmedim tekrar ilçe sağlığa gittiğimde rapor işlemde düzenleme yapılmaz sağlık kuruluna gittiğinizde söyliceksiniz yaparlar dedi

Üst Alt