Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık sorunları nedeniyle işten ayrılıp tazminatımı alabilir miyim?

Yavuzay16

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı olursa memnun olurum ben 2007 yılında ulusal bir markette engelli kadrosunda işe başladım hemofili rahatsızlığından %80 raporum vardı çalıştığım iş bedensel olduğu için zaman içerisinde ortapedik rahatsızlıklarım ortaya çıktı dirseklerde sol dizde ve ayak bileklerinde kalıcı hasarlar oluştu ve bu senenin başlarında yeni bir heyet raporu çıkardım ortapediden %35 rapor verildi toplamda engel oranım yüzde 87 ye çıktı ayrıca uludağ üniversitesi'nden ayakta çalışamaz ve eklemlere yük bindirecek işlerde çalışamaz raporu verildi bu raporları iş yerinde yetkili kişiye gösterdim sözlü olarak engel durumuma uygun iş talebinde bulundum fakat bir değişiklik olmadı yine aynı işi yapıyorum şuan ben ne yapmalıyım işten ayrılıp tazminatımı alabilir miyim nasıl bir yol izlemem lazım

Rapor u dilekçeye ek yapıp noterden iş yerine gönderin ya oturarak pozisyon da iş verecekler yada tazminat verip yollayacaklar

Siz ayrılırsanız olmaz dikkat li hareket edin

Yavuzay16

Haklı fesih hakkınız vardır. Öncelikle yaptığınız iş sebebiyle sağlık sorunu yaşadığınıza dair sağlık kurul raporu almalı ve işverene tebliğ edip uygun bir iş istemelisiniz. Eserin79 'un da dediği gibi eğer bu talebiniz reddedilirse o halde tazminatınızı isteme hakkınız vardır. Bunları yapmadan iş hukuku ile ilgili çalışan bir avukattan mutlaka danışmanlık alın.

çok teşekkür ederim arkadaşlar Eserin79 sizin dediğiniz dilekçeyi kendim yazıp raporlara iliştirip noter aracılığıyla göndemem mi gerekiyor ben sözlü olarak yetkiliye kolay iş talebinde bulundum ama bir faydası olmadı bu talebi noter vasıtasıyla mı yapmam uygun olur acaba belki konuştuğum yönetici bana böyle bir talepte bulunulmadı da diyebilir ilerde. İşinin ehli bir avukata danışmak istiyorum ama danışmaya bile ücret istiyorlar

Yavuzay16

noter aracılığı ile sağlık durumunuzu izah eden ve çalışmanızla durumun kötüleşmesini de ekleyerek almış olduğunuz raporunda içeriğinde bahsedilen çalışma koşullarına uygun bir iş verilmesini talep edin, iş yerinde bu türde bir iş verilmemesi durumunda sağlık koşullarınızı korumak için iş kanunun 24/1. maddesi gereğince haklı fesih hakkınızı kullanacağınızı belirtin.

İş ve çalışma mevzuat ına hakim Bi avukat ile hareket edin

teşekkürler verdiğiniz bilgiler için kusura bakmazsanız bir sorum daha olacaktı bugün ben engelli şube müdürlüğü'ne gittim orada bana iŞKUR'a müracaat ederek işyerini şikayet etmem söylendi elinizdeki raporlar her şeyi gösteriyor denildi ben de İŞKUR'a gittim oradaki çalışana durumu anlattım o da bana meslek hastalıkları hastanesinden rapor almamı elimdeki raporların işveren için bir şey ifade etmediğini söyledi benim iyice kafam karıştı koskoca heyet raporlarını görmezden geldi raporların altında kaç tane profesör ve doçent in imzaları olmasına rağmen bu nasıl iştir anlamadım doğrusu zaten heyet raporlarında çalışamayacağım işler net bir şekilde yazıyor benim şimdi bir avukatla görüşüp elimdeki heyet raporları ile noterden ihtar çekmem doğru olurmu başından buna benzer bir olay geçmiş arkadaşlarım var ise bana bir yol gösterirlerse çok sevinirim tekrar herkese teşekkür ederim Allah razı olsun..

Üst Alt