Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şahıs şirketinde sakatlık indirimi ve işkur sgk hazine yardımı..?

alicet

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba bülent bey 3 dercece sakatım
2008 kasım ayından beri hem sakatlık indiriminden hem de iskur sgk hazine payından yararlanıyordum. sigortayı kendi çabalarımla yatırıyorum.
işyerim 30 eylül 2009 tarhinde LTD. SİRKETİ İDİ. kapndı. simdi aynı meslek aynı kişiler 2 ekim 2009 tarfından şahıs vergisi ne çevridiler. burda tekrar işe balşladım.
ben den 75 ytl sigorta stopaj vergisi istiyorlar öncedn asgari gecim indirimi ve sakatlık indiriminden faydalandığım için hiç sotpaj çıkmıyordu. yeninden sakatlık indiriminden ve sgk hazine yardmından faydalanmam için ne yapmam gerkir?
mümkünse dilekçe örnekleri varsa yardımcı olabilir misiniz.
ayrıca 75tl yi ödemem gerkiyor mu

şimdiden teşekkür ederim.

Sizden istenen stopaj işyeri kira stopajı olmalı ve bunun engelle alakası olmayıp kiradan %20 kesilir.
Siz de kiranızdan düşebilirsiniz,çünkü stopajın asıl muhatabı mülk sahibidir.
Devlet vergi kaçırma olayına tedbir olarak peşin kiradan kesiyor.

İşyeriyle kişisel (akrabalık vs) bir bağın yoksa böyle bir ödemenin senden talep edilmesi tamamen uygunsuzdur. Ayrıca belirttiğin 75 TL sigorta stopaj vergisi diyorsun.Şu anda sakatlık indirimi kesilmese bile maaşdan kesilen en düşük gelir vergisi 88,36 TL dir.Bunu işverenin senden isteme hakkı yoktur. Ayrıca senden kesilen verginin türünü net olarak öğrenmelisin.

merhaba cevap için teşk
akrabalık bağım var işyeri kapanıp tekrar başkasının üzerine açıldığı için muhasebeci
benim sakatlık indirimimi maliyye bildirmemiş askeri ücretten ödüyorum

Ben yukarıdaki cevapta kendi işiniz olarak düşünmüştüm yanlış anlaşılmış sanırım.

Üst Alt