Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakat damgalı plaka olmadan MTV muafiyeti de olmaz mı?

RACER

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar,
2. el araç aldığımızda,
yada ÖTV sini ödeyip sıfır araç aldığımızda,
Sakat plakası takmadan MTV den yararlanabiliyormuyuz???
teşekkürler...

Bi çiflikteki inekler bir de Türkiye'deki sakatlar damgasız dolaşamaz!
Devletimiz çok yaşaaa! Devletimiz çok yaşaaa!

buklem, o senin tercihin.. İstersen arabana, evine, bedenine, her yere sakat damgası vurdurabilirsin... Kimse de karışamaz. Ama biri çıkıp "ÖTV sini ödeyip sıfır araç aldığımızda bari damgalamayın" derse, bari bunun hakkı tanıyalım, daha doğrusu bu kişilerin hayatını taciz etmeyelim, değil mi?
Şimdi devlet çıkıp kadınlar pembe plaka, yaşlılar gri, Kürtler yeşil, Türkler kırmızı plaka ile dolaşacak derse, bu dayatmaya yapılacak itirazın "halinden gocunmakla" ne ilgisi olabilir?

Ahan da yakaladım seni! :)
sevgili zeyno ben zaten hiç kimsenin benimle aynı şeyleri hissetmesini beklemiyorum. sadece biraz empati, biraz iyi niyek. analmaya çalışmak anlama kkadar önemli bence.
bir de şunu unutmamak lazım: engelli olmamız etten kemikten oldugumuz damarlarımızdan akanın kan oldugu ve bir kalp taşıdıgımız unutulmamal. bu saydıklarım çogu zaman unutulan şeyler...

Bu durumda Ötv, Kvd, Mtv (Her türlü vergi) ödeyip plakada damga olmadan araç alabiliyoruz değil mi? Bu aracı parasını ödeyip aldığımızda özel tertibatın sadece ruhsata işlenmiş olması mecburiyeti var mı?

Ötv, Kvd, Mtv (Her türlü vergi) ödeyip plakada damga olmadan araç ALAMIYORUZ! :)

Ötv, Kvd, Mtv (Her türlü vergi) ödeyip plakada damga olmadan araç ALAMIYORUZ! :)

Daha önceden alınıyordu da yasa mı değişti? Yoksa hiç alınmıyormuydu?

Çünkü hafızam beni yanıltmıyorsa senin bu konuda çok önceden kısa bir yazın vardı ama şuan bulamam. "Parasını ödedikten sonra kim, niye karışabilir ki?" gibi birşeydi.

Örnek: Sakat kişi vergi ödemeyip bir araç almıştır. (Sakat damgalı olarak) Bu kişinin çok parası vardır ve ikinci bir araç almak istemektedir. İkinci aracı da (vergilerin) parasını ödeyip almak istemektedir.

Yine hafızam beni yanıltmıyorsa (En az iki yıllık konu) site üyelerinden bir arkadaş tüm vergileri ödeyip damga olmadan araç alıp kullanıyordu. (Yasal olarak.)

Alabilir... İsterse uçak da alabilir. Ama ne alırsa alsın plakası damgalı olmak zorunda. :)

tamamıyla bilgilenmek için soruyorum oturanboğa,damgalı plakası olupta,mtv den yararlanamama söz konusu olabilirmi?

Kural net;
engelli iseniz aracınızın plakasında engelli işareti olmak zorunda...

plakada damga olmazsa bıde polıse durumumuzu kanıtlamak durumunda kalırız gıbı gelıyo aradada ışımıze yarıyo yanı

devletin çıkardığı yasalarla araba alabiliyoruz aaaaaammmmmmmmaaaaaa gelde alana sor.özürlüysen yandın.ha bu evrak aha bu yazı aha bu rapor aha bu imza derken özürlünün anası ağlıyor.hele bir başkası hibe etmek isterse tüm sosyal haklardan mahrumsun .ya kardeşim tüm özürlüler zengindir veya ekonomik rahatlığı var diye bişeymi var .adam karnını zor doyuruyor yok araba alabiliyorsa herşey alabilir zihniyeti bence çok saçma.bırakında özürlülerde araç kullansın istediği zaman gezmeye dolaşmaya gitsin bizler zaten engelliyiz bizlere daha çok engel çıkarmayın saygılar

mevzu genış aslında ama dar pencerelerle bakılıyor ...
pekala ruhsata işlenmiş halıde gosterılbılr trafık memurlarına .
yanı ıllakı arabanın plakasında o ıbarenın yer alması şart değildir, bunu bulunduğun şekılden durumdan gocunmayla alakası bıle yok etıket gıbı duruyor .... ha kulanmak ısteyen elbette kulansın ama bu zorunlu kılınmasın ben mesela aslan cımbomun amblemını koyayım sen kanarya amblemını ne çıkar tamamen zevk meselesi

kaldıkı asli olan verı ınfo zaten ruhsata işlenır zaten yanı oyle bır ambleme gerek yok yani

hatta bu konuda bır kampanya bılen yapabılırız bu uygulamanın baştan duzenlenmesı ıcın olabılırliği var yanı ha:))))

Damgalı plaka varsa mtv muafiyet hakkı da var. İster bu hakkı kullanır ister kullanmaz.

turkıyeden baska bıldıgım kadarıyla hıc bır ulkede boyle bısey yok sadece bıze has bısey boyle bı saygısızlık olamaz bunu ıstıyen ınsanlara bı onerımde var bence arabalarının plakalarının dısında tavanınada 1/20 ölceklı bır tekerleklı sandalye maketı yapsınlar hatta ısıklandırsınlarda gecelerı de her yerden gozukur

bu verılen hakkı suistımal edenlerıyakalamak devletın ısı nasıl sucluları yakalıyor ıse bunlarıda yakalar yakaladıgınada omur boyu muafıyet tanımaz cesaretı olanda yapsın

damgalamayla bu ısı cozemezsınız her kese ya suc ıslerse dıye davranamazsın

ayrıca kımseyı kırma nıyetım yok ama cok uzuluyorum saygılar

bizim 1998 senesinde babamın adına normal şekilde aldığımız bir aracımız vardı sene 2005 in sonunda sakat aracına çevrildi vergi dairesine raporu vererek ve aracımıza damga falan takılmamıştı

Üst Alt