Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık sigortası yatıran 2022 maaşı alamaz mı?

yovo

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar şunu ögremek istiyorum 19 yaşında yüzde 90 engelli kızım var birde engelli annem var herikisinin de bakım ücreti alıyorum ben şu an işsiz zim sigortam yok annemin 500 lira emekli geliri var kızım için 2022 ye başvurdum bana bakım ücreti alıyorum diye olmuyor dediler birde genel saglık sigortasına gelir gösterip 35 tl ödüyorum bunuda engel saydılar dediklerigibimi sizlerden birde ögreneyim tşk iyiakşamlar

evet ssg güvencesi olan hic bir kmse 2022 alamaz ne yazıkki

slm benim ssk yok yeni çıkan genel saglık sigortm var bakım ücreti alıyorum diye yaptılar o yüzden 2022 olmuyor diyorlar

Kızınız 19 yaşında ise o başvuracak aylığa. onun sigortası yoksa ve GSS kapsamında prim ödemiyorsa sizin GSS kapsamında prim ödemeniz sorun olamaz.
Evde bakım aylığından dolayı 2022 ödenmemesini sık sık duyar oldum burada. yönetmelik değişmemişken kendi yönetmeliğini yok sayamaz kurum.
Evde bakım aylığından dolayı mı reddedildiğini söylediler size yani açık açık?
evde kaç kişi yaşıyorsunuz ve evde bakım aylığı hariç toplam geliri ne kadar hanenin? Hanedeki herkesin toplam gelirini yazın lütfen.

bir de kızınız tam olarak 18 yaşını doldurmuş mu bir emin olmam açısından kızınızın ay gün ve yıl olarak doğum tarihini yazın lütfen.

melek slm herzaman yazılarınızı takip ediyorum ve yazdılarınız çok anlaşılır ve güvelinir konuya gelince yukarda yazdıgım gibi annemin sgk dan 500lira ve annem le kızımın bakım ücreti hanemize giriyor evde 4 kişiyiz gelirim bunlar baglamamaların sebebi geçen yıl yaptırdıgım genel saglık sigortası tşk

bir de kızınızın ay gün ve yıl olarak doğum tarihini yazar mısınız?

kızımın dogum tarihi 01.01.1995 kızım benim genel saglık sigortamdan faydalanıyor en düşük olanı ödüyorum 35 tl

kızınız 18 yaşını doldurmuş. bu durumda kendisi başvurabilir yovo.
yovo siz değil kızınız bizzat gidip başvursun vakfa. siz de yanında gidin.
sizin GSS'nızdan yararlanması 2022 almasına engel değil kızınızın.

evde bakım aylıgından dolayı red ederlerse açısınlar yönetmeliği. orada açık açık evde bakım aylığı gelir hesabına dahil edilmez diyor. mevcut mevzuat boyleyken kafadan iş yapmasınlar.

evde bakım aylıgından dolayı da ya da sizin sigortanızdan yararlandıgı için red cevabı verirlerse bunu size yazılı olarak vermelerini syleyin.
başvurunuzun red gerekçesini size yazılı versinler. oraya açık açık evde bakım aylığından ve kızınızın sigortanızdan yararlandıgı için reddedildiğini yazsınlar bakalım! mevzuatta yok öyle bir şey.
sonuçtan lütfen haberim olsun.

aklıma takıldı bir de... başvuruyu siz mi yaptınız? acaba siz yapınca kızınızın 18 yaş altı oldugunu mu düşündüler diyorum. o yuzden sordum...

melek hanım eşim ve kızım gidip baş vuru yapmışlar yarın kızımla beraber gidecegim ve gereken herşeyi yazacagım verdiginiz bilgiler için tşk ler

melek hanım slm bugün kızımla birlikte gittik sosyal yardımlaşma vakfına sistemin kabul ettigini söylediler salı günü heyete girecek çarşamba günü sonucu gelin ögrenin dediler tşk iyi günler

Ne heyetine girecek anlamadım Yovo? Mütevelli heyetine engelliler alınmıyor. bahsettiğin şey nedir?

Gelişmelerden haberdar et lütfen ayrıca.
Grdüğün gibi ailenin sigortasından yararlanmak 2022 aylıgına engel değil.
ve evde bakım aylıkları 2022 gelir hesabına dahil değil.

slm melek hanım sosyal yardımlaşma her salı toplantı yapıyorlar sonucu çarşamba günü alırsın dediler bende bekliyorum

Ha tamam. Mütevelli heyetinin toplantısından bahsediorsun sen. tamamdır.
Sosyal inceleme yapmadan mı Heyet karar verecek?
neyse bakalım:) İnşallah öyledir de sonuç hemen açıklansın.
beklemedeyim...

slm melek hanım kızımın maaşı tamama dır ama müteveli toplantısında sadece bir kişi red vermişti sizin dediginizi yaptık müdüre çıkıp itiraz ettik müdür itirazımızı kabül etti hiç bi sorun yok dedi ve allah nasip ederse mart ayınında ptt gidin maaşınızı alın dedi herşey için teşekür ederiz iyi günler

selam melek hanım kızmın ilk maaşını bugün aldım ödenen miktar 1698tl kızım yüzde 85 raporu ve 10.ayın 2013de müracat etmiştik ödenen miktarda bir tuhaflık var sizce nedir bana yazabilirmisiniz tşk iyi günler

Yovo, ilk başvurduğunuz zaman geri çevirmişlerdi ya sizi. başvuruyu almamışlardı yani. O yüzden o dediğin tarih sayılmıyor.
sen bana olanları anlatınca, buradaki yazışmalarımızdan sonra kızınla gitmiştin. o zaman başvurunu aldılar. ilk sayfada bu yazışmalar var.
buna göre ilk sayfaya bakarsan 31 Ocak'ta gittiğinizi soylediniz ve başvurunuz o gün alındı. dolayısıyla başvuru tarihin 31. Ocak.
bu durumda aylık başlangıç tarihin de 1 Şubat.

sana Şubat ayı ve Mart dönem aylığı ödendi.

Şubat ayı için: 424,69 Tl
Mart dönem aylığınız: 1274,08 Tl
Toplayalım ikisini: 424,69 + 1274,08 = 1698,77 TL ediyor.
size ödenen miktar doğru yani.

31 ocak değil 1 şubat'ta gitseydin o zaman da aylık başlangıç tarihin 1 Mart olacaktı ki şubat ayını da alamayacaktın. ucu ucuna şubatı kurtarabildik.

NOT: daha once aylık alanların Aralık ayındaki 2 aylık farkları bu Mart ayında ödeniyor. Ama sizde boyle bir durum yok. o yüzden şu miktarlar geçerli sizin için:Bakıma Muhtaç Özürlü (% 70 ve üstü) Aylığı: 1.274,08 TL (1 aylık miktar: 424,69 TL)
http://www.engelliler.biz/forum/202...4-yili-2022-ayligi-miktarlari-belli-oldu.html

tşkederim anladım allah kolaylık versin allaha amanet

Üst Alt