Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakat kardeşimin bakıcısı olan diğer kardeşimin vasiliğini iptal ettirebilir miyiz?

halsez

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi aksamlar arkadaslar.
size bir durumdan bahsedıcem.ne yapmam gerekıyor yardımcı olursanız sevınırım.
4 kardesız 1 kardesım engellı ve 50 yasında.kardesime annem bakıyordu.fakat bellı donemlerde dıger kardesım onu kısa sure kendı evıne getırıyordu.annem vefat ettı.bellı bır mal kaldı.veraset verıldı.fakat ogrendımkı dıger kardesım engellı olan kardesımın vasiliğini almış.maaşınıda vasılıkten bu yana almıs.bakıcı aylıgı yenı baglanıcakmış.sımdı verasete engellı kardesımıde yazdırdık.dıger kardesım yıllarca ona bakmadı sadece memurların gelecegı donemlerde getırıp bakıyor gıbı gostermıs kendını.kardesım bana hıcbırsey soylemedı bu zamana kadar.şimdi engellı kardesıme annem vefat ettıgı ıcın ortak bakılma durumu dogdu.fakat mallarını bankada babamın engellı kardesım ustune yatırdıgı bellı mıktar nakıtı kendısı almak ıstıyor.nakıtı zaten almıs.ben vası olabılırmıyım.bunun ıcın ne yapmam gerekıyor.kardesım engellı kardesımı yanına getırdıgı donemde bende bır sure alıyordum yanımda bakıyordum.kardesımden yanıma geldıgı zaman rezıl halde gelıyordu.bakımını kardesım ıyı yapmıyor.yanı bunun ıcın ben ne yapabılırım.şimdide mallarını almak ıstıyor vefattan dogan haklarını almak ıstıyor.bu durumu nasıl cozebılırım.

vasilik her 2 yılda bir yenileniyor..yani eskisi gibi değil..2 yılda bir vasiyi kontrol ediyor hakim....kararada şöle diyor.. VASİLİĞİ YAPMASINDA KISITLI ADINA ENGEL BİR DURUM OLMADIĞINDAN VASİLİĞİN UZAMASINA VS...
yani eğer kardeşinizin iyi bakılmadığını düşünüyorsanız mahkemeye vasiliğin iptali için başvurun .( tabi iddalarınızı kanıtlamanız gerek)

engellinin parasını vasi dilediği gibi kullanamaz.içiniz rahat etsin..eğer geçinmesinden fazla parası vaesa kısıtlının hakim aylık - ya da yıllık döküm istiyor..yani bir iğne bile alsa kısıtlının ihtiyacı olduda aldım demek zorunda.

kısıtlı için yapacağı her işlem ,her harcama için izin almak zorunda mahkemeden..
ben de vasiyim..sadece 2022 geliri olduğu için hakim hesap tutmama gerek duymadı.

kısaca şu durumda mal varlığına değil ama , maaşlarını kullanabilir bakan kardeş.( kardeşinizin tam özrünü yazmadığınızdan fazla da yorum yapma şansım yok)

haaa birde şu var onu atlamışım...''vefattan dolayı hakları '' demişsiniz.. eğer biri çıkar ( vasi ya da değil) ölene dek ben bakıcam derse hakime..bu mallar bakana geçiyor..siz yinede bir avukata danışın..

anladım fakat kardeşimde ben ölene kadar bakıcam derse mallarını kıme verıcekler.bende ölene kadar bakarım.fakat hakim 2 kişiye vasi verebiliyormu.zaten 2 kardeşiz.yanı kardeşi olarak benım soz hakkım varmı yokmu?bu konu ıle ılgılı nereye basvurmam gereklı.ne yapmam gerekıyor.söylersenız memnun kalırım.

İsim geregi simdiye kadar bir cok kez vasi oldum her vasilik karari kendine ozgu yani duruma gore onun icin bu konularda uzmanlasmis iyi bir avukata tum detaylari ile anlatin size yol gosterecektir.

Denetim arkadaşımızın dediği gibi, bu çok kişisel bir durum. Hakimin durumu değerlendirip vereceği karar belirleyicidir. Dışarıdan bir şey söylemek mümkün değil.

Üst Alt