Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık sebebi ile işten ayrılırsam işsizlik ödeneği alabilir miyim?

Fatih4242

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler;
Benimde bi sorum olacaktı.7senedir çalıştığım işyerinde (otomotiv teknisyeni)gürültü değerleri yüksek olmasından dolayı kulaklarımdan 4 defa ameliyat oldum.Bu ameliyatlar sonrası heyet raporu ve koruyucu kulaklık kullanamaz raporum var.Bu raporlardan sonra çalıştığım bölümde gürültü seviyesinin yüksek olduğu için gürültü seviyesi düşük başka birimde mesleğim olmayan bi görevde çalışmaktayım.Daha önce çıkışımın ve tüm haklarımı talep etmeme rağmen işyeri İ.K ve Müdürü performansımı bahane ederek çıkış vermedi.Ben iş sözleşmemi fesih edersem tazminatımı ve işsizlik ödeneği alabilirmiyim.Saygılarımla

merhaba;

Engelli kontenjanından (% 40 engelli raporum vardı) kurumsal bir firmada 2.yıl 9 aydır çalışmaktayım. işe başladıkta 1.5 yıl sonra Ms hastalığına yakalandım. sık sık atak geçiriyorum ve bu sebeptende çok sık rapor almak zorunda kalıyorum.

sağlık problemlerim sebebi ile iş yerinde çalıştığım deprtmanda işler aksıyor. Şu an iş gücü kaybım % 70'e yükselmiş durumda

bu durumda işimden sağlık problemlerim sebebi ile istifa etsem işsizlik maaşı yada tazminat alma hakkım var mıdır.

Nasıl bir yol izlemeliyim konuyla ilgili yardımlrınızı rica ediyorum.

Eşref,

Yaptığınız işin sağlığınızı kötüleştirdiğine dair bir rapor alabilirseniz, evet, sağlığınızı bozmayacak bir göreve atanmanızı ya da kıdem tazminat hakkınızın ödenerek işten çıkışınızın verilmesini isteyebilirsiniz.

SGK ile anlaşmalı bir hastaneden ne tür işlerde çalıştırılamayacağınıza dair rapor alıp işverene sunun.

Üst Alt