Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporunda 'zihnen ağır işlerde çalışamaz' ibaresi kamuda işe girmeme engel mi?

YassaX

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Aldığım Özürlü Sağlık Kurulu Raporunda Teşhis: Şizoaffektif Bozukluk ( Tedaviyle Çalışma Olanağı Veren ) .
Sürekli .
Oranı:%45
Çalıştırılamayacağı İş Alanları: Zihnen Ağır İşlerde ..
Ağır Özürlü: Hayır ..
Kişinin Özür Grubu : Zihinsel ...
Rapor Tarihi:Temmuz 2011 ...
Eğitim Durumum: Lisans Mezunu..

Bu rapora göre çalıştırılamayacağı iş alanları bölümünde yazan 'Zihnen Ağır İşlerde' hangi işleri kapsamaktadır. Bu rapora göre yeni açılacak Merkezi Özürlü Sınavına girmede herhangi bir engel teşkil eder mi? Ya da sınavı kazandık diyelim, atanma sırasında herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? Ekstra çalışabilir ya da memur olabilir ibareli yeni bir rapor istenebilir mi ? Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardımcı olmalarını bekliyorum..Özellikle Zihnen Ağır işler hangileri olabilir, içerikleri ne olabilir ??
Özel sektörde bu raporla engelli statüsünde işveren işe alımlarda sıcak bakarlar mı ?

Bir fikrim yok Özkan. Ama bence elindeki raporla kamudaki sınava girebilirsin. Çünkü zaten zihinsel rahatsızlıkları olan kişiler için ayrı soru kitapçıkları ile sınav yapılıyor. Sınav yapılınca atama yapılması da kesindir...

Özel sektörde iş bulmak kolay olmaz maalesef.

Paradox 1 geçmiş olsun. Rapor Tarihini öğrenebilir miyim ? Neden soruyosun dersen , şu nedenle : Benim abimde Şizoafektik Bozukluk ( Tedaviyle Çalışma Olanağı Vermeyen ) . Ağır Özürlü - Sürekli - %80 ... Yalnız abimin rapor tarihi 18 Mart 2010 .. Yani 16 Aralık 2010 da ki yeni yönetmelikten önce.. Abimin Çalıştırırılamayacağı İş Alanları da boş bırakılmış ..Ayrıca raporun arka yüzünde kişinin özür grubu kısmı yok, cunku önceki yonetmeliğe göre alınmış bir rapor..Benim kendi raporum ise yukarida bahsetmistim paradox 1; Şizoaffektif Bozukluk ( Tedaviyle Çalışma Olanağı Veren ) -Sürekli-Oranı:%45- Çalıştırılamayacağı İş Alanları: Zihnen Ağır İşlerde - Ağır Özürlü: Hayır -Kişinin Özür Grubu : Zihinsel .- Rapor Tarihi:Temmuz 2011 .... Yani kısaca özet şu : eski yonetmelik raporlarında kişinin özür grubu ayrımı yok ve çalıştırılamayacağı iş alanları bölümü genelde boş... Yeni yöetmelikte sanirim çalıştırılamayacağı iş alanları bölümü mutlaka dolduruluyor... BUnun nedeni ise : sınav zamanlarinda ya da başka şeylerle ilgili; kişinin özür grubu olmaması ve çalıştırılamayacağı iş alanları boş bırakılması kafa karışıklıklarına neden oluyordu..Şu anda kişinin özür grubu ve çalıştırılamayacağı iş alanları bölümü mutlaka dolduruluyor ...Sanırım cok detay verdim ama önemli bir konu olduğunu düşünüyorum ... Oturanboğa da bu konu hakkında fikirlerini belirtirse memnun olurum..

Üst Alt