Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık sorunlarımdan dolayı tayinimi isteyebilir miyim?

srht

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
mrb. ben milli eğitimde kadrolu işçi olarak göreve yeni başladım, Acaba sağlık durumumdan dolayı (kronik hepatit b+ delta yani siroz,tip 1 diyabet) veya normal olarak tayin isteme hakkım varmı ve asalet durumu nedir?

işçiler dede asalet var yani öylemi.

ben kadrolu işçiyim göreve başlayalı 15 gün yukarıda belirttiğim sağlık durumumdan dolayı tayin isteyemem mi(stajerlik süresi diye bir şey varmı işçilere)?Bir de bilginiz varmı bilmiyorum asalet süresi kurumdan kuruma değişiyor mu milli eğitimn bu süre ne kadr, İlginz içn teşkkrler

adama demezlermi? hastaydın rahatsızdın bunu bile bile neden tercih ettin diye?

e peki gittiğin yerde sağlığın düzelecekmi?

çalıştığın terde sağlığını veya engelini etkeleyen bir faktör varmı.

dahada açıkla biraz, hepatit b var 15 gün çalıştım tayin istiyorum. bulmaca gibi sorumu olur?

bazı şeyleri net yaz.

arkadaşım bak şimdi özürlü işçi olarak işe girdim normal olarak degil keyfi tayin isteme değil benim ki sağlık özründen dolayı yani tek başına işlerini yapamamdan başkasının yardımına ihtiyaçtan dolayı tayin olur mu diyorum. hastalığa gelince hepatit b değil bildiğin siroz+tip 1 diyabet ha bide memleket tayini istedgm yer işe girdiğim yer degil hatay da yalnız yaşıyorum

bak arkadaşım benim ne dediğim önemli değil kurumuna kabul ettirmen önemli.

beni dinlersen birazcık çalış 6 ay falan sonra durumunu belirtir bir dilekçe ile (işçiler nasıl tayin veya yer değiştirir bilgim yok) mürcaat edersin.

sen şu anda engelin dolayısı ile farklı bir kurala tabi değilsin. ancak çalışma şartların veya engelini ertıracak işlerde çalışamazsın. 6111 sayılı kanunla gelen yeni düzenlemeler de var.

şimdi c e der gibi bugün başlayım akabinde hemen tayin istemen hangi kurum olursa olsun hoş karşılamaz.

örnek :
memur evli kpss ile atanıyor, 1 yıl sonra eşi de kpss ile atanıyor . bu kişiler tayin istediğinde red ediliyor.
sebep sen bile bile atandın eşinden ayrı kalacaktın. eşinin bulunduğu yeri tercih edebilirdin v.s. ve mahkemede kurumu haklı buldu.

yukarıdaki örnek gerçektir.

sana en iyi örnek devlette işçi demiyorum devlet memuru olarak atanan bir kişi 1 veya 2 yılda asalet almadan hiç bir sorun yaşamamak için kılı kırk yarıyor . sorunları ve hastalıkları varsa bile bu 1-2 yılı geçme ihtiyacı duyuyor. sana tansiyem işçi olarak en az 1 yıl çalışıp daha sonra aklındakileri hayata geçirmen..

Ilgnize teskkr edrm.ama en iyisi kurumdan yonetmeligi istemk galiba neye hakkmz var neye yok en dogru ordan ogrenmk

saglık nedenı ıle tayın ıstersenız.asaletınızın tasdık olmasına gerek yok.dılekcene problemını acık acık anlatırsın vede raporlarını eklersın.muhtemelen senden bır saglık raporu daha ısterler.sorunun cıddıyse zaten tayının cıkması gerekıyor.sana madem hastaydın nıye basladın dıye bısey sormaya kımsenın hakkı yok...

İşçilerde asalet diye bişey olmaz arkadaşım.Tayin diye bişeyde yok ancak becayiş yapabilirsin.

saglık durumu asalet dınlemıyorsa baska bıseyıde dınlemez dıye dusunuorum....

Son bi sorum daha olck simdi emrnde calistgm mdr dilkcmi kbl ederse il degsimi istgmi onaylarsa olurmu yani emrnde calistgn mdr okeylerse tamm midr

bak güzel kardeşim işçi olarak senin tayin isteme hakkın var bu bir.ikincisi çalıştığın kurumuna onları azda olsa ikna edecek olan şeyleyi dilekçende yaz.üçüncüsü azda olsa bi siyasi torpile bak.dördüncüsü tayin istediğin kurum aynı kurum olacak zannımca sen m.e.bakanlığındasın oda her yerde var bu iş olur.beşincisi işçilerin yasal olarak iki ay deneme süreleri var iki ayın dolduktan sonra dilekçe verebilin.altıncısı bütün bunları sana diyen bi tecrübe bizzat yaşayan gerisi vız tamam mı

emine.;

madem hastaydın nıye basladın dıye bısey sormaya kımsenın hakkı yok

zaten engelli kadrosunda işe girmiştir ona bişey diyen yok.

benin anlatmak istediğim burada yapamayacaksan neden bile bile tercih ettin anlamında.

unutamayınki bu devirde herkes ne iş olsa yaparım abi der işe girince olmadık bahane. sözüm bu forumdan dışarı..

eyvalla mehmet kardeş sağolasın

....demir:
madem oyle.kendı adıma konusayım.4ay calısmısdım.ama tayınım cıkdı.kımsede madem yapayacakdın sudur budur demedı.dıyemedı.cunku o benım hakkımdı.
merak etme senı de anlıyorum ama sen benı anlamıyosun.'saglık sorunu dıyorum.sakaya gelmez dıyorum...'

çok tşkr edrm zatn olmsuz cvp vrdlr neymiş böyle bir kanun yok muş tek yol mahkeme kaldı

Üst Alt