Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakat çocuğuna bakmayan babanın 2022 maaşı alabilmesini nasıl engelleriz?

istila

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba

çok düşündüm yazsammı yazmasammı

bi tanıdıgım var evlilik yapıyor bir özürlü cocugu oluyor. zaman içinde ailesini bırakıp başka bir kadınla başka bir ile kacıyor.
sonra özürlü cocugunun eşinden boşanıyor. ve cocuga adamın annesi bakıyor.

yeni evliliginden 2 tane saglıklı evladı oluyor.
zaman içinde bu kişiyle ailecek özürlü cocugunun bulundugu eve gitmek ve cocugu görmek nasip oldu.
2 çocugu evin içinde koşup zıplarken onları baba olarak öpüp koklarken özürlü olarak dünyaya gelen yurümek yerine ve 13 yaşında olmasına ragmen emekleyerek evin içinde dolaşan 13 yaşındaki cocugunun başını bir kere dahi okşamadı.
içim burkuldu kimseye belli etmedim ama gizli gizli agladım.

bunları yazmamdaki maksada gelince

bu adam yeni evliliginden 2 tane evladı var 2. eşiyle beraber bulundukları ilde şehir merkezinde kirada oturmakta. özürlü cocuguna ise köyde adamın annesi bakmakta. yaklaşık 1 yıldır şehir merkezinde kirada oturmasına ragmen adamın ikametgahı köyde özürlü cocugun evinde. yeni eşi ve cocuklarınınsa kiradaki evde ikametgahı görünmekte.

sen benim şahit oldugum bir yıl boyunca özürlü cocugunu bir gün olsun baba sevgisini tattırma diger iki evladının ise her istediklerini yerine getir git simdi özürlü cocugunun üzerinden özürlü aracı almak için muracaat et.

bilmek istedigim özürlü maaşı almak için ikametgahta eve giren belirli bir maaş şartı aranıyormu. bu adamın ikametgahını başka bir evde yaşamasına ragmen özürlü cocugunun bulundugu eve almasının sebebi olabilirmi.

yada butür durumlarda şikayet edilebilecek kurum yada mail adresi varmı.

saygılarımla

1. çocuğu üstünden araç alma durumuna bir şey diyemeyiz bu hakkını babası kullanabilir.

2. çocugu adına baba 2022 engelli yakını aylığı alabilir ancak. eger bu şekilde aylık için başvurmuş ve aylık alıyorsa çocuga bakmadıgı için alınan engelli yakını aylığı kesilir. o yüzden vakfa gidin ve çocuk adına 2022 engelli yakını aylığı alınıp alınmadıgını ogrenin.

3. eger çocuk adına evde bakım aylığı alınıyorsa bakıcısı da ninesiyse ve bu evde bakım aylığını çocuk için kullanmıolarsa hemen gidin aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirin.

ve son notum: Her halükarda aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidin gözlemlerinizi anlatın. bilgileri verin. il müdürlüğü gider çocugun durumunu denetler. takibini yapar rahat olun.

ve kesinlikle il müdürlüğüne gidip bu durumları anlatmayı ihmal etmeyin. para kısmı önemli değil. ama çocuk engelli ve işin içinde bir ihmal varsa aile ve sosyal politikalar bakanlıgı aile ile goruşur ve gereken her şeyi yapar rahat olun.

ahhh ahhh ozurlu oldunmu baban neysede annendemı senı terkeder ahhh yavrucak:( dılerım allahtan o anne babada ılerıde engellı olsun
bıde kazanc kapısı yapıcak essek baba olacak:mad: kınıyorum boyle kalpsız annelerı babaları

bilgilendirme ve gösterilen yol için teşekkürler

saygılar

Kardeş duyarlılığına teşekkürler, BİMER diye bir şey var biliyorsun, sen durumu tüm ayrıntıları ile yaz gerisini merak bile etme, çorap söküğü gibi gelişecektir olay. o hayırsızın adresinden kimlik bilgilerine kadar tüm ayrıntıyı bimere yazdınmı işlem tamamdır.

istila, dün yorgunluktan aklıma gelmedi,
konu önemli olduğu için alo 183'ü de arayın lütfen en kısa sürede. alo 183 hakkında bilgi için bkz:Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı |
alo 183 vasıtasıyla ilgili kurumlar haberdar edilecektir verdiğiniz bilgiler doğrultusunda. Böylece kurumları gezip yorulmanıza gerek kalmayacak. Ücretsiz bir hattır. Lütfen en kısa sürede alo 183'ü arayınız.

Üst Alt