Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık sorunları nedeniyle işten ayrılırsam tazminat alabilir miyim?

Yavuzay16

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar öncelikle tüm engelli kardeşlerime Allahtan acil şifalar diliyorum.

Ben hemofili hastasıyım (kanda pıhtılaşma eksikliği) ve bu hastalıktan dolayı %80 engel raporum var
2007 senesinde bu raporla işe başladım 11 senedir bu işte çalışıyorum fakat zaman içerisinde işten kaynaklı ortapedik rahatsızlıklarım ortaya çıktı. Bu yüzden işten ayrılmak istiyorum.
İş yeri ile görüştüm ama bir sonuç alamadım tazminat veremeyiz diyorlar.

Şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim. Ortapedik rahatsızlıktan rapor çıkarsam tazminatımı alabilir miyim veya başka bir yol var mı

tecrübesi olan arkadaşlar cevaplarsa çok memnun olurum. Şimdiden herkese teşekkürler..

Merhaba, eğer rahatsızlığınız işinize engel ise, bunun için engelli raporuna gerek yok. Doktor bu rahatsızlıkla bu işte çalışmaz diye bir yazı verse kafi olur. Sizde sağlık sorunu nedeni ile istifa dilekçenizi yazıp, ekine doktordan alınan belgeyi koyduğunuz zaman; işveren tazminatınızı vermek zorundadır. Bu şekilde tazminatınızı alabilirsiniz. Selamlar,

Yavuzay16

İşten kaynaklı demişsiniz, öncelikle Sürekli İş Göremezlik tespiti yaptırın isterseniz. Sürekli İş Göremezlik geliri bağlanır, çalışsanız da maaşınızdan kesilmez.

Verdiğiniz bilgiler için ayrı ayrı teşekkür ederim mesajları geç farkettim kusura bakmayın inşallah hayırlısıyla işimizi hallederiz tekrar teşekkürler selamlar..

Yavuzay16

Hangi işlerde çalıştırılamayacağınıza dair durum bildirir rapor alın ve çalıştığınız yere verip daha uygun bir görev talep edin.

1- Rapora rağmen sağlığınıza zarar veren işe zorlayamazlar. Zorlayan suç işlemiş olur. Uygun iş vermeliler.

2- Vermezlerse, 4857 sayılı kanunun 24. maddesine istinaden haklı fesih gerekçesi doğar ve tazminatınızı alarak işten çıkışınızı istersiniz. (aman istifa dilekçesinde bu maddeye atıf yapmayı sakın unutmayın)

3- Sakın boş kağıt felan imzalamayın, atılmak için işverene koz vermeyin

Üst Alt