Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık sorunu nedeniyle tazminatımı alarak işten ayrılmam mümkün mü?

Abdullah12231

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben bypass ameliyatı oldum.3 damarım değişti. Doktorum kalp yetmezliği olduğunu ve kalbimin çok zayıf olduğunu söyledi. Malûlen emekli olmak için Edirne araştırma hastanesine yönlendirildim. Kardiyoloji bölümü 70 puan verdi. Ayrıca diyabet hastasıyım. İş yerinden tazminatımı alarak nasıl ayrılabilirim? Ne gibi bir yol izlemem gerekir?

Merhabalar arkadaşım öncelikle geçmiş olsun allahtan şifa dilerim inşallah, malulen emekli olabilmeniz için öncelikle 10yıl sigortalılık süresi en az 1800 gününüz varsa bağlı bulunduğunuz sgk müdürlüğüne başvuru yapın elinizdeki raporla onlar sizi yönlendireceklerdir.

VATANSEVER35

Teşekkürler, ben malulen emeklilik başvurusu yaptim. Ama iş yerinden tazminat alarak ayrılmak için ne yapabilirim ?

Emekli olmak için başvuru yaptığınız sırada emekli olabilir yazısı almadınızmı yada malulen emeklilik için verilmiyormu onu öğrenin sgk dan yaşlılık aylığı başvurunda veriliyor ben almıştım ekteki linki inceleyin tazminatınızın verilmesi gerekir.
ACEMİ MUHASEBECİ: Malulen Emeklilerin Kıdem Tazminatı ve M.Emeklilik Sonrası Çalışması

Emekli olabiliceğinizi belirten yazı isteyin sgk dan onunla işyerinden kıdem tazminatı alabilirsiniz.

http://www.sgkrehberi.com/haber/403

Linkteki 12. maddeye bakın tazminat alabileceğiniz belirtilmektedir.Birde 1.madenin 2 fıkrasındada yazıyor zaten 1474 sayılı kanunun 14.maddesine göre sağlık sorunlarınızdan dolayı kıdem tazminatı alarak malulen emekli olabilirsiniz.

Üst Alt