Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sakat indirimi bordromda gözüküyor, ama vergi indirimi alamıyorum!?
selamlar:benimde maaş bordromda sakat indirimi var. ama vergi indirimi için gelirler dairesine başvurmadım. gelirler dairesine 3 defa gittim vergi indirimi için birinde %20 diğerinde %25 diğer gidişimde de %32 oranında rapor verdiler.
acaba diyorum eskiden şirketler kişiler için talepte buluna biliyorlar mıydı almış olabilirler mi vergi indirimi?
sene 1999 falandı sakat indirimi aldığım tarih. tekrar şansımı denemek istiyorum onlar bıkacak ama ben bıkmayacağım. işkurun gönderdiği ankara hastanesinden almış olduğum heyet raporu oranım %43 idi. vergi indirimi için gittiğim aynı hastane %20 verdi. hastane raporda bi oran yazmamış maliye yüzde 20 oran yazmış .
galiba bemim de sakat indirimi kanuna aykırı bi şekilde uygulanmış o yüzden vergi indirimi için tekrar şansımı deniyorum siz ne dersiniz?
saktlık inidirmi gözüküyor derken oranıda gözüküyor 120 tl falan zaten bunun 15 20 tl alabiliyordum o önemli değil mühim olan emeklilikte vergi indirimi lazım .bi de tek gözle kaynakçılık zor
muhasebeci rapora göre kendisi yapmış olabilir. gelir idaresi başkanlığına işyeride müracaat edebiliyor. öyle de olmuş olabilir. ama senin elinde tarihi ne olursa olsun vergi indirimi raporun varsa emeklilikte o işine yarar zaten
Raporunuza göre %40-%60 arası 160.00 tl den vergiden muaf olursunuz.Erken emeklilik hakkını kazanmak için raporunuzu maliyeden onaylatmanız gerekir, eğer maliye onaylamazsa aldığınız rapor erken emeklilik için hiç bir işe yaramaz sadece SGK nezdinde 3. derece sakat statüsünde işlem görürsünüz.Benim tavsiyem size en yakın maliye veya defderdarlığa giderek raporunuzu onaylatmanız.
Bu konuda muhasebeciler genellikle yanlış yapıyor. Defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde etmeksizin kişilerin bordrosunda vergi indirimi uyguluyorlar. Yani aslında bu yüzde yüz hatalı bir işlem.
Muhasebecinin vergi indirimi uygulaması geçersiz. Maalesef erken emeklilik hakkı için hiç bir hükmü de yok. Şahsen defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde etmeniz şart.
işgücü kaybı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde işgücü kaybı alabilecek durumda iseniz, sonuna kadar hakkınızı arayın.
3 defa baş vurdum 4. hakkımıda kullanacagım galiba. oranlar %20-25-32 oranında 3 adet rapor oldım ve onaylanmadı. galiba muhasebecimizde kafasına göre yapmiştır diye müracat ettim gelirler dairesine ama vermiyorlar.
iş kur aracılığıyla ankara devlet hastanesi oranı %43 aldım .aynı hastaneye vergi indirimi için müracaat ettim oran sadece ve sadece %20. bu işte bir enterasanlık var. ya aynı hastane dalga mı geçiyorlar anlamadım. hastane bi oranda bulunmamış bulunsa bende dava acacağım, ama hastanenin oran yeri boş yanlızca maliye vermiş oranı. kafayı yemek üzereyim ya.
yıllardın biz bu günü bekliyoruz 17 senedir ama elde var sıfır. normal emeklilik sürem 2031 .40 sene çalışmış olacağim. yazıklar olsun bu devlete. dürüst namuslu insanlar her zaman aldatılıyor. devlet özürlüden alacaği 3 kuruşa talim ediyor. o kadar çok bol kese harcamalar var kı ordan kısılmıyor bize göz diktiler
bu dünyada alamadığım hakkımı ALLAH öbür dünyada onalardan hesabını soracaktır tek tesellim bu. ALLAH ım sen tüm özürlü kardeşlerimin yardımcısı ol
Evet arkadaşım bende vergi indirimi alamadım fakat 1998 yılında aldığım rapor da sürekli ibaresi var bizim gibi aynı durumda arkadaşlarımız var bu konu da engelliler biz sitesi nasıl bir cözüm önerisi üretebilir ayrıca dava edeceksekm he birlikte aynı avukata verelim bu konuda özel mesaj atan olursa sevinirim
Hasan, yasal bir uygulama değil işte... Bugüne dek fark edileni duymadım... Dileyelim de vergi indirimini hak et ve uygulama mevzuata uygun hale gelsin
Benim bahsettiğim vergi indirim mağdurları olarak ne yapacağız bizim sesimizi yetkililer duymuyormu özürlü çalışıyoruz h sınıfı eğliyet var askerlik yapmadık ama emekli olmaya gelince özür ortadan kalkıyor