Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık sorunları nedeni ile işten çıkıp kıdem tazminatımı alabilir miyim?

duro3535

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
Merhaba herkese, 6 buçuk yıldır çalıştığım özel bir şirkette 2019 yılından beri mağaza yöneticiliği yapıyorum 2021 yılı ağustos ayında tip1 diyabet teşhisi kondu. Buna istinaden diyabet ve vitiligodan %43 engelli raporu aldım. Son zamanlarda satış için çok baskı geliyor ki geçen yıl da aynı şekilde idi. Yaklaşık bir ay önce ürtiker oldum özellikle son zamanlarda dudağımda şişmeler oluyor ve psikolojik olarak fazlasıyla yıprandım bu sağlık durumunu göstererek kıdem tazminatını alıp işten ayrılma imkanım varmıdır?

Şimdiden teşekkürler

duro3535

Merhaba raporunuzu çalıştığınız şirketin insan kaynakları birimine verin, sağlık nedenlerinden dolayı çalışacak durumda olmadığınızı belirtin. Hem kıdem tazminatı hemde işsizlik maaşı alma hakkınız var. İş Kanunu’nun 24üncü maddesinin 1inci fıkrasında yazılı şu iki durumdan birine uyması gerekmektedir.
â€¢İşçinin yaptığı işin, işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlike oluşturması
â€¢İşçinin sürekli olarak yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren yahut başka bir işçi bulaşıcı veya işçinin işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulması
İş veren haklarınızı vermez ise SGK 'ya şikayette bulunun.

Çok teşekkürler hocam, kafama takılmasın diye soruyorum engelli raporunu verdim aldığımda, ve şu an engelli kadrosundayim bunun için de aynı durum geçerli midir

Engelli kadrosunda olmanızda durumu değiştirmez yazdıklarım aynen geçerlidir.
Sağlıklı günler dilerim.

Vallaha inan hiç bir şey anlamıyorum ve yapmayada çekiniyorum bende 10 yılı geçkindir özel sektörde çalışıyorum kidemimi alıp çıkmak istiyorum 16 yıl ve 4551 gün sigortam var ve ben 2006 ssk girisliyim ssk ya gittiğimde 1 ay önce bana dediği 4 yıl daha doldurup 20 yılı tamamlaman lazim diyor yada 7000 prim günün varsa hemen kidemini alabilirsin diyor şimdi kafam çok karışık bu yüzden ne yapacağımı bilmiyorum ?

Üst Alt