Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporunun kullanım alanını hastane mi belirliyor?

tekin60

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim %90 oranında ağır mental retarde (zihinsel engelli) bir oğlum var. Eşimin 5510 sayılı yasadan faydalanması için rapor aldık. Rapor oranı fonksiyon kaybı %90 teşhis ağır derece mr ağır özürlü ve sürekli ibarelerinden müteşekkil raporun özür gurubu ruhsal duygusal ve zihinsel sonuçkısmında ise istihdam, özürlü kimliği işaretli ve diğer kısmında ise 193 sayılı gelir vergisi için kullanılmalıdır yazmaktadır.

Ben bu raporu kullanarak ötv indirimiden faydalanmak istedim. Fakat araç alacağım bayi raporun kullanımı 193 sayılı gelir vergisi için ötv indiriminde kullanılmaz dedi. Bu konuyu maliye bakanlığının 4440189 nolu telefonu aracılığı ile sordum bana cevap veren uzman hayır kullanabilirsin hiç bir sıkıntı yok o dediğiniz özel tertibatlı araçlar için önemli olan kişinin rapor oranıdır dedi ve bana ötv kanunu 7. Maddesini referans gösterdi.

"2. (Değişik: 16/7/2004-5228/21 md.) (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile tâbi mallardan; (1)a) 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, engellilik oranı % 90 veya daha fazla olan malûl ve engelliler tarafından, (1)"

Sizden ricam bu konunun tam açıklığa kavuşmasıdır. Yani benim çocuğumun raporu %90 sürekli ağır zihinsel engelli raporu bu raporu ben vergi indiriminde kullandım. 5510 sayılı yasadan faydalanmak için kullandım. Araç alımı için yeni rapor mu almalıyım?

Bir de Başka bayiden dene ; sıkıntı olacağını düşünmüyorum bayide işlemi yapan kişinin de hatası olmuş olabilir

Üst Alt