Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şahsi başvuruyla alınan rapor ile vergi indirimi için başvurabilir miyim?
Arkadaslar selamlar
sahsi basurumla aldıgım saglık raporu oranım %90 vergi indirimi için basvurmak istiyorum ama işyerinden sevk alıp yeniden rapor mu almalıyım yoksa bu rapor gecerli olurmu nasıl bir yol izlemeliyim
peşinen tesekkürler
Selam Süleyman iş yerinden sevk almayacksın. İş yerinden orada çalıştığına dair bir yazı alacaksın. İster iş yerinin antetli kağıdına yazılmış olsun, ister İVDB'lığının web sitesinden indirdiğin hazır matbu form olsun farketmez. Sonra yine o web sitesinde bulunan vergi indirimi formu var. O formu da doldurup gidiyorsun. Yanında da 2 tane resim olsun. Vatan caddesi üzerindeki Vergi dairesinin ana girişinden girmeden hemen sağ tarafda ayrı bir birim var, oraya girip sıra numarası alıp başvurunu yapıyorsun Hepsi bu.
Yeni rapor alma işlerine bulaşma aman diyorum. Yalnız raporun ya aslını vereceksin ya da hastaneden yaptırdığın aslı gibilerden birini vereceksin. Hangisi olursa olsun kendin için aslı gibidir olandan fazladan yaptırmış ol. Lazım olur ileride.
Geldiğinde vaktin olursa ara beni, görüşürüz bir çay içeriz fırsat olursa.
@Erdogan Er çok tesekkurler cevabın ıcın tuzla vergı daıresınde yapılabılınırmı ona bakacagım eger o tarafa gelırsem muhakkak çayını içmeye gelecegım sözüm olsun 5 tane aslı gıbıdır yaptırmıstım musaıt zamanda bır 5 tane daha yaptırıp kenara koyayım ilerde muhakkak lazım olacaktır elde ıslak ımzalı dursun
birde bir soru daha emeklilik işlemleri için nasıl bir yol izleyecegiz bu konuda bilgin varmıdır yada bilgisi olan arkadaslar yazabilirse sevinirim
günüm doldugunda önce işyerinemi basvuracagım yoksa sgk dan emeklı olabılır yazısı ıcın basvurup sonucunu elıme alıp ıstedıgım zaman ısyerıne verıp emeklımı olacagım işlerler hangi sıra ıle olacak
saygılarımla kolay gelsın herkese
Süleyman'cım, sanırım Tuzladan da olabilir. Onlarda buraya yollayacak zaten. Buradakinin adı İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı (İVDB) yani toplanıp buradan gidiyor.
Evrakları teslim ettikten sonra işleme alınıp Ankara'ya postalanması Maalesef 15 günü buluyor yoğunluktan dolayı. Bizim hastane Aralık 9'da postaya verdi. Biliyorsun iVDB'lığın hemen karşısındayız İVDB ise Aralık 27'de Bakanlığa postalamış göndermiş. Bu bilgi EVİSS'e 28 Aralıkta düştü. Buradan deneyimli arkadaşların dediğine göre postayla Ankara'ya ulaşması 3 günü buluyormuş. Sisteme işlenip incelenmesi de yaklaşık 10 günmüş (yoğunluğa bağlı olarak). Dosyanın karara bağlanmasıyla beraber Ankaranın işi neticilendirmesi toplamda 20 - 25 günmüş. Bir de bu kararın İVDB iletilmesi oradan da işyerine tebliği durumu var ki bu da 10 - 15 gün sürebilir dediler. Fakat Ankara'ya belgeler ulaştıktan 20 - 25 gün sonra telefonla arayıp başvuru numaranı filan verirsen, ve ters bir adama denk gelmezsen, onaydan geçip geçmediğini ve % kaç vergi indirimi aldığını öğrenebiliyormuşsun. Özgür Meriç beyin bu konuda hem deneyimleri hem de forumda mesajları var. Kendisine sorabilirsin ya da forumdaki mesajlarını okuyabilirsin. ozgurmeric74. Telefon numaraları da veriyor mesajlarında.
Ben ay sonuna kadar bekleyip bir telefon açmayı düşünüyorum. Ama heyecandan açamayabilirim de