Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Yönetmeliği Obezite ile ilgili maddenin yorumlanması mümkün olamamalı!?

kkaynak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sağlık yonetmeliğinde açıkça ideal kilonun 41(dahil) ve fazlası D dilimine girer deniyor. Doktor 43 kilo fazlam olduğu için buna uygun bana rapor düzenliyor, ama sağlık kurulu sorumlusu memur hanım ilk seferde 33-d verilmez diye ortalığı karıştırıyor.

Biri bana anlatsın hangi yönetmelikte yazıyor yükümlü d dilimine girse de ilk seferde elverişsiz verilmez, erteleme verilir diye. Yok böyle bir madde.

Kaldı ki M.S.B nın hastanelere gönderdiği sağlık yönetmeliğini uygulama talimatnamesinde de "Sık görülen rahatsızlıklar ve kodları" kısmında boy kilo çizelgesine göre sınırdan 41 ve daha fazlasına d33/f1 kodu girin diye açık açık yazıyor.

Hastaneler nasıl yönetmeliğe aykırı hareket edebilir?

Tabii eder. Bizde hakkını arama diye bir kültür yok ki. Hastaneden eline ne rapor verirlerse sorgulamadan kabul ediyorlar. Adam sınırdan 60 kilo fazla ama hastane 33-c erteleme veriyir o da kabul ediyor. Ondan sonra da kimseye 33-d raporu vermek istemiyorlar.

Adalet mı arıyorsun?
Ben'de asker de kilodan hava değişimi aldım. Yönetmelik de diyor ki "ERBAŞ VE ERLER DE 6 AYLIK HAVA DEGISIMI SONRASI UYGULANIR" yazıyor. Ama ben 7 aydır hava değişimi içindeyim. Benimle beraber hava değişimi alan diğer arkadaşlarım muaf oldu ve ben hâlâ surunuyorum. Doktorun keyfine kaldım. Şimdiye kadar 3 hava değişimi aldım +36 kilo fazlaliktan. Şu an +43 fazlam var. Bu defa da hava değişimi verilir ise birliğe gitmeyeceğim hava değişimi bitince!
Isterlerse firar yazsınlar... Çünkü artık bende D) dilimine giriyorum. Erbaş ve erler için de D) diliminde açıklama yok. Muaf etmeleri lazım. ..

GözdemDeniz

Sen halihazırda asker olduğun için durum ne bilmiyirum ama yönetmelikte bir şey yazıyorsa onun uygulanması lazım. Uygulanmıyorsa bunun şikayet edilebileceği bir merci olması lazım.

Ben sonuna kadar zorlamayı düşünüyorum. 33-C yi kabul etmiyorum. Yönetmelikte ne yazıyorsa onu uygulamak zorundalar. Sonunda mahkemelik olacaksak da olalım. Kanun, yönetmelik kişiden kişiye göre değişemez. Okuyoruz, kimi ilk seferde muaf alırken aynı boy aynı kiloyla bir başkası erteleme alıyor. Demek ki burada keyfiyet var ama yönetmelik kararları keyfiyete bırakmamalı. Sınırın 41 kilo ustu ya herkes erteleme alir ya herkes muafiyet alır.

Benim kuzenim +41 kilo ile tek sefer de muafiyet aldı 3 ay önce.
Bir akrabam ise 2 senedir erteleme alıyor +50 civarı olmasına rağmen. Mâlesef doktorun keyfine bağlı bu durumlar. 3 seneye kadar keyfi olarak erteleme verebiliyorlar.
Ayrıca halihazır da asker de olsam yönetmelik orta da. B) maddesinin açıklama kısmında açıkça 6 ay hava değişimi sonrası uygulanır yazıyor. Bir başkası 6 ay hava değişimi sonrası muaf olurken, ben 7 ay hava değişimi üstüne yeniden hava değişimi alamam. Ayrıca D) dilimi +41 diyor. Yonetmelikte ki tüm rahatsizliklarin D) ve B) maddeleri muafiyet gerektirir. Ister askere gitmiş ol, ister gitmemiş ol. +41 kilodan hiç askere gitmeden muaf alıyor millet. Bende +41 isem benim de almam lazim. Veya senin de alman lazim. Cunku benim kuzen aldı ise tek sefer de sen de almalısın. Yönetmelik var ama uygulayan yok. Bu ülke de itiraz etmeyeceksin. Koyun olacaksın. Susacaksın. Ne denilir ise onu yapacaksin.
Ağzımı bozmayacagim...

Üst Alt