Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık sorunları nedeniyle işimden ayrılırsam kıdem tazminatı alabilir miyim?

muzy1

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

ÖZel sektörde engelli kadrosunda 6 sene çalışan birey sağlık sorunları gerekçesiyle istifa etmesi halinde kıdem tazminatı elde edebilirmi? yada buna yakın bir örnek warmıdır?. yada ne yapmak gerekir?
EKPSS kazınlaması halinde istifa edildiğinde , işçinin böyle bir hakkı olmadıgını biliyorum, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Yaptığınız iş sağlığınız açısından zararlı ysa, bunu bir rapora belgeleyebiliyorsanız, evet, bu raporu işyerinize sunabilirsiniz. İşyeriniz iki şey yapabilir:

1- Sağlığınızı zora sokmayacak bir göreve atarlar

2- Kıdem tazminatınızı veriş işinize son verirler.

Hangisini tercih edeceklerini bilmek mümkün değil.

Oturanboğa teşekkürler cvp için peki;

1. madde gerçekleşmez bundan eminim
2. maddenin gerçekleşmesi için , yaptıgım işin zararın belgelemek derken tam anlayamadım,

düzensiz tüm hafta vardiyalı sistem, tüm gün ayakta çalışma gibi etkenlerin, düzensiz şeker hipo ve hiperglisemi atakalrının oluşmasına sebebiyet vermektedir ve kişinin sağlığı açısından zararlıdır gibi bir yazımı gereklidir ki,

Engel raporumda AĞIR İŞLERDE çalışamaz ibaresi zaten bulunmakta, yaptıgım işte zaten 7,5 saat sadece ayakta geçen bir süreli iş.. ve çalışma saatleride her gün değişken, rapordaki AĞIR İŞLER ifadesi yeterli olmazmı bu sebep için,

olmadı diyelim peki bu raporu nasıl temin edebiliriz, herhangi bir devlet hastahanesinden bir DOKTOR tarafından yazılan bir yazı ilemi? yoksa bir kurula girmekmi gerekiyor, biraz araştırdım ama netten pek bir örnek bulamadım bunla ilgili

cevabınız için tekrardan teşekkürler

"ağır işler" ibaresi yeterlidir aslında. AMa mümkünse daha da detayandırmak iyi olacaktır. "sürekli ayakta durmayı gerektiren işlerde çalıştırılamaz" gibi...

Böylesi bir raporu bir devlet hastanesinden 3 doktor ve 1 başhekim imzalı olacak şekilde alabilirsiniz.

Ağır işler ibaresi işinizi görmez,kesin somut bir ifade değildir.
Ayakta durmayı gerektiren işlerde çalışamaz raporunu da size vereceklerini sanmıyorum,genelde ortopedik ve bel fıtığı gibi rahatsızlıklarda verilir o rapor.
Yaptığınız işin sağlığınıza olumsuz etkilerini somutlaştırmanız gerekmektedir.

Bu konuyu biraz daha açabilirmisiniz..Aynı sorunu bende yaşıyorum . kalp hastasiyim 3 yıldır fabrikada calisiorum defalarca uyarmama ragmen saglıgımı bozacak işler ve ortam veriliyor.İşim agir ve cok tehlikeli ..bu sorunları soyledigim zaman dayanamiyorsan cık git diyorlar.İşim agirligindan kalpimde sorunlar oluyor ve ayda 2-3 kez işe gidemiyorum.. Birde yetmezmis gibi Astım bronşit ve ayagımda venöz yetmezligi oluştu. bu durumda biz tazminat alabilirmiyiz vede sağlığınıza olumsuz etkilerini nasıl somutlaştırmanız gerekli..?

Yaptığınız işin sağlığınızı zora soktuğuna dair, hangi işlerde çalışıp çalışamayacağınıza dair sağlık raporu alırsanız, o rapora istinaden görev yerinizin değiştirilmesini ya da kıdem tazminatınızın ödenerek işten çıkartılmayı talep edebilirsiniz

Üst Alt