Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şahıs şirketi açmayı düşünüyorum, haklarım var mı?

Konular
31
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar.
İnternet hizmetleri işi yapıyorum 10 yıldır ama hep ortaklarımla çalıştım.
şimdi kendi şirketimi açmak istiyorum.
şahıs şirketi açtıktan sonra sağlam biri ile engelli biri arasında herhangibir indirim vs vs varmıdır?

Bence sen çok fazla birşey bilmiyosun direk kesin ve net konuşmuşsun. ben engelli birinin şahıs şirketi açtığını duydum ve sordum bazı istisnaların olduğunu öğrendim.

Kolay gelsin.

ben maliyeci olarak konuyu açayım

duruma göre olur duruma göre olmaz eğer ben sizin muhasebeciniz olsaydım ( ki böyle bir şey şu an mümkün değil ) duruma göre avantajlarınızı söylerdim . muhasebeciniz ile görüşün eğer avanntajları söyleyemezse başka muhasebeciye danışın

bülent bey mali kanunlar bir okyanus gibidir ince nünansları bilmek gerekir bu sebeple cevapları kesinmiş gibi vermek sakıncalı olur

saygılar sunarım

Cihan, kabaca şöyle bir şey söyleyebilir misin: "standart şahıs şirketi kurulum bedeli XXX TL'dir, ama %X oranlı raporu bulunan kişi bu kurulum bedeli için XXX TL öder, XXX TL avantaj sağlar"

bülent bey kurulum bedeli ile ilgili bir indirim söz konusu değil zaten konu başlığındaki soru da kurulum bedeli değil . başlığın özüne göre size kabaca bir rakam vermemi isterseniz başlangıç için 300 ile 1000 tl arasında fark çıkar . tabiki bu fark kişinin seçeceği alternatifler arsındaki durumuna göre belirlenir . bir de muhasebecinizin ilgi ve alakasına !!!!

saygılar sunarım

Teşekkür ederim. Rakamlarla hiç ama hiç aram olmadığı için kafam zor basar bu konularda :)

Benim bidiğim şu şekilde (ve bunun neresinde sakat kişiye avantaj var, bilmiyorum): şahıs şirketi kurulum bedeli 200 TL kurulum bedeli + 650 TL ticaret odası kaydı vs. Yani toplamda 850 TL'lik bir maliyet. Bunun ardından çıkacak masraflar ise gerçekleşen ticaretin büyüklüğüne göre çıkacak gelir vergisi, KDV, stopaj vs. Bunlar içinde sakatlara avantaj olan tek şey gelir vergisindeki kısmi istisna, o kadar. O da rapor oranına göre aylık 25-50-100 TL fark ettirir.

sayın bülent bey

TTK değişti şahıs şirketi mükellefiyeti, gerçek kişi mükellefiyeti, şirket ortakları ve ödevleri, şirkete yada şahsa ait giderler, vs ........ sağlam insanla engelli insan arasında bu durumlarda seçilen portföye göre değişik sonuçlar çıkar . en iyiysi ilgili bir muhasebeciye danışmaktır.

saygılar sunarım

5 yıllık başlığı hortlatayım :)
Yukarıda yazılanlardan günümüze, mevzuatta engellilerin yararına herhangi bir değişiklik oldu mu? Söz gelimi normal şahıs şirketi %20 vergi öderken engelli şahıs şirketi %10 öder gibi vs.

bu konuyu bende merak ediyorum. Engelli vergi indirimi ile emekli oldum şahıs şirketi açarsam herhangi bir istisna oluyor mu?

Üst Alt